Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > Ki milyen kezdőlapokkal játszik?

Chryss85
Válasz peterpanic kommentjére
2008. márc. 7. 15:43

pont most elmélkedtem a mikrolimites preflop dolgokról:
https://poker-akademia.com/blog/peterpanic/nl10_fr_kozephalado_tanfolyam_1_resz/

peterpanic: Köszi, ez érdekel, mindenképp folytasd ;)

Zehy
Válasz Chryss85 kommentjére
2008. márc. 7. 16:00

Szombat du válaszolok, akkor leszek. Jó hétvégét.

Zoli
Válasz Godmode kommentjére
2008. márc. 7. 16:55

Az elso idokben erdemes szigorubban venni, aztan ahogy a tapasztalat engedi, lehet lazabban is venni...

Egyetértek. A táblázat magasabb tétű asztalokon jobban működik, de NL10-en hülye helyzet mikor beemelsz 78s-el utg-ből és 4-en megadják és a flop KT7. Havonta elemzem a PT-ben hogy egyes lap katagória melyik pozícióból hogyan teljesít. Nekem az alábbi működik NL25 és NL50 limiten:

UTG és MP: minden pár, minden broadway (két figurás lap)
az alacsonyabb konnektorokat és az Axs-t elölről nem tudom pluszosra kihozni, ezeket dobom

CO és Button: ez függ attól is hogy előttem milyen akció volt, innen több lap jó: minden pár, minden broadway, minden Axs, egyszínű konnektorok 67-ig, egyszínű "gap"-ek 68, 79, stb.
+ minden más ami eszembe jut ha előttem dobtak és a vakok feszesen játszanak. Ezzel kb. 20/10 - 20/15 körüli indulást lehet elérni.

Agostini
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 7. 17:14

hát agostini féle UTAG játék kezdő handjei: AA+ :D

Chryss85
Válasz Agostini kommentjére
2008. márc. 7. 17:30

Ahogy elnézem, az AJo és AQo nem is olyan jó lapok :) Pedig hogy erőltetik ezeket a lapokat... Kissé túlértékelik egyesek

Chryss85
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 9. 17:09

Szombat du válaszolok, akkor leszek. Jó hétvégét.

Zehy! (és a többiek)

Na itt lenne pár kérdésem: :)

1) AJo-val érdemes tartani emelést preflop? (kb 3xBB emelésről van szó)
2) Alacsony pocket pairral érdemes tartani 2-4xBB-s emeléseket preflop?
3) Ti hogy játszátok preflop a 99-JJ lapokat?
4) Nem éri meg belimpelni a Kxs lapokkal? Nekem eddigiek alapján bejön :)
5) Hogy játszanátok meg AJo-t ha pozícióban vagytok egy ellenfél ellen, és a flop J82 rainbow, turn T. (én emeltem, ő visszaemelt, én hülye tartottam, fene gondolta, hogy 97o van nála :()
6) Mekkorát érdemes emelni top pair, top kickerrel? (korai pozícióból is érdemes probe-betet nyomni?

Egyelőre ennyi, majd lesz még:) Köszi

peterpanic
2008. márc. 9. 18:03

1. eldobnám, max preflop aggresszor ellen tartnám, de a rangétől függően akkor akár emelés is.
2. mindenképp, az ellenfél erősségétől függően többet is, gyenge-laza ellenfél mellett akár 7-8 BB is. persze csak akkor ha mindketten 100BB-vel ültök.
3. 99-TT: én passzívan, de ha emelsz, ne akkorát hogy utána nehéz helyzetbe keverd magad. szóval csak a sklansky $-ok kedvéért.
JJ - aggresszívan!
4. csak több limpelő mellett, pozicióban.
5. az emelés oké, de visszamelésre már elgondolkoznék, ellenféltől függ. végülis csak egy top párod van, allint biztosan nem adnám meg, max valam maniac ellen. ezen a boardon gyakorlatilag mindennel verve vagy, nagyon valószínűtlen hogy rosszabb kickere van, és azzal visszaemel, persze csak ha nem teljesen sötét.
6. attól függ mennyien vannak, és mennyire passzívak/aggresszívak.
és természetesen a flop textúrája! rendkívül fontos tudnod, hogy milyen fordított feltételes esélyed van egy flöss és soresélyes flopon...
amugy ilyen helyzetben nincs értelme túl sokat emelni, 2/3-ad potnál többet mondjuk.

pont ilyeneket fogok ma írni, folytatom amibe belekezdtem.

bojanika
2008. márc. 9. 18:17

1. Többnyire nem érdemes. De bizonyos szituációkban jó megoldás a visszaemelés (squeeze).
2. igen, ha az ellenfélnek megfelelő stackmérete van, tehát megfelelő az impliedodds.
3. Emelés. Ha előttünk emeltek, akkor én általában(pozíciótól /is/ függ) reraise, ritkábban csak call.
4. Nem vagyok a limpelés híve, nálam dobás preflop, hátsó pozíciókból emelés.
5. Ellenfélfüggő. Ha volt preflop emelés, akkor emelés a flopon is, ha adja, akkor emelés a turnön is, majd check/call ésszerű határig.
6. Ellenfélfüggő, és persze az sem mindegy, hogy mekkora az a pár. :) Preflop emelés után minden esetben cbet flopon. 3/4-ed pot - pot közötti emelés a megszokott.

Chryss85
Válasz peterpanic kommentjére
2008. márc. 9. 18:39

Peter!

Türelmetlenül várom ;) Tetszett az írásod. Ja meg a weak tight videod is :)

Köszi a véleményeket, igen hasznosak voltak. Nem hiába, kevés még ez a 2.5 hónap tapasztalat :)

Élő ügyfélszolgálat