Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL400 (6max) - A10 - Mit tennél a rivernél?

spirited
2007. okt. 18. 14:23

NL400 (6max) - A10 - Mit tennél a rivernél?

Az ellenfél egy átlagos jó játékos. Ti mit csinálnátok a riveren?

GAME #689737920: Texas Hold'em NL $2.00/$4.00 2007-10-17 04:49:00
Table Rivas
Seat 1: averoes1 ($467.60 in chips)
Seat 3: machinae123 ($376.00 in chips)
Seat 5: EzVagyokEn ($837.35 in chips)
Seat 6: JAHAAA ($366.30 in chips) DEALER
Seat 8: EugeneToddBro ($416.60 in chips)
Seat 10: Mek777 ($433.30 in chips)
EugeneToddBro: Post SB $2.00
Mek777: Post BB $4.00
*** HOLE CARDS ***
Dealt to averoes1 [CA C10]
Dealt to EzVagyokEn [HA D10]
averoes1: Call $4.00
machinae123: Fold
EzVagyokEn: Call $4.00
JAHAAA: Fold
EugeneToddBro: Fold
Mek777: Check
*** FLOP *** [C7 SQ CK]
Mek777: Check
averoes1: Check
EzVagyokEn: Bet $8.00
Mek777: Fold
averoes1: Call $8.00
*** TURN *** [DJ]
averoes1: Check
EzVagyokEn: Bet $20.00
averoes1: Raise $50.00
EzVagyokEn: Call $30.00
*** RIVER *** [C9]
averoes1: Bet $50.00
EzVagyokEn: ???

kisrapi
Válasz spirited kommentjére
2007. okt. 18. 14:32

turn-ben miért nem emeltél vissza még?
Kicsit fura ez a HH, ha jól látom az ellennek riverre megjött a flush-e, és 50-et nyitott...ott már a flush miatt nem mertem volna visszaemelni rá, és csak megadtam volna.
Én igazából a turn játékot nem értem...milyen terved volt a riverre?

PS: ha tudtad hogy Ac10c van nála akkor jobban nem is játszhattad volna....riverben meg fold.
De tényleg kíváncsi vagyok miért ilyen passzív a turn játékod nutsorral?

papacsa
2007. okt. 18. 14:39

Ha jól szemezgettem ki az infót, akkor neked magas sorod ,neki színe volt.
Csak megadnám a betet, vagy dobnám river szín miatt.

(kártyaikon,kártyaikon, kártyaikon használata!!!!!!)
Elég nehéz így átlátni.:mad:

want2push
Válasz papacsa kommentjére
2007. okt. 18. 14:59

A turnön gondolom féltél, hogy freerollon van hozzád hasonló lappal, csak flush draw kísérővel és ezért voltál ilyen fegyelmezett. Ez a jelen esetben jó megérzésnek bizonyult. Amennyiben az ellenfél normális, akkor valóban feltételezhetjük is, hogy a turnön max. hozzád hasonló lappal hív vissza.

A river egyértelmű call. 50$-t kell megadni 234$-os kasszába. Sztem épp elégszer feleztek ahhoz, hogy minimális profitod legyen a partin.

kisrapi
Válasz want2push kommentjére
2007. okt. 18. 15:24

Több dolgot sem értek: 6max. asztalon állítólag hiba openlimpelni, erre averoes1 belimpel A10s-el, ez általános játék ilyen szinten? belimpelsz te is másodiknak A10o-val, te miért nem emelsz?
Aztán turn-ben lejön a nutsor, te emelsz, ő visszaemel. Sztem azért a zónájába egy 9c10c, vagy az összes 2 pár is beletartozhatna nem?
Mindenesetre így utólag persze a legjobban játszottad, csak nem értem, hogy ezt ennyire megérezted? vagy mégis miért ez a passzivitás?
Az egyetlen logikus magyarázatnak talán azt látom, hogy ha hátrányban van veled szemben az ellen, akkor nagyon kevés out-ja van javulni a riverre, és ha nem jön scary card, ott még kiszedhetsz belőle némi pénzt, ha meg előnyben van veled szemben ami itt igazából tényleg csak az Ac10c, akkor rádtolja ha visszaemelsz....és max. felezés lesz a vége....

spirited
2007. okt. 18. 16:59

Most látom csak, hogy elhibáztam a hand historyt, nem akartam beírni az ellen lapját, nah mindegy...

Ebben a partiban a fő kérdés nem is a call vs. fold lett volna, hanem a raise vs. call. A turn visszaemeléséből én arra következtettem, hogy drillje vagy két párja van az ellenfelemnek. (Színhúzóra miért emelne vissza? Arra csak megadna.) Ehhez tartottam is magam a riveren és visszahívtam, amire persze ő allin ment, én megadtam. A10 treffre nem számítottam. Mennyire hibás a gondolatmenetem?

spirited
Válasz kisrapi kommentjére
2007. okt. 18. 17:04

Több dolgot sem értek: 6max. asztalon állítólag hiba openlimpelni, erre averoes1 belimpel A10s-el, ez általános játék ilyen szinten? belimpelsz te is másodiknak A10o-val, te miért nem emelsz?

Mit jelent az openlimelés? Én azért limpeltem csak, mert az A10-zel nem szeretek emelni, ha már beléptek előttem, nem tartom annyira jó lapnak. Talán ha nem lépnek be előttem beemeltem volna.

spirited
Válasz kisrapi kommentjére
2007. okt. 18. 17:07

De tényleg kíváncsi vagyok miért ilyen passzív a turn játékod nutsorral?

Pozícióban voltam, turnön nem akartam elijeszteni egy esetleges reraise-zel.

kisrapi
2007. okt. 18. 17:37

Mit jelent az openlimelés? Én azért limpeltem csak, mert az A10-zel nem szeretek emelni, ha már beléptek előttem, nem tartom annyira jó lapnak. Talán ha nem lépnek be előttem beemeltem volna.

az openlimpelés azt jelenti, hogy úgy limpelsz be a partiba, hogy még előtted nem szállt be senki. Ezt nem rád értettem...hanem az ellenfeledre.
A legtöbb fórumon azt olvastam, hogy 6 max. asztalon hiba openlimpelni, tehát ha elsőként be akarsz szállni, akkor inkább emelj. Ez volt az egyik kérdésem, ami arra vonatkozott, hogy az ellen miért limpelt Ac10c-vel, miért nem emelt, és végülis ugyanez vonatkozott rád is.
A másik ugye a turn játékod, amire írtam, hogy csodálkoztam, hogy ennyire nem mutattál erőt(nyilván ebben az esetben ha mutatsz is, ugyanez lesz a vége)....és azon is, hogy riverben igen. A riverben én már csak megadtam volna az emelését,szerintem ott hiba ráemelni.....
És igazából want2push kommentjéhez kapcsolódva írtam a kommentemet, hogy mi járt a fejeden az egyes utcákban, számomra ez nem volt világos...de akkor még nem tudtuk a river játékod.

Demiro
2007. okt. 18. 17:49

Gondolom, ez iPokeres asztal volt. Én is ott játszom, bár valamivel alacsonyabb szinten (NL50).:-) Én ott A10-zel hátulról emelni szoktam, mert ha csak egy limpelő volt előttem, jó esetben dobja a közepes lapját (itt elképzelhető, hogy ezt eldobja), ha pedig belimpelsz, kicsi az esélye, hogy jó flopot kapsz rá. Bár ebben a partiban nem segített volna, de ha nem találja el legalább ennyire a flop, valószínűleg egy cbetre már ott dobott volna és viszonylag egyszerűen viszel egy kis kasszát egy közepes lappal.

A riveren szerintem is a call indokolt.

Élő ügyfélszolgálat