plusevHUN NL25SH leosztásai + alapvető SH stratégia
Ide fogom tenni a számomra kérdéses handeket. Elég nagy mélyzuhanást produkáltam az utóbbi időben, így nem árt alaposan átnézni a leakeket a játékomban. Segítségeteket előre is köszönöm.
Be is teszek pár handet a mostani elég rövid sessionömből.
1, ***** Hand 1173061628 *****
0.12/0.25 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. július 25. 14:06:31
Table TH 278 (Real /Cash Game )
Seat 1: murderer 4 (41.52)
Seat 2: thcall (25.37)
Seat 3: HERO (34.37)
Seat 4: The'Beast (24.26)
Seat 5: go5uuuuuu (25.09)
murderer 4 post SB 0.12
thcall post BB 0.25
** Deal **
murderer 4 [N/A, N/A]
thcall [N/A, N/A]
HERO [:Ah:, :Ac:]
The'Beast [N/A, N/A]
go5uuuuuu [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
HERO Raise to 1.00
The'Beast Fold
go5uuuuuu Fold
murderer 4 Call 1.00
thcall Fold
*** Flop(Board): *** : [:6h:, :2h:, :4d:]
*** Bet Round 2 ***
murderer 4 Bet 1.12
HERO Raise to 3.50
murderer 4 Call 3.50
*** Turn(Board): *** : [:6h:, :2h:, :4d:, :9c:]
*** Bet Round 3 ***
murderer 4 Check
HERO Bet 5.50
murderer 4 Call 5.50
*** River(Board): *** : [:6h:, :2h:, :4d:, :9c:, :8h:]
*** Bet Round 4 ***
murderer 4 Check
HERO ???
Leesett egy igen rossz lap az én szempontomból. Check, vagy bet valuért? A baj, az, hogy bosson a nutsot is képesek( vagy az aközelit) c/raiselni riveren (nem tudom mennyire tudatos ez náluk mondjuk), ami igen bosszantó tud lenni (néha).
2, ***** Hand 1173048123 *****
0.12/0.25 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. július 25. 13:52:35
Table TH 773 (Real /Cash Game )
Seat 1: Kdiamond (43.55)
Seat 2: MalcomK (21.04)
Seat 3: HERO (35.18)
Seat 4: AgoAgo72 (29.93)
Seat 5: kullinaama (5.82)
kullinaama post SB 0.12
Kdiamond post BB 0.25
** Deal **
Kdiamond [N/A, N/A]
MalcomK [N/A, N/A]
HERO [:Kd:, :As:]
AgoAgo72 [N/A, N/A]
kullinaama [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
MalcomK Fold
HERO Raise to 1.00
AgoAgo72 Fold
kullinaama Fold
Kdiamond Call 1.00
*** Flop(Board): *** : [:Ac:, :2d:, :Ks:]
*** Bet Round 2 ***
Kdiamond Bet 1.00
HERO Raise to 3.25
Kdiamond Call 3.25
*** Turn(Board): *** : [:Ac:, :2d:, :Ks:, :9c:]
*** Bet Round 3 ***
Kdiamond Check
HERO Bet 4.50
Kdiamond Raise to 18.00
MoscowRock???
A turnon azért nyitottam csak kb. 1/2 potnyit, mert elég dry flop volt, és úgy gondoltam, így kiszedhetek némi vlauet AX típusú lapokból. Azonban, kaptam, egy igen nagy C/R-t, Mivel csinálhatja ezt, 22, esetleg 99? Rosszabb két pár? Ilyet el lehet dobni, vagy a jobb lapot itt ki kell fizetni mindenképp és akkor cooler?
3, ***** Hand 1173024185 *****
0.12/0.25 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. július 25. 13:25:14
Table TH 278 (Real /Cash Game )
Seat 2: The'Beast (29.15)
Seat 3: HERO (25.12)
Seat 4: -Dzezi- (55.93)
Seat 5: aqinova (33.86)
HERO post SB 0.12
-Dzezi- post BB 0.25
** Deal **
The'Beast [N/A, N/A]
HERO [:Ac:, :Ts:]
-Dzezi- [N/A, N/A]
aqinova [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
aqinova Call 0.25
The'Beast Fold
HERO Raise to 1.25
-Dzezi- Fold
aqinova Call 1.25
*** Flop(Board): *** : [:7d:, :Td:, :8c:]
*** Bet Round 2 ***
HERO Bet 2.50
aqinova Raise to 5.00
HERO Raise to 10.00
aqinova Call 10.00
*** Turn(Board): *** : [:7d:, :Td:, :8c:, :6h:]
*** Bet Round 3 ***
HERO Bet 5.00
aqinova Raise to 10.00
HERO ???
