NL25SH: KK preflop fold?
***** Hand 1134890727 *****
0.12/0.25 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. június 24. 22:00:55
Table TH 861 (Real /Cash Game )
Seat 1: Mr Logic (30.85)
Seat 2: Poddna (35.58)
Seat 4: mikkmakk1 (42.77)
Seat 5: HERO (35.56)
Poddna post SB 0.12
mikkmakk1 post BB 0.25
** Deal **
Mr Logic [N/A, N/A]
Poddna [N/A, N/A]
mikkmakk1 [N/A, N/A]
HERO [:Ks:, :Kd:]
*** Bet Round 1 ***
HERO Raise to 1.00
Mr Logic Fold
Poddna Raise to 3.00
mikkmakk1 Fold
HERO Raise to 8.50
Poddna All-in 35.58
HERO ??
Ellenfélről annyit, hogy nem rossz játékos (az is lehet, hogy jó :)). Nem láttam még tőle ostobaságot.
Ez pont az az alkalom amikor el kell dobni a KK-t? Az allint nem insta nyomta, szóval hollywood feeling...
Ezt még akkor el kell dönteni mielőtt 4betelnél. Ha 3betelt, akkor van neki talán valamilye. Ha 4betelsz akkor megtudsz több infot róla. Ha erre is ráemel, jó eséllyel AA. Tehát elvileg dobás. Gyakorlatilag még nekem sem sikerült eldobni KK-t :(
Ilyen helyzet elkerülése végett csak Callold le a 3betjét. Flopon könnyebb dönteni.
Ezt még akkor el kell dönteni mielőtt 4betelnél. Ha 3betelt, akkor van neki talán valamilye. Ha 4betelsz akkor megtudsz több infot róla. Ha erre is ráemel, jó eséllyel AA. Tehát elvileg dobás. Gyakorlatilag még nekem sem sikerült eldobni KK-t :(
Ilyen helyzet elkerülése végett csak Callold le a 3betjét. Flopon könnyebb dönteni.
A 4betem után még mindig több mint egy stack van előttem. Egyébként azért 4beteltem, hogy vmi infót kapjak. Nl25sh-n bosson jobb játékosoktól azért már gyakoriabbak a 3betek, nem csak QQ+ a range.
igen és OOP játszol KK-val gyakorlatilag 0 potért...hát ez elég nit...
chryss: Ha pf lecallojuk csak a 3betjét, nagyon nehéz dpbni egy veszélyetelen boardon, így hát minig kifizetjük az AA-t.
Azért 4beteltem mert:
- a 3 bet range lehet tág, 4handed a játék stb. Tulajdonképpen lehet nála any pp, ATo+
- a 4betre a lapok többségével nem callolna, talán amivel callolna az JJ, QQ, esetleg TT,99. Sztem set miningolnia ezekkel a lapokkal mindenképp -EV
- ha nagyon erőt sugall (allin megy), még mindig lehet dobni, hiszen több mint egy full beülő van így is előttünk. Könnyebb pf így ezt most dobni, mint csak adni a 3betet és kifizetni az esetleges AA-t, vagy hagyni, hogy lejavuljon vmi vacakkal
Itt a vége:
HERO fold, stb. Nyilván nem mutatott :)
Akkor és ott jó foldnak tűnt, nem nézett ki totál idiótának. Hittem neki. Ha esetleg korábban láttam tőle vmi fish move-ot, akár preflop vagy postflop, akkor nagyon easy call lett volna.
jó volt ez a kis fejtegetés. Mostanában naponta kerülők AAvsKK preflop all-in csatába. Ma pl. 2-szer egyik AA-volt(bukta) a másiknál 1010-volt(nyerő) az ellenfélnél. Az AA party gyanus volt mert standard raisemet, mini raise-elte majd 4betemre all-in, mégsem tudtam elengedni :-( Pedig sokan játszák így a AA-t. Még meg kell tanulnom a KK dobni preflop, csak hát NL20-on vannak elképesztő mutatások hogy nehéz.
chryss: Ha pf lecallojuk csak a 3betjét, nagyon nehéz dpbni egy veszélyetelen boardon, így hát minig kifizetjük az AA-t.
Azért 4beteltem mert:
- a 3 bet range lehet tág, 4handed a játék stb. Tulajdonképpen lehet nála any pp, ATo+
- a 4betre a lapok többségével nem callolna, talán amivel callolna az JJ, QQ, esetleg TT,99. Sztem set miningolnia ezekkel a lapokkal mindenképp -EV
- ha nagyon erőt sugall (allin megy), még mindig lehet dobni, hiszen több mint egy full beülő van így is előttünk. Könnyebb pf így ezt most dobni, mint csak adni a 3betet és kifizetni az esetleges AA-t, vagy hagyni, hogy lejavuljon vmi vacakkal
Itt a vége:
HERO fold, stb. Nyilván nem mutatott :)
Akkor és ott jó foldnak tűnt, nem nézett ki totál idiótának. Hittem neki. Ha esetleg korábban láttam tőle vmi fish move-ot, akár preflop vagy postflop, akkor nagyon easy call lett volna.
csak hát NL20-on vannak elképesztő mutatások hogy nehéz.
KK-t szvsz soha nem dobok flop előtt. ha AA-al találkozok akkor ez van. 1 beülő tényleg nem a világ, ráadásul ha az ellenfél jó játékos könyebben megadom ellene. AA-al slowplayeztem volna, hiszen allinemre dobás valószínű az ellentől, ami nem a legnagyobb ev.
slowplay-el lehet többet kihúzni sztem. szval minél jobb az ellen annál inkább call. de gyakorlatilag a leglámább fish ellen is megadnám csak akkor vérnyomés problémám lenne SD-ig
+ azért sem értek egyet azzal h gyenge ellen könyebb dobni,m mivel náluk sokkal nagyobb a range
gyenge játékos lazábban ad meg könyebben hibázik, lehet h bemákol de ez van KK-t nem engedtem volna, hiszen ha az ellenfél megteszi azt a szívességet, h magától hibázik akkor mi a kérdés? :)