Range felvágás
Sok beszédnek sok az alja, szóval inkább egy konkrét példán keresztül:
NL SH
MP-ról nyitunk 3X-et és BU megad, a vakok dobnak. (BU ismeretlen)
A mi MP openrange-dzsünk: 22+,A2s+,K9s+,Q9s+,J9s+,T8s+,98s,87s,76s,65s,ATo+,KJo+,QJo,JTo
A flop As6s4c
A kérdés pedig az, hogy ebben a szituációban hogyan gondolkodtok? Ki mennyit Cbetel, x/callozik, x/r-el, x/foldol az openrange-dzséből és miért, valamint mekkora size-zal Cbetel?
Sok beszédnek sok az alja, szóval inkább egy konkrét példán keresztül:
NL SH
MP-ról nyitunk 3X-et és BU megad, a vakok dobnak. (BU ismeretlen)
A mi MP openrange-dzsünk: 22+,A2s+,K9s+,Q9s+,J9s+,T8s+,98s,87s,76s,65s,ATo+,KJo+,QJo,JTo
A flop As6s4c
A kérdés pedig az, hogy ebben a szituációban hogyan gondolkodtok? Ki mennyit Cbetel, x/callozik, x/r-el, x/foldol az openrange-dzséből és miért, valamint mekkora size-zal Cbetel?
Nem tág MP ből az a range egy picit?
A BTN calling range kb ez lehet ismeretlenben: 99-22,A9s-A2s,KJs-K8s,QTs-Q8s,J8s+,T8s+,97s+,86s+,75s+,65s,AJo-A9o,A5o-A2o,KJo-KTo,QTo+,JTo
Ezen flippen is vagytok ezen a flopon. Nyilván egy A magas drawy boardról beszélünk, sok minden múlik azon, hogy mi van a kezedben, mennyi az equityd ezen a boardon egyátalán. TPTK-TPGK lappal cbet 1/2-3/4-pot, 2-3. párral x/call, színhúzó 1/2-3/4 pot bet, set cbet 3/4 pot, igazából minden értelmes lappal bet, ha 3betel akkor meg a lapodtól és annak equityjétől függően ch/call/fold, milyen turn jön, ott mi történik, ott hogy állsz, milyen river jön etc? Tuti buta vagyok hozzá de számomra ezek nem tisztázott kérdések a szituációban.
A BTN calling range kb ez lehet ismeretlenben: 99-22,A9s-A2s,KJs-K8s,QTs-Q8s,J8s+,T8s+,97s+,86s+,75s+,65s,AJo-A9o,A5o-A2o,KJo-KTo,QTo+,JTo
Ezen flippen is vagytok ezen a flopon. Nyilván egy A magas drawy boardról beszélünk, sok minden múlik azon, hogy mi van a kezedben, mennyi az equityd ezen a boardon egyátalán. TPTK-TPGK lappal cbet 1/2-3/4-pot, 2-3. párral x/call, színhúzó 1/2-3/4 pot bet, set cbet 3/4 pot, igazából minden értelmes lappal bet, ha 3betel akkor meg a lapodtól és annak equityjétől függően ch/call/fold, milyen turn jön, ott mi történik, ott hogy állsz, milyen river jön etc? Tuti buta vagyok hozzá de számomra ezek nem tisztázott kérdések a szituációban.
Ismeretlen btn ellen sztem sokkal szűkebb range-el számolhatnunk:
JJ-55,AJs+,KQs,QJs,JTs,T9s,98s,AQo,KQo
És a cbet méretét semmiképp sem a lapom erejétől tenném függővé, sokkal inkább a textúra határozná meg, tehát itt 2/3 pot lenne nálam minden esetben, ha cbetelek.
Charlie, Flush67 köszönöm szépen a felhomályosítást !! :) Basszus, csak most esik le, hogy milyen fain "játék" is ez... omfg... Köszönöm Mester Flush67!!
Ebben az esetben értékből tudom hívni mondjuk az AQs+,AKo, AA-t (a nyitó range 35%-a), blöffből a QQ- KK-t, KQs FD-t (a nyitó 20%-a)
x/c-ozom a AQo, ATs-AJs-t, (a nyitó range 25%-a)
x/f-olom a TT-JJ, KQs (ami nem FD) (a nyitó range 20%-a.
ha felvágod itt a ranged AA-t ne a cb rangebe tedd be, túl sok lapot fogsz vele tőle amivel folytatni tudná (összes Ax- kombót), Ax handjei vszeg mp ellen pedig nem gyengék szóval betelni fogja őket value-ból, a blöffök mellé amit egy cbetre eldobna
különben range vs range eléggé agyonvered itt, és mivel száraz a flop a raisetől se nagyon kell félned, szóval a 100% cbet sem egy elvetendő opció