Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL25 SH 76s: combodraw turnun, játék?

CrisRoniii7
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 28. 17:19

Teljesen egyetértek:
1. Soha ne limp/call-olj preflop, különösen ne suited connectorral UTG-ből.
2, A flopon ezzel a lappal check/raise pot, itt a zóna ellen mindenképpen 50%+ az equity-d! Amennyiben ezt megadja, akkor turn-ön push all-in, bármi jön.

Szavazzatok is! :D

Ha flopon c/r játszunk akkor szinte pot committedek vagyunk,ami végülis nem baj mivel turnön any2-ra move-in!
Szóval a lényeg,h nem igazán látom azt h mivel jobb a turn push mint a flop c/r push,hamár úgyis berakjuk az egész stackünk?
Én csak annyit látok benne,h turnön nem fogunk tudni dobatni,ha nem jön draw out,és h csökken a draw equitynk,plusz egy flop pushal nagyobb eséllyel visszük el a potot harc nélkül mint egy sima emeléssel!Szóval felvilágosítást kérek...

Agostini
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2008. ápr. 28. 17:22

tény,hogy a turn push nem volt vmi jó megoldás. ezért is raktam fel. ez a hand pl arra világított rá,hogy inkább játszok 4 asztalon és nem openlimpelek 67sel..:\

Zehy
2008. ápr. 28. 17:50

Emlékszel mit vágtam rá kapásból erre a handre msnenen?
Ahogy nézem szépet vezet :D

peterpanic
Válasz Agostini kommentjére
2008. ápr. 28. 17:50

CrisRoniii7: hát én biztosan nem callolnám végig, erre mérget vehetsz:).

amugy utánaszámoltam, tényleg nem túl +EV-s a turn call így, ahogy játszotta Agostini...
bocs a félrevezetésért:).
bár ha az esetek 90%ban kifizet, akkor talán:)

forditott feltételes esély max. tényleg JTs esetén van, de azért az kevésbé esélyes, hogy van nála , mint mondjuk kétpár/set szerintem.

CrisRoniii7
Válasz peterpanic kommentjére
2008. ápr. 28. 18:24

CrisRoniii7: hát én biztosan nem callolnám végig, erre mérget vehetsz:).

Őszintén reméltem,h nem callolnád végig(bár mégis a callt mondtad,de ahogy a handjeidet elnézem te sztem már első beszélőként betteltél volna,ami azért jobb megoldás :P ),mivel a flop/turn call elég fish megoldás lenne/volt.....

Skiboy
2008. ápr. 28. 18:37

Ami -EV ebben a handben:

[*]openlimp sc-vel
    [*]call preflop emelés sc-vel oop
De ha már így ment a játék a turnig:

29,1-es potba kell megadni 9,7-et, ami 33,3%.

Godmode által számolt zóna ellen 35,7% equity
Egy nagyon szűk { KK+, 99-88, 44, AKs, AKo } zóna ellen is 31,7% equity

Tehát megvan a pot odds, igaz éppen csak. Ezen a ponton miért lenne olyan nagy hiba a call?

Az igaz, hogy néha dominálva van a lapunk, és ha be is jön a várt out akkor is vesztünk. De néha bejön a várt out és az ellenfél is kifizet, ami kiegyenlíti az előzőt.

Vegyük figyelembe Agostini leírását is:

600 handem van róla és nagyon agresszív. sokat c-betel és nagyon védi a lapjait. de ami biztos, nem is engedi el. kvázi kifizet ha leesik a flushom vagy sorom.

Ezek alapján szerintem a call jó megoldás, és ha jön a lap push river.

peterpanic
Válasz Skiboy kommentjére
2008. ápr. 28. 18:45

ilyenkor buktam le hogy nem számoltam utána, csak simán igazat adtam a többieknek?:)

legközelebb kitartok a hülyeségeim mellet csakazértis.)
kicsit idiota vagyok.

CrisRoniii7
2008. ápr. 28. 19:26

De ha már így ment a játék a turnig:

29,1-es potba kell megadni 9,7-et, ami 33,3%.
Tehát megvan a pot odds, igaz éppen csak. Ezen a ponton miért lenne olyan nagy hiba a call?

Az igaz, hogy néha dominálva van a lapunk, és ha be is jön a várt out akkor is vesztünk. De néha bejön a várt out és az ellenfél is kifizet, ami kiegyenlíti az előzőt.
Ezek alapján szerintem a call jó megoldás, és ha jön a lap push river.

ilyenkor buktam le hogy nem számoltam utána, csak simán igazat adtam a többieknek?:)

legközelebb kitartok a hülyeségeim mellet csakazértis.)
kicsit idiota vagyok.

Skiboy csak a turn actiont vezeti le,mármint h a fold rossz,és a call a helyes..
De ettől függetlenül sztem,(bár skiboy nem írja)a flop a kulcsmomentum ahol c/r push or c/r kell játszani és akkor nem állunk ilyen nehéz törn szituáció előtt....Szóval az,h te callolsz flopon az nem hiszem h jobb megoldás mint az előzőleg velvázolt két move...ebből kifolyólag jutsz el a turn callhoz,ami ezekszerint jó...bár ez egy kicsit hülyén hangzik mert nincs olyan szituáció amire azt lehet mondani h már pedig itt ez a jó....

CrisRoniii7
2008. ápr. 28. 19:39

Ha flopon c/r játszunk akkor szinte pot committedek vagyunk,ami végülis nem baj mivel turnön any2-ra move-in!
Szóval a lényeg,h nem igazán látom azt h mivel jobb a turn push mint a flop c/r push,hamár úgyis berakjuk az egész stackünk?
Én csak annyit látok benne,h turnön nem fogunk tudni dobatni,ha nem jön draw out,és h csökken a draw equitynk,plusz egy flop pushal nagyobb eséllyel visszük el a potot harc nélkül mint egy sima emeléssel!Szóval felvilágosítást kérek...

Ezt nem magyarázná meg nekem senki?Még a végén azt fogom hinni,h KIZÁRÓLAG a c/r push a good game,mivel értelmes magyarázatot még nem kaptam a másik move-ra....:S Vagy lehet nincs is rá értelmes válasz :D

kanrich_
2008. ápr. 28. 22:23

Szerintem a flop c/raise all-inról túlságosan egyértelműen és könnyen lejön, hogy draw lapunk van.

Élő ügyfélszolgálat