Avagy amikor két fish találkozik... Enemy egy elég brutál fish (talán még nálam is nagyobb), mi a helyes flop/turn játék? Ha már idáig eljutottam, tegyem be az összes pénzem? A range igen tág, pontos lapra tenni, pedig kb. olyan mint megnyerni a lottó ötöst, elméleti esélyed van rá, de szinte lehetetlen :)
Ez nem handelemzés lesz, hanem inkább játékelméleti kérdés a szekemberek felé. A cbetet már (szinte) mindenki ismeri, sokan floatolnak (habár sokuknál ez nem tudatos, hanem két overcardra teszik az ellenfelet, és egy alacsony boardon, any pp hozzájuk ragad). Adott a tény, hogy nem szeretek oop játszani, így az UTG, CU opening rangem, viszonylag szűk (5 maxról beszélünk, tegyük fel utg:ATo+, any pp, cu: előzőek + JTo+, 78s+, legalábbis vmi hasonló, BU-ról kicsit lazábban) A lényeg, hogy ami néha az őrületbe kerget, h néhány regulat gyakran 3betelget( nem lehet mindig lapjuk, szóval lightan 3 betelnek), Mi a helyes teendő? Felvenni a kesztyűt és 4bet lightolgatni (ez azért lol nl 25-ön), vagy dobálni és várni a lapot. A lényeg, hogy volt pár nap amikor megpróbáltam keménykedni, az eredmény természetesen nem amradt el, kb 900 euró -, pár nap alatt.
Mennyire helyes ilyenkor 3 betet tartani pp-vel, 100, 200 BB-s stackecknél, amikor egy átlagos 1-1.25-ös emelsére, 2.75 és 4 között emelnek vissza.
Másik kérdésem, pedig, hogy sokan (és nem csak jó játékosok), insta c/raieselik a cbeteket kellő flop mellett, A baj, az, hogy ez is megőrít. Lapra tenni nagyon nehéz őket, uganúgy csinálják setel mind 3rd pairrel. A baj, az, hogy 100BB vagy aközteli stackel, még a TPTK is gondban van. Ha visszaemelek szinte commited vagyok, és csak jobb lap adja meg valószínűleg. Itt mit kell cisnálni, lazábban callolgatni az ilyen c/raiseket, TPGK szerű lapokkal. A pozíció a fegyverem, de kb. ennyi. Ha turnon újra nyitnak, akkor megint nehéz döntés elé állítanak. Vmi gondolat ezzel kapcsolatban?
Kezdem úgy érezni, hogy lassan kéne keresni vmi másik termet a boss mellé, ahol gyengébb játékosok vannak és szolid játékkal lehet szépen nyeregetni. Ja és Holdem Managerem is lesz 1-2 héten belül, sajnos muszáj már beszerezni. Asszem támogatja a Bosst.
1. szerintem nem rossz a check, bár én a nagyon thin value betek híve vagyok, de rájöttem, hogy itt azért túlzás lenne. attól függ amúgy, kivel játszunk. ha batár nagy fish, akkor talán belenyitok egy 2/3 potot...
de inkább nem teszem ki magam egy check/raisenek. bármilyen más lap jönne viszont riverre (nem flöss), emelnék.
2. cooler, ezt nem lehet dobni 100BB-ért szerintem.
150-nél nem tudom mi a standard, én betolnám.
gyakorlatilag a seten kívül mindent verünk, toppár+flushdraw, az összes kétpárt, combodrawkat...
3. flopon a minraise ilyen direkt-csinálom-hogy told rám típusú move?
én normálisat emelnék vissza, 16-17-ig, onnan pedig már nincs dobás.
így most elég rossz helyzetbe hoztad magad. az egyetlen kérdés, van olyan fish, hogy ezt megcsinálja second párral? azért ekkora hülyék ritkán vannak. itt szerintem verve vagy, 9-el sora van, és szinte mindennel kétpárja. én el tudnám dobni, nem égetem a pénzt:) (ez elég nitül hangzott, de itt most tényleg ez az érzésem)
Ez nem handelemzés lesz, hanem inkább játékelméleti kérdés a szekemberek felé. A cbetet már (szinte) mindenki ismeri, sokan floatolnak (habár sokuknál ez nem tudatos, hanem két overcardra teszik az ellenfelet, és egy alacsony boardon, any pp hozzájuk ragad). Adott a tény, hogy nem szeretek oop játszani, így az UTG, CU opening rangem, viszonylag szűk (5 maxról beszélünk, tegyük fel utg:ATo+, any pp, cu: előzőek + JTo+, 78s+, legalábbis vmi hasonló, BU-ról kicsit lazábban) A lényeg, hogy ami néha az őrületbe kerget, h néhány regulat gyakran 3betelget( nem lehet mindig lapjuk, szóval lightan 3 betelnek), Mi a helyes teendő? Felvenni a kesztyűt és 4bet lightolgatni (ez azért lol nl 25-ön), vagy dobálni és várni a lapot. A lényeg, hogy volt pár nap amikor megpróbáltam keménykedni, az eredmény természetesen nem amradt el, kb 900 euró -, pár nap alatt.
Mennyire helyes ilyenkor 3 betet tartani pp-vel, 100, 200 BB-s stackecknél, amikor egy átlagos 1-1.25-ös emelsére, 2.75 és 4 között emelnek vissza.
Másik kérdésem, pedig, hogy sokan (és nem csak jó játékosok), insta c/raieselik a cbeteket kellő flop mellett, A baj, az, hogy ez is megőrít. Lapra tenni nagyon nehéz őket, uganúgy csinálják setel mind 3rd pairrel. A baj, az, hogy 100BB vagy aközteli stackel, még a TPTK is gondban van. Ha visszaemelek szinte commited vagyok, és csak jobb lap adja meg valószínűleg. Itt mit kell cisnálni, lazábban callolgatni az ilyen c/raiseket, TPGK szerű lapokkal. A pozíció a fegyverem, de kb. ennyi. Ha turnon újra nyitnak, akkor megint nehéz döntés elé állítanak. Vmi gondolat ezzel kapcsolatban?
Kezdem úgy érezni, hogy lassan kéne keresni vmi másik termet a boss mellé, ahol gyengébb játékosok vannak és szolid játékkal lehet szépen nyeregetni. Ja és Holdem Managerem is lesz 1-2 héten belül, sajnos muszáj már beszerezni. Asszem támogatja a Bosst.
vigyázz, HM nem támogatja a BOSS-t normálisan, egyenként kell felismertetni az asztalokat a table managerrel, nem sokkal körülményesebb, mint gt+, de egy kicsivel azért igen.
a lightan 3betelők ellen fel lehet venni a kesztyűt light 4bettel, vagy pedig pozicióban csak call mindennel, amivel szerinted a range előtt vagy. postflop pedig visszajátszani rájuk idális flopon.
a kis pp-kkel való call csak pozicióban jó, és ott is csak akkor, ha pár százalékban visszajátszol rájuk, amúgy matematikailag -ev setmining 100BB-nél 3betelt potban. 150+ nagyvaknál már OK szerintem.
a dry flop checkraise... hát ha ennyit csinálják, néha mehet a rebluff. viszont pont emiatt a gyakori c/r miatt elég nehéz lenne elengedni a tptk-t, inkább örülnék, hogy végre van lapom, és nem csak a nitfold az egyetlen +EV-s move.
ez amúgy furcsa, partyn a donkbet a divat, nem a check/raise, azzal pedig sokkal könnyebb kezdeni valamit (reraise egyből:P).
Jó kis topik, rendszeres látogató leszek, mivel nl25 SH vagyok én is...
1: sima check, elég lesz ami bent van, és "csak" egy párunk van...
2: flopon kicsit többet emelnék vissza, aztán turnön már nem dobható, én legalább is tönkremegyek vele. Set szaga van, de még van outunk... :)
3: ezt elengedném turnön, de a flop rézt én sem értem. Vagy emelj, vagy inkább dobd el.
Ezzel kapcsolatban hadd kérdezzem már meg, h ezt a minrézt hol tanultad? Milyen megfontolás áll mögötte?
ez amúgy furcsa, partyn a donkbet a divat, nem a check/raise, azzal pedig sokkal könnyebb kezdeni valamit (reraise egyből:P).
3: ezt elengedném turnön, de a flop rézt én sem értem. Vagy emelj, vagy inkább dobd el.
Ezzel kapcsolatban hadd kérdezzem már meg, h ezt a minrézt hol tanultad? Milyen megfontolás áll mögötte?
A 3betlight/4 bet light, cbetre c/raise dolgokon még gondolkozom mi lenne a helyes. Sajnos szarul játszom a 3betelt potokat, ezért sztem elég nagy -EV, ha csak lecallolgatom AJ,KQ szerű lapokkal, deep stackecknél a pp-kel való call (mondjuk sztem az is inkább poz.-ból) még érthető, de a többinél tényleg nem tudom, milyen flop lenne jó. 4bet lightokkal meg egyenlőre nem kisértleteznék. (100BB-s stacknél az legalább egy 25-30 BB már)
Ja még vmi. Néha az ilyen AJ-szerű lapokkal simán check-callt játszom pl. J magas flopon, ha nem vagyok biztos a dolgomban (ha igen akkor c/r) és oop vagyok. 10-ből 8-9x egy AK-AQ stb fel fogja adni a harcot a flatcall után, így szinte biztosan jók vagyunk és sd-ig jutunk. Ez is egy megoldás.