Póker Fórum Archívum > Minden más > Könyvek - Mit érdemes elolvasni?

Flush67
Válasz castor11 kommentjére
2015. júl. 6. 13:11

Valakinek megvan a Hat év Las Vegasban c. könyv?
A szerző Bárány János.

castor11
2015. júl. 9. 16:28

Egyik hibám, hogy sokszor össze-vissza olvasok. Most is éppen 3 könyvet olvasok egyszerre.... (facepalm)
Viszont időközben befejeztem ezt.
Kicsit csalódott vagyok. Hamisítatlan Star Wars hangulat az megvan, viszont kicsit olyan a könyv, mintha az első ismétlése lenne némi kisebb változtatásokkal. Ami viszont nagyon jó továbbra is, az a csatajelenetek leírása. Kíváncsi vagyok, hogy alakul-e a véleményem, ha a 3. kötetet is elolvsom és egyben látom az egész történetet.
Ha szereti valaki a WS univerzumot, akkor ajánlom neki, mert jó kikapcsolódás, ha viszont komolyabb történetre vágytok, akkor mást keresnék.
Egyelőre gondolkodok, hogy mi legyen a következő áldozat. Ezeket olvasom: 1. 2. 3.
De továbbra is van egy rakat könyv, amivel szemezek. Többen biztattak, hogy folytassam a Trónok harcát is...
Amivel először végzek, azzal jelentkezek majd. :cool:

crazy3317
2015. júl. 22. