Flopolt tuti flos huzo - mit tegyek?
Kezembe veve az akademias max6 NL indulotablat 3BB-t emelek elolrol egyszinu treff A3-vel egy NL10 jatekban, amit CO megad, button $1.3-ig visszaemel.
En melle-klik miatt megadtam, CO is megad. Flop 57T ket treff, pot ~$4, es elottem egy kicsit tobb ~$4,5. En vagyok eloszor soron, mit tegyek?
1. Check/Fold. szinte biztos, hogy elbukom a potot, de legalabb "meguszom" ennyivel.
2. Check/Call. persze az esszeruseg hataran belul, de nezzunk meg egy lapot, ha olcson adjak
3. Check/Raise. Hat itt a raise-re mindenem belekerul. Legalabb mindket lapot latom, plusz a c/r altalban nagy lapot takar, hatha nem adjak meg (bar szerintem megadja, mert nincs tobb municiom, es neki min 3:1 a pot odds)
4. Raise 1/3 pot. Feeler's bet, nezzuk meg hol allunk.
5. All-in. Mivel ez kb 3. leosztas, nyugodtan hihetik, hogy kijott valami nagy lapom, es total kezdokent megorultem a jo lapnak. Ha megadja(k), akkor pedig hatha jon egy ujabb treff.
Én csak akkor játszanék check call-t ha mind két ember jön veled akkor jössz ki kicsit +ev re viszont ha nem akkor -ev-es , de a pot mérete miatt én már check all in-t játszanék.
Hogyan lehet előtted 4,5$? Nem full beülővel ülsz?
Bet 3/4 pot, ha kapok egy raise -t push.
Én személy szerint nem nagyon szeretek emelni elölről Axs-sel, mégha a táblázat ezt is írja. Inkább alacsonyan próbálom tartani a potot és várom, hogy kedvező flop jöjjön.
Ha ilyenkor emelnek mögöttem max 4 BB-t és van legalább mégegy megadó rajtam kívül, akkor megadom én is, de ha nincs, akkor általában dobni szoktam.
Ebben az esetben én a check/call-t tartanám elfogadható döntésnek abban az esetben, ha 2/3 potnál nem emel nagyobbat. Ha jó játékos, akkor valószínűleg észreveszi a szín esélyt és ennél kicsivel nagyobbat emel. Ebben az esetben check/fold-ot játszanék.
Hogyan lehet előtted 4,5$? Nem full beülővel ülsz?
Bet 3/4 pot, ha kapok egy raise -t push.
A3s-el szerintem eleg laza emelni UTG;MP-bol CO is csak akkor emelek vele ha a blindok dobas kepesek, buttonrol meg siman lopas.
jelen partyban en a ch/r allin-t valasztanam. ch jo mert, hatha kapsz szabad kartyat, 2 emberbe nehez beleemelnie ugy, hogy valaki eleg short es korai poziciobol emelt. ha megis akkor autopush, vszinu 65:35-t jatszotok, esetleg az A is out neked.
A3s-el szerintem eleg laza emelni UTG;MP-bol CO is csak akkor emelek vele ha a blindok dobas kepesek, buttonrol meg siman lopas.
jelen partyban en a ch/r allin-t valasztanam. ch jo mert, hatha kapsz szabad kartyat, 2 emberbe nehez beleemelnie ugy, hogy valaki eleg short es korai poziciobol emelt. ha megis akkor autopush, vszinu 65:35-t jatszotok, esetleg az A is out neked.
naja, missclick sajnos bennevan :( amit te valasztottal push is teljesen jo jatek szerintem, hisz azert van fold equityd. a mutatasa is teljesen jo volt 55:45-t jatszhattatok.
egy emlékezetes potnál (persze ez tournament nem cg), amikor Jamie Gold kiejtette Michael bingert, akkor nem merte betolni Wasicka a floppolt straight flöss húzójával az összes zsetonját, foldolt, majd a riverre lejött - volna - a flössje. és ő ejtette volna ki michael binger-t, és jól lehúzta volna Gold-ot is. de ha persze nem jön le a flöss? szóval ez mindig lutri, nekem teljesen változó, hogy mikor hogy játszom meg, ha gyengének érzem az ellenfelemet, akkor simán push a drawra, és akkor kb. jobban örülök, ha foldol, de azért legjellemzőbben igyekszem ingyen turn-t és olcsó rivert kicsikarni a dologból. de nekem tényleg teljesen helyzetfüggő, hogy hogy játszom meg a drawjaimat. szerencsére már fejlődöm ebben, hogy ne veszítsek túl sokat, ha nem jön le.
egy emlékezetes potnál (persze ez tournament nem cg), amikor Jamie Gold kiejtette Michael bingert, akkor nem merte betolni Wasicka a floppolt straight flöss húzójával az összes zsetonját, foldolt, majd a riverre lejött - volna - a flössje. és ő ejtette volna ki michael binger-t, és jól lehúzta volna Gold-ot is. de ha persze nem jön le a flöss? szóval ez mindig lutri, nekem teljesen változó, hogy mikor hogy játszom meg, ha gyengének érzem az ellenfelemet, akkor simán push a drawra, és akkor kb. jobban örülök, ha foldol, de azért legjellemzőbben igyekszem ingyen turn-t és olcsó rivert kicsikarni a dologból. de nekem tényleg teljesen helyzetfüggő, hogy hogy játszom meg a drawjaimat. szerencsére már fejlődöm ebben, hogy ne veszítsek túl sokat, ha nem jön le.