Chryss85
Válasz Lasthero kommentjére
2008. jún. 25. 16:40

Hiszen ha az ellenfél megteszi azt a szívességet, h magától hibázik akkor mi a kérdés? :)

Ha te KK-val mész AA ellen, akkor megteszed neki azt a szívességet, hogy óriásit hibázol (pókerelmélet alaptétele szerint) :)

+ azért sem értek egyet azzal h gyenge ellen könyebb dobni,m mivel náluk sokkal nagyobb a range
gyenge játékos lazábban ad meg könyebben hibázik

Természetesen, gyenge játékos ellen könnyebb megadni, nehezebb dobni. Plusevhun is ezt írta, olvasd el újra ;)
"... sokkal könnyebb ilyen line mellett elengedni a KK-t, mint egy olyan játékos ellen akitől korábban rengeteg rosszul megjátszott leosztást láttál..." :)

plusevHUN
2008. jún. 25. 16:42

KK-t szvsz soha nem dobok flop előtt. ha AA-al találkozok akkor ez van. 1 beülő tényleg nem a világ, ráadásul ha az ellenfél jó játékos könyebben megadom ellene. AA-al slowplayeztem volna, hiszen allinemre dobás valószínű az ellentől, ami nem a legnagyobb ev.
slowplay-el lehet többet kihúzni sztem. szval minél jobb az ellen annál inkább call. de gyakorlatilag a leglámább fish ellen is megadnám csak akkor vérnyomés problémám lenne SD-ig

+ azért sem értek egyet azzal h gyenge ellen könyebb dobni,m mivel náluk sokkal nagyobb a range
gyenge játékos lazábban ad meg könyebben hibázik, lehet h bemákol de ez van KK-t nem engedtem volna, hiszen ha az ellenfél megteszi azt a szívességet, h magától hibázik akkor mi a kérdés? :)

némi ellentmondást érzek az 1. és a 2. rész között :)

Tulajdonképpen az ellenkezőjét írod anank amit előtte írtál. Mit miért csináltam leírtam az előző postokban.

Lasthero
Válasz plusevHUN kommentjére
2008. jún. 25. 18:27

@Chryss85: Elhanyagolható azoknak az eseteknek a száma ahányszor KK-od talákozik AA-al. megtörténik persze, de ha mindig azt feltételezed h a move-ja AA-t sejtet akkor kevesebbet nyersz mintha bevállalod azt az egyet, és ezt nem én mondom .( Harrington I. vagy II. )
a HSz-t meg nem címeztem senkihez, általánosasn ment az eddigi hszekre.

@PlusevHUN : nincs ott semmi ellentmondás. legalábbis az én olvasatomban. Jó játékos ellen könyebben megyek allin hasonló szituációban, ahogy a 2. részben írtma, gyenge ellen pedig nem köynebb dobni... ellentmondás azért nincs mert nem ez a 2 szint teszi ki a pókeresek skáláját

plusevHUN
2008. jún. 25. 18:38

szval minél jobb az ellen annál inkább call. de gyakorlatilag a leglámább fish ellen is megadnám csak akkor vérnyomés problémám lenne SD-ig

Hát én erre gondoltam. Itt pont az elelnkezőjét írod :)

Lasthero
Válasz plusevHUN kommentjére
2008. jún. 25. 19:34

Hát én erre gondoltam. Itt pont az elelnkezőjét írod :)

@ jó játékos ellen azért inkább allin mert ő ismeri a slowplayt, tudja hogyan hozza ki a legtöbbet a kezéből. kezdő játékost inkább kapja el a hév és tolja rá.
kezdő ellen azért allin mert ahogyan írtam többet nyerek hosszútávon ha bevállalom a találkozást az AA-al, hiszen matematikailag így nyerek többet.
a vérnyomás dolgot szerintem meg nem kell magyarázni

Élő ügyfélszolgálat