Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL200 (6max) - AK preflop kérdés ismét + 3bet kérdések

BaLa
Válasz kanrich_ kommentjére
2009. ápr. 6. 0:49

Aha, nálam IP 12BB, OOP 13BB.

Na még egy kérdés utoljára. Mennyi a 3bet% totál nálatok és mennyi a fold to 3bet%? Most ezeket próbálom belőni, hogy megfelelőek legyenek...

3bet: 9,8% :)
fold to 3bet: 65%
4bet range: 3,8% (ezt nem kérdezted, de ide tartozik)

(a saját 3bet% adataitokat jónak tartjátok egyébként?)

Én igen, de nem ez fogja eldönteni, hogy nyerő leszel-e.

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2009. ápr. 6. 0:54

Köszi srácok!

BaLa, ez a 3bet% elég magasnak tűnik :) Az ilyen 10%-os 3bettel rendekező játékosoktól szokott a hideg kirázni és nem szeretem ha pozíciójuk van rajtam :)

A 3bet%-om egyébként nekem leak, mert nálam olyan 5-6% ez az adat, többet kéne 3 betelnem, érzem is itt, hogy egyes szituációkat, vaklopásokat jobban ki lehetne használni.

A fold to 3bet adatom egyébként nekem 66% utolsó 120k hand alapján, akkor ez kb. rendben van, ha nektek is ennyi.

Romsy
2009. ápr. 6. 1:03

Én vele nem tudok mit kezdeni:

vpip: 27.7
pfr: 22.8
3bet: 10.5
ag%: 39.4
fold-to-3bet: 49
fold-to-4bet: 27
cbet: 85

Várom az ötleteket :D

A legjobb megoldás eddig az, hogy elsírom magam és keresek másik asztalt :D

Itt a grafja is, megnyugtat hogy mások sem tudják mi a megoldás:

Image

mrj
2009. ápr. 6. 1:06

picit elment a topic off-ba, de ez a 3bet téma engem is érdekel.

nekem 5.5% a 3bet pf és 77% a folt to 3 bet, és látom/érzem sokszor hogy ez leak.

tudnátok pár példát írni arra hogy a 60-65% fold hogy jön ki? Azok a határeset lapok/szituációk érdekelnének amikor nem dobjátok el 3betre a lapotokat.

Ha van valami jó cikk erről a témáról szívesen elolvasnám.

BaLa
2009. ápr. 6. 1:06

A 3bet%-om egyébként nekem leak, mert nálam olyan 5-6% ez az adat, többet kéne 3 betelnem, érzem is itt, hogy egyes szituációkat, vaklopásokat jobban ki lehetne használni.

Nem feltétlenül leak, NL600 fölött is van jó pár nyerő játékos, akiknek 6% körüli a 3bet. Mindenesetre ha többet akarsz 3betelni, akkor próbálgasd azt, hogy 70%+ fold to 3bet-tel rendelkező playereket 3betelsz K5s féle trash lapokkal co/btn-ról utg/mp/co-t vagy ha sb sokat lop, akkor bb-ről szét lehet szedni. (sc-kel én pl inkább callozok a postflop value miatt) . Sb-ről inkább olyan lapokkal érdemes tolni, amikben van postflop value, mert több call-t fogsz kapni és oop leszel.
Az a szép az egészben, hogy egy idő után megunják és simán tönkremennek preflop 77-tel és AQ-val. :)

Romsy
Válasz mrj kommentjére
2009. ápr. 6. 1:16

tudnátok pár példát írni arra hogy a 60-65% fold hogy jön ki? Azok a határeset lapok/szituációk érdekelnének amikor nem dobjátok el 3betre a lapotokat.

light 4bet oop, light call ip - majd flop outplay.

geri
Válasz Romsy kommentjére
2009. ápr. 6. 1:30

ha 4 betelek akkor 100-110 bb deep a 3bet 2,2-2,4 szeresét szoktam, mert igy tudjuk vegyiteni a 4betbloffoket a value 4bettel.
folosleges nagyobbat

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2009. ápr. 6. 1:32

Nem feltétlenül leak, NL600 fölött is van jó pár nyerő játékos, akiknek 6% körüli a 3bet. Mindenesetre ha többet akarsz 3betelni, akkor próbálgasd azt, hogy 70%+ fold to 3bet-tel rendelkező playereket 3betelsz K5s féle trash lapokkal co/btn-ról utg/mp/co-t vagy ha sb sokat lop, akkor bb-ről szét lehet szedni. (sc-kel én pl inkább callozok a postflop value miatt) . Sb-ről inkább olyan lapokkal érdemes tolni, amikben van postflop value, mert több call-t fogsz kapni és oop leszel.
Az a szép az egészben, hogy egy idő után megunják és simán tönkremennek preflop 77-tel és AQ-val. :)

Úgy érzem, hogy ezzel a 6% körüli 3bet-tel semmi extra nem vagyok, csak egy átlagos, kiszámítható regulár, aki nem vállalja a move-okat, amikor kéne (és épp ezért a regek nem is jönnek all-in 77-tel meg AQ-val ellenem...). Amit írtál, azzal egyetértek, nálam világít is a HUD azoknál, ahol 70%+ az f3b. Próbálkozok, most lejjebb is vittem az asztalszámot, mert ilyenre 8 asztalnál nem tudtam figyelni, 5-6nál már sokkal jobban.

picit elment a topic off-ba, de ez a 3bet téma engem is érdekel.

nekem 5.5% a 3bet pf és 77% a folt to 3 bet, és látom/érzem sokszor hogy ez leak.

Ezt így nehéz meghatározni, hiszen az ellenfél számai (3bet%) és pozíciója alapján, illetve a saját számaim alapján figyelem a zónákat, és az alapján tartok vagy sem. Mondjuk a dominált lapokat szeretem dobni, még az AQ-val sem szívesen adok meg preflop 3 betet, mert abból úgyis csak baj lesz, mondjuk persze itt is más a helyzet egy D vs. SB/BB csatában.

A legjobb megoldás eddig az, hogy elsírom magam és keresek másik asztalt :D

Az ilyenektől én is a falra tudok mászni, és ahogy írtam, utálom, ha a balomon ülnek, sőt azt is, ha egy asztalon vannak velem. Az ilyenek baromi jól érzik a játékot és rohadt jól játsszák a floppot, jókor floatolnak ellenem és csak tiltre tesznek, majd figyelem ahogy 77-tel meg AQ-val betolom a pénzem ellenük és szépen lestackelnek :)
Nekem sincs más ellenszerem, minthogy keresek másik asztalt (hacsak nincs ott egy 60%+ VPIP fish is...)

geri
Válasz Romsy kommentjére
2009. ápr. 6. 1:33

Várom az ötleteket :D