Ha csak tizedannyi időt töltenél olvasással mint írással már ezt nem kellett volna megkérdezned. :)
Másrészt engem is zavar, hogy postolt handjeimre a válaszok 90%-a két szó, ha pedig megpróbálom elmondani a gondolataimat hogy mit miért csináltam, hátha kiderül hogy hol a hibám le vagyok ugatva hogy ne okoskodjak, meg lett mondva hogy fold és kész.
nem annyira az motivált, hogy más pénzét szórjam a fishek közé, hanem sokkal inkább az, hogy megtanuljam ezt a játékot rendesen.
mi hány 6 éves? atish?
Atish
az elözmények tekintetében(!!!!) mit gondolsz birsröl??
(Onnantól kezdve h birs megadta pontosan a 3bet/call range-t, tök mindegy mik vannak abban a 7%-ban, ami nem 3bet/call az 3bet/fold, az eredményre nem az van hatással h pontosan mit dob hanem, hogy milyen gyakorisággal dob.
Az ilyen számolásoknál (legalábbis szerintem) nem az a lényeg h tizedekre pontosan kihozzuk, hanem pl itt a 3bet/call range 4.7%, szóval kb 3-ból egyszer (4.7:7) light 3betel, más szóval ez egy olyan helyzet amikor többnyire valuért 3betel kb átlagosnak mondható rangel, de azért párszor befigyel egy light 3bet is. Oké, kiszámoljuk, megkapjuk h mivel jó a 4bet allin. Ezután ha játék közben úgy alakul a dinamika, hogy hasonló helyzet adódik már képben leszünk h kb mivel mit kellene csinálni.
Amúgy a képlet:
EV =
fe*(pot+bet) dobja
-
(1-eq)*stack call és vesztünk
+
eq*(pot+stack) call és nyerünk
fe = fold equity, most 1-(4.7/7)=33%
pot = ami pénz középen van (vakok+ante+nyitásunk+3bet)
eq = equityink calling range ellen
stack = a még nálunk lévő pénz
(remélem jól írtam :D)
Van egy holdemviewer nevű ingyenes program, azzal meg lehet csinálni, hogy megadunk egy ranget és egy minimum equityt és kiadja azokat a handeket amiknek megvan annyi a range ellen.)
OFF
Az Akadémiának hemzsegnie kellene az ilyen kérdésektől!
egy ilyen "well" topicnak elsősorban nem az oktatási funkciója a legfontosabb, az elején is írtam, hogy ehhez nem vagyok elég jó.
reméltem, hogy lesz egy-két dolog, ami esetleg szakmailag érdekes lehet, de az se zavart volna, ha csak személyes kérdéseket kapok.
nagyon reméltem, hogy én is előrébb jutok a kérdések által, és ez meg is történt.
az hogy valamit nem tudok kiszámolni nem azt jelenti hogy egy birs által vázolt szituban nem játszom jól.
Csak nem tudom jól értettem-e, hogy $22-ig nevezel? Vagy az csak fulltilten? Vagy az az abi?
ja az csak standard well kérdés, szerinted hány 6 éves kellene ahhoz h meg tudjanak verni?
Ha még lehet kérdezni, akkor azt tenném fel, hogy mennyire figyeled itt az Akadémián a kistétes MTT-játékosokat, és van-e olyan, akit különösen is figyelsz. (Nyilván ha van backelted, akkor azon kívül.)
Tudsz-e esetleg megnevezni ilyet?
Miért nem tartod magad elég jónak?
Mit teszel az ügy érdekében?
Ha még lehet kérdezni, akkor azt tenném fel, hogy mennyire figyeled itt az Akadémián a kistétes MTT-játékosokat, és van-e olyan, akit különösen is figyelsz. (Nyilván ha van backelted, akkor azon kívül.)
Tudsz-e esetleg megnevezni ilyet?