Na, ez végre egy jó pókeres filmnek igérkezik :) A LuckyYou és a Deal elég gázra sikeredett, főleg utóbbi. Szegény burt reynolds tiszta múmia, állandóan fentről világítják a fejét, hogy árnyékban legyen a fél arca meg a ráncos nyaka :)
Na, ez végre egy jó pókeres filmnek igérkezik :) A LuckyYou és a Deal elég gázra sikeredett, főleg utóbbi. Szegény burt reynolds tiszta múmia, állandóan fentről világítják a fejét, hogy árnyékban legyen a fél arca meg a ráncos nyaka :)
nagyon gyenge film a lucky you, minden szempontbol középszerű, dögunalom szerintem...
hát én láttam már sokkal rosszabb filmet , mint a Lucky you. Szerintem nem rossz, nekem tetszett, persze Rounders-el nem ér fel. viszont a DVD-n pl. egy csomó igazi pokerest meginterjuvolnak, sok érdekes, s hasznos dolgot mondanak. Bemutatják, hogy tényleg mennyit mozogtak a pokeresek között, mindenki nagy beleéléssel lelkesedéssel vetette bele magát a filmbe. sőt az egész díszletet a filmben szereplő kaszinó akkori berendezése, ettől a pokeresek, akik élőben is részt vettek ezen a versenyen, el voltak ájulva, teljesen ugy érezték magukat, mint akkor. ezen felül a leosztásokat Doyle papa mentorálta, s ezek mind megtörtént leosztások. S ha ezeket megfigyelted, általános hétköznapi leosztások, talán az egyetlen, ami kirivóbb volt, az a színsor, de erről be is számoltak, hogy milyen ritka. tehát ilyen szempontból nem olyan, mint pl. asszem a James Bondosban ultra jó handek alakulnak ki.
ezen felül, bemutatja, hogy a profik nemcsak holdemben vannak otthon , hanem láthatunk a filmben studot és omaha partikat is.
De ez az én véleményem, s ha ezeket is mérlegeli az ember, ilyen szemmel is nézed, akkor szerintem nem lett rossz film.
én a forgatókönyvet a színészeket a rendezést és az operatőri munkát értékeltem csak az előbb:) "szakmai" szempontból persze nem rossz, de akkormár inkább nézek egy poker after darkot, mert egyszerűen szellemesebb.
kb. ed wood is rendezhette volna:)
Ha valaki nem feltétlenül akciódús mozira vágyik, nagyon tudom ajánlani a "Folyó szeli ketté" című filmet. 15-16 éve készült, a rendezője Robert Redford, és a fényképezésért Oscart kapott. Szerintem zseniális film, az egyik kedvencem. Gyönyörű tájakon játszódik megtörtént események alapján, kicsit fennkölt (de korántsem elviselhetetlen módon), és valahogy elgondolkodtatja az embert a saját életéről. Mellesleg az egyik főhős erősen pókerfüggő a filmben, de ez csak az említés szintjén jelenik meg, illetve ebben teljesedik be a sorsa, kártyás jeleneteket nem mutatnak.
(Horgászoknak plusz élmény lehet a rengeteg műlegyes jelenet, de közel sem ezért tetszett annyira, bár magam is pecás vagyok.)
Michael Clayton http://imdb.com/title/tt0465538/
Lions for Lambs http://imdb.com/title/tt0891527/
Into the Wild http://imdb.com/title/tt0758758/
Ma (illetve inkább tegnap) a Superbad című vígjátékot sikerült megnéznem, ami ritka gagyi film, viszont "Mekkúr" és a zsaru (amelyik az autót vezeti a kettő közül) miatt mégsem bánom, hogy végignéztem. "Mekkúr" kegyetlen figura, szerintem párszor még bele fogok kukkantani a legnagyobb zúzásaiba. ;)
Charlie Wilson's War http://imdb.com/title/tt0472062/
ez még lemaradt az előzőből
valószínűleg erősen hülyének leszek nézve amiért ide írogatok ilyeneket, de sajnos nincsen blogom egy ideje ahol a hasonló dolgokat kiírhatnám.
southland tales (2007).
richard kelly írta/rendezte, a donnie darko után eléggé elhíresült, és nagy reménységként kezelték, ennek a filmnek egy előző változatát bemutatták talán cannes-ban, a közönség viszont kifügyülte?!.
szóval lehet számítani egy igazán radikális mozira.
itthon valószínűleg még dvd-n se fog kijönni, bár...
már az egész koncepción el voltam ájulva, ilyen abszurd dolgot régen hallottam:
képzeljétek egy szürreális és kidolgozott világvége sztorit, egy "művészfilmes" rendezőtől, úgy hogy the rock játssza a főszerepet, és justin timberlake énekel benne!
nagy élmény volt, a legtöbb jelenet már önmagában is szórakoztató, annyi meglepő és kiszámíthatatlan dolog történt, hogy az már összegfüggéstelenül is élvezetesnek mondható. sajnos itt a gond: a történet egy kicsit szétesett és érdektelen.
ilyen hollywoodi filmet régen látott ember, az egész egyszerre alpári, vicces, szürreális és intelligens, kidolgozott, közhelyes és egyedi.
a fickó szerintem soha többet egy dollárt nem kap filmek készítésére:).
nagyon ajánlom annak, aki tényleg unja már az ilyen micheal bay szennymozikat, és valami igazi különlegességre vágyik, elég megdöbbentő film, kb. 2 stúdióval arrébbról.