AA nehez flopon
Nagy vakrol kezbe osztott AA parom van. Emelek, es egy -korabban limpelo- megadja emelesem. Flop JJ5. Cont bet a pot felevel, amire egy pot meretu visszaemeles jon.
Mi a teendo?
1. Dobas, hisz csakis egy J lehet nala?
2. flop Call, turn check/fold, hisz lehet hogy alapbol csak bloffol, vagy 5x van nala? Sot, esetleg fortuna rammosolyog es A-t kapok, amivel lekopasztom meg ha J is van nala.
3. Re-raise all-in (ugyanazok az indokok miatt, mint felul)? (itt kb fel stakkel voltam, igy az all-in~3xraise-vel).
4. Eleve inkabb potot kellett volna emelni flopon, hisz ekkor csak J-vel adja meg/emel ram, es tiszta a szitu? Ha megadja, akkor check/fold?
Milyen parametereket erdemes ilyenkor az ellenfelrol figyelni a PT-ben?
Én a flopon check-kel nyitottam volna. Itt tényleg azt gondolom, hogy ez egy WA/WB szituáció, ahol nem érdemes a potot növelnem, hiszen azért vannak bubit tartalmazó lapok a zónájában. A flop emelését megadom, amennyiben a turn-ön emel, akkor elgondolkodok.
Én a flopon check-kel nyitottam volna. Itt tényleg azt gondolom, hogy ez egy WA/WB szituáció, ahol nem érdemes a potot növelnem, hiszen azért vannak bubit tartalmazó lapok a zónájában. A flop emelését megadom, amennyiben a turn-ön emel, akkor elgondolkodok.
Mit jelent a "WA/WB"?
Mit jelent a "WA/WB"?
Az tenyleg gyanus, hogy lehet nala J, de gondolom egy 885 flopon azert Te is cont-betelnel.
En most a konkret esetben eldobtam, mert ugy gondoltam, hogy ha megadom, akkor a riverig ugyis bemegy az osszes penzem egy olyan potba,ami valszeg nem az enyem :(
koszi!
Igazabol csak most kezdem hasznalgatni a HUD-ot. Eddig csak a VPIP%, PFR% vettem alapul, ez alapjan "skatulyaztam" be az ellenfeleket. -CS, LAG/Mainac, Egerke(tight-passiv) vagy TAG.
Ebben a konkret leosztasban meg mely parameterek az erdekesek az ellenfelrol?
Egyaltalan a postflop jateknal melyeket erdemes nezegetni?
Pl hogyan szurum ki az "okos" LAG-ot (aki az olcso utcakon laza, de csak akkor epitget nagy potot, ha el is tudja vinni) az orult maniacok kozul. A VPIP es PFR ertekuk akar azonosak is lehetnek, plusz meg a AF-je is (azt persze nem latom, hogy turnon "olcso" vagy "draga" huzasokba ment bele)
mikrolimiten szinte biztos, hogy nincs okos LAG játékos, fél stackért én bevállalnám AA-val (valszeg a contbet/ majd c/c az összes többi streeten linet választanám), a range 50%-t azért lazán verjük, limp/callozni ilyen kicsi/közepes pp-kkel szoktak, nem J4-el, bár:)
postflop játéknál érdemes nézgeteni:
agresszió flop/turn/riveren
donkbet
cont. bet
fold to cont. bet
went to showdown
ezeket mindenképpen.
went to showdown-ból lehet leszűrni, hogy milyen LAG játékos, teljesen őrült, vagy néha dob is postflop (30% felett őrült az szinte biztos)
koszi!
donkbet mit jelent?
donkbet mit jelent?
Maniac/LAG közötti legjobb mutató a won$ at showdown. Ha 40 alatt maniac, ha 50 felett akkor normális.
Ez a mutató ugyanis megmonja, hogy hány százalékban nyert ha bekerült a pénz.