Dohányzás, mint káros szenvedély!
Szeretnék csinálni egy felmérést, hogy innen a fórumról mennyien vagyunk nikotin függők.
Én le szeretnék már szokni róla, de kevés az akaraterőm hozzá.
Nincsen valami tuti módszer a leszokásra? Tapasz, rágó kilőve. Azokat már 2 éve próbáltam és nem jött be.
Várom a tippeket, tanácsokat. Esetleg aki letette az megoszthatja a véleményet. :)
Én ugyan csak rövid ideig éltem tüdőropival, de anyu elég sokáig szívta. Én az ő módszerét követtem. Letette és többet nem gyújtott rá. :) Mondjuk ez elég drasztikus, de működik. Szerintem az elhatározás a lényeg. Meg nem árt, ha a környezet is tiszteletben tartja. Sok sikert a leszokáshoz!
A környezetem úgymond kétoldalú.
Otthon nem lenne gond, mert a párom nagyon nem szereti és nagyon szeretné ha már minnél elöbb leszokjak róla.
Munkahelyen viszont mindenki cigizik. (igaz nem erőltetik, hogy én is szívjam :D )
Viszont jobb mint a sulis időszakban, mert akkor nekem szinte lehetetlen lett volt leszoknom, mert annyi ember volt körülöttem aki szintén ezzel él\élt.
Pedig szokj csak le róla ;). Gyakorlatilag egy csomó pénzt fizetsz azért, hogy előbb patkolj el ;)
Anyu kb. 20 eves kora óta cigizett. Aztan kb. 5 evvel ezelőtt volt 2 infarktusa, (cigi, tulsuly, keves mozgas, stb), majd szívműtét, koszorúércsere( ez annyit tesz, hogy a lábából vettek ki eret, s kicsereltek a szívében lévőt, mert az mar annyira rossz volt).
Aztan persze ezutan se hagyta abba.
Egy napon rosszul lett, mentő vitte be a korhazba. Ott a doki azt mondta neki, hogy ha nem hagyja abba, akkor bármikor meghalhat.
Azóta nem gyújtott rá.
Ja, s én nem cigizem :D :D
a doki azt mondta neki, hogy ha nem hagyja abba, akkor bármikor meghalhat.
Azóta nem gyújtott rá.
Nekem az egyik ismerősöm felajánlot egy módszert egy másik ismerősömnek, azt mondta neki segítek leszokni a dohányzásról, mindig mikor rágyújtasz bebaszok neked egyet.
Ha ezt választja és nem a cigit már rég leszokott volna:)
Én 8 vagy 9 évig cigiztem. 2 éve szoktam le róla. És hogy hogyan?! Édesapám tüdőrákban halt meg, erős dohányos volt. Látni a gyors leépülését és halálát elég volt ahhoz, hogy így döntsek. Senkinek nem kívánom azt, hogy átmenjen azokon a dolgokon amin apámnak át kellett mennie.
Én kb. 4 évvel ezelőtt tettem le, nagyon nehezen ment, sokadszorra sikerült.
Tapaszt, rágót nem próbáltam. Az egészségi állapotom viszont nagyon rossz volt, ezért elkezdtem intenzíven sportolni (kung-fu). Szvsz. ennél jobb módszert nem tudnék ajánlani, mivel ahányszor eszembe jutott hogy újra rágyújtsak a mérleg másik oldalán mindig ott volt, hogy: "na jó, de akkor edzésen ki fogom köpni a tüdőm, megéri??"
Ahogy javulsz erőnlétileg úgy tűröd jobban a stresszt és annál kevesebbszer gondolsz a cigire.
Fél év után már nem is gondoltam rá, és ma már eszmbe sem jutna.
A másik ami nagyon sokat segít, ha a leszokás ideje alatt rengeteg folyadékot iszol (nem feltétlenül alkoholt :))
Én is dohányzom, sokszor le is akartam szokni róla de eddig nem jött össze. Egyik kollégámnak viszont az elektromos cigi segített. Ő és a párja erre esküsznek:)
És még 1 ötlet:
Minden hónapban vegyél valamit magadnak/barátnődnek/családnak olyan értékben, amennyit egyébként bagóra költenél.