Nekem kb. 5-10percig tart elaludni úgy egy átlagos napon. Ahhoz nagyon zaklatottnak kell lennem hogy ne sikerüljön negyed óra alatt sem elaludni.
(Tanulható, de szerintem évek kellenek hozzá.)
Én gyerek koromban kezdtem, de csak sima fantáziálgatással indult. Én formáltam az álmaimat, a gondolatok vittek álomba. Gyakorlatilag azt álmodtam amit "akartam".
Ma már nem is figyelek rá, csak simán becsukom a szemem és el is aludtam.
Ez megy buszon, repülőn, TV mellett, fényes nappal, bárhol.... beszélgetés közben is ;)
Olyan sorozat amit már ismersz, láttad jó párszor korábban(pl. Jóbarátok, Family guy stb...) 5 perc után agy kikapcs, és már alszok is...
fúúú gyerek mellett grindolsz?
tudnál majd pár infoval szolgálni? fél év múlva jön a pujáró nálunk is, lehet valahogy fel kéne készülnöm :D
Én nappal bármikor képes vagyok elaludni, este meg hiába vagyok hullafáradt, nem megy.
Nálam is a filmek, sorozatok mennek ilyenkor, az a baj hogy ha új részek vannak akkor meg kell néznem még egyet, meg még egyet. :)
Másnap meg szidom magam hogy a faszér' nem próbáltam meg inkább "időben" lefeküdni, hátha ment volna az elalvás, most megint zombi módra pókerezhetek egész nap, kevesebb asztalon, szarabbul játszva.
A Trónok harcára és a Breaking Bad-re sajnos most várni kell, de a Family Guy mindig jó.
A szerencsejáték-függőséghez azért nem hiszem hogy sok köze lenne a dolognak.
Valószínűleg az a baj hogy csak szellemileg vagyok fáradt, mert pl. edzés vagy egy túra után gond nélkül el tudok aludni.
GABA
"A GABA a legfontosabb gátló hatású neurotranszmitter a központi idegrendszerben. A GABA mint természetes nyugtató is ismert, ami az elalvást és az alvás minőségét javítja. A nyugtató hatás mögött az áll, hogy a GABA a benzodiacepin-receptorokat (GABA-A-receptorok) aktiválja, amelyek a sejtek stressz szintjét csökkentik. A GABA az alfa hullámok képzését is növelheti az agyban, melyet az ellazulás állapotával kapcsolnak össze a tudósok. Ilyen összefüggésben a GABA izomlazító tulajdonságokat is kibontakoztathat."
Tegyél be relaxációs zenét, és számolj vissza mondjuk 100tól.
szinte kivétel nélkül minden este a showder klubra alszom el, de csak a hangjukra, telefonon youtube-on, max 2 perc elég... :)
szinte kivétel nélkül minden este a showder klubra alszom el, de csak a hangjukra, telefonon youtube-on, max 2 perc elég... :)
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nekem van ilyen gondom! Jó megoldás ha este elalvás előtt olvasol valami olyat amin nem kell gondolkozni! valami regényt. NE POKERes könyvet!!! Én is próbáltam a különböző természetes nyugtatókat amiket elalvásra javasolnak. Mondanom sem kell, hogy nem érnek semmit sem.
GABA
"A GABA a legfontosabb gátló hatású neurotranszmitter a központi idegrendszerben. A GABA mint természetes nyugtató is ismert, ami az elalvást és az alvás minőségét javítja. A nyugtató hatás mögött az áll, hogy a GABA a benzodiacepin-receptorokat (GABA-A-receptorok) aktiválja, amelyek a sejtek stressz szintjét csökkentik. A GABA az alfa hullámok képzését is növelheti az agyban, melyet az ellazulás állapotával kapcsolnak össze a tudósok. Ilyen összefüggésben a GABA izomlazító tulajdonságokat is kibontakoztathat."