Póker Fórum Archívum > Minden más > Könyvek - Mit érdemes elolvasni?

Krejdül
Válasz castor11 kommentjére
2016. jún. 2. 18:57

Nagyon nyögvenyelősen haladtam/haladok az utóbbi időben a könyvekkel. EZ-t is elég nehezen fejeztem be.

Összességében nagyon lényegretörő és gyakorlatias. Jónéhány tanácsot megfogadtam belőle és nagyon jól működik. Ha valaki változtatni akar és eltökélte, hogy ha már változás, akkor legyen drasztikus, annak kiváló!
10/7

Hú, én mindig arra a következtetésre jutok az ilyenekkel, hogy ahhoz, hogy a semmittevéssel gyorsan meggazdagodj, kell írnod egy olyan könyvet, ami arról szól, hogy a semmittevéssel hogyan lehet meggazdagodni. A többi csak rizsa.

castor11
2016. jún. 12. 12:34

Továbbra is önfejlesztő és spirituális vonalon maradtam, így jutott kezembe EZ a könyv.

Nagyon mély gondolatok vannak benne. Eckhart Tolle műveivel együtt hihetetlen hatást gyakorolt/gyakoroltak a hozzáállásomra az élettel kapcsolatban.
10/9 - Azért 9, mert szerintem egyszerűen még nem tartok ott az utamnak azon részén, hogy mindent felfogjak/megértsek belőle. Aki fogékony az ilyen jellegű művekre, azoknak kihagyhatatlan.

van Gerwen
Válasz Krejdül kommentjére
2016. jún. 12. 12:51

Hú, én mindig arra a következtetésre jutok az ilyenekkel, hogy ahhoz, hogy a semmittevéssel gyorsan meggazdagodj, kell írnod egy olyan könyvet, ami arról szól, hogy a semmittevéssel hogyan lehet meggazdagodni. A többi csak rizsa.

Na ez jó, kösz az ötletet, eddig nem tudtam, hogy miből fogok meggazdagodni, de végre ráleltem a megoldásra. :cool:

castor11
2016. aug. 15. 22:05

Újabb szösszenettel végeztem.
Jó gondolatok vannak benne, de megmondom őszintén, hogy a körítés jelenleg nem tetszett.
Ha már spirituális téma, akkor sokkal alaposabbak és komplexebbek Eckhart Tolle művei.
5/10

castor11
2016. aug. 29. 13:22

Rendszerváltás előtti könyvet még nem olvastam, de ezt is pótoltam. Apu tanácsára kaptam kézbe EZT.
Könnyed, jól olvasható, egyszerű karakterek. Egy könnyed szombat délutáni filmhez tudnám hasonlítani. Ha nem is másfél óra alatt kivégezhető, de egy délutános könyv :) Élvezhető, de mély nyomot nem hagy.
6/10

castor11
2016. nov. 17. 21:50

Michael J. Sullivan - Trónbitorlók

Sokadszorra döntöttem el, hogy folytatom a Trónok harcának 2. kötetét, de ismét csak félbehagytam... :)
Teljesen véletlenül keveredett a képbe ez a könyv, viszont úgy alakult, hogy hihetetlen módon olvastatta magát. 3 nap alatt végeztem vele. Nem mondhatom, hogy túl bonyolult karakterek szerepeltek volna (ámbár a főhősökről elég keveset tudtam meg), a történet is inkább a emlékeztetett egy jólbejáratott eseménysorra ( ez lehet sci-fi, napjainkban játszódó akció/kaland vagy a jelen esetben fantasy).
Amint már fentebb is írtam nagyon magávalragadó a történet és mindig csak kicsit "nyugtatja" le az író és utána rögtön valamilyen újabb történés bontakozik ki, amire az olvasó nagyon könnyen ráharap.
A folytatásokat még jobbra értékelték, szóval minden bizonnyal én is előkerítem azokat a köteteket. Annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy fantasyrajongó ez kifejezetten tetszett.
Könnyed kikapcsolódás a hideg napokon.
8/10

castor11
2016. dec. 26. 12:03

Robert T. Kiyosaki · Sharon L. Lechter - Gazdag ​papa, szegény papa

Olyan nyelven és ábrákkal mutatta be, hogy még egy magamfajta falusi gyerek is megértette. (legalábbis úgy érzem megértettem)
Talán a legmegfelelőbb pillanatban talált meg ez a mű.
Most pedig jöhet a gondolkodás és cselekvés ideje.
9/10

castor11
2017. jan. 5. 20:52

Steven Erikson - Tremorlor kapuja

Több kihagyással olvastam el a könyvet, de egészen monumentális. Sajnos a szünetek miatt sokszor elég nehezen tudtam követni az eseményeket. Néha a szereplők eltűnésével és felbukkanása komoly gondolkodásra késztetett, hogy kik is ezek és hol tűntek fel korábban :) Nem egy könnyed olvasmány, de azt kell mondjam, hogy mindezekkel együtt számomra egy remekmű. Továbbra is vannak homályos részek számomra a varázslatokkal és istenekkel kapcsolatban, valamint nem tudom kellő távoli perspektívából átlátni az eseményeket, de biztosan folytatni fogom valamikor a sorozatot.
9/10

Skaidy
2017. jan. 5. 21:25

William Golding: A legyek ura

Mindenképpen!

Tzarkan
2017. jan. 6. 12:05

Heinlein: Csillagközi invázió

Élő ügyfélszolgálat