Futás
Arra gondoltam, mivel a blogokban egyre többen írtátok, hogy futtok, illetve, hogy tervezitek ezért kellene nyitni egy külön topicot.Ki mit használ, mennyit fut stb.Én most kezdek komolyabban foglalkozni a futással, végig szeretnék csinálni egy 10km-es edzéstervet, és ezen a távon biztosan normális időket elérni.Jelenleg 6-8km-t szoktam futni, ezt szeretném kicsit felturbózni.Aztán később jó lenne esetleg egy félmaratonra rágyúrni, de az még a jövő zenéje.
Ezt a futócipőt(Asics Gel Stratus) használom most:
Találtam egy jó kis oldalt, ahol a futóútvonalunkat fel lehet tölteni és pontosan megtudni, hogy mekkora a távolság.
MapMyRun.com - Map your Running Routes. Find Runs. Calculate Calories, Online Pedometer, Distance, and More.
Ez pedig itt a fő útvonalam:
Vasárnap lesz 10 km-es Human Race futás a Margitszigeten, jótékonysági célokra megy a fee. Nike - Human Race
Vasárnap lesz 10 km-es Human Race futás a Margitszigeten, jótékonysági célokra megy a fee. Nike - Human Race
Azt hittem azért ennél kicsit többen szólnak hozzá...;)
ősztől tervbe van véve, hogy megyek majd megint futni, vagy a mafc körpályára (:D) vagy sch - lágymányosi-híd - nemzetiszínházkör és vissza útvonalon. ez olyan 5km lehet kb.
nike shox r4-el nyomulok, már pár éve (nem nagyon kopik, mert nem is nagyon használom :D)
Kicsit off, de mivel nem sokan irnak, es en erre nagyon buszke vagyok, igy beirom :)
Regen usztam (ill buvaruszasra jartam), eleg komolyan csinaltam a dolgot. Aztan egyik nyaron onszorgalombol, edzesek mellett kitalaltam, h elkezdek futni, hatha nagy lokest ad. Lementem a stadionba, 8km elsore lement, minden rakeszules nelkul. Aztan heti haromszor muveltem ezt a sportot, majd ket honap utan, lefutottam 24km-t, 60kort (merthogy stadionban toltam meg ezt is....). Es igazabol, meg birtam volna, cask besotetedett, es otthon mar izgultak, igy inkabb hazabringaztam :) Persze azota szerintem 10 sem menne...
Ja, es mindezt 14 eves koromban, es mondom, kb 2 honap rakeszules eredmenyekeppen. Kemeny voltam :)
Engem érdekel ez a téma, annak ellenére, hogy sajnos nem vagyok egy jó futó, de azért rendszeresen próbálkozom!
Éppen most fogok elindulni a Margitszigetre hogy körbefussam azt.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ez a futócipő dolog tényleg olyan sokat számít? Nekem nincs ugyanis futócipőm, én a teniszcipőmben szoktam futni, mert valahogy nehezen akarom elhinni, hogy az nem lenne elég jó...
Egy haverom mondta viszont nemrég, hogy mennyivel könnyebb lenne a futás, ha vennék egy normális futócipőt, mert az szinte ellök majd a földtől (???). Mit gondoltok?
Engem érdekel ez a téma, annak ellenére, hogy sajnos nem vagyok egy jó futó, de azért rendszeresen próbálkozom!
Éppen most fogok elindulni a Margitszigetre hogy körbefussam azt.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ez a futócipő dolog tényleg olyan sokat számít? Nekem nincs ugyanis futócipőm, én a teniszcipőmben szoktam futni, mert valahogy nehezen akarom elhinni, hogy az nem lenne elég jó...
Egy haverom mondta viszont nemrég, hogy mennyivel könnyebb lenne a futás, ha vennék egy normális futócipőt, mert az szinte ellök majd a földtől (???). Mit gondoltok?
Én is futogatok mostanság, de én nem hosszútávot, hanem ingafutást vagy kocogás kis sprintekkel kiegészítve, közben 4-5 körönként nyújtás+fekvőtámasz+felülés kombó. Úgy érzem mióta futok sokkal jobb a közérzetem, az erőnlétem is kezd már kicsit javulgatni....
Egy ilyen komolyabb futócipő milyen árban mozog?(én jelenleg a focicipőmben szoktam futni füves pályán...gondolom nem ez a legjobb megoldás...)
Én is futogatok mostanság, de én nem hosszútávot, hanem ingafutást vagy kocogás kis sprintekkel kiegészítve, közben 4-5 körönként nyújtás+fekvőtámasz+felülés kombó. Úgy érzem mióta futok sokkal jobb a közérzetem, az erőnlétem is kezd már kicsit javulgatni....
Egy ilyen komolyabb futócipő milyen árban mozog?(én jelenleg a focicipőmben szoktam futni füves pályán...gondolom nem ez a legjobb megoldás...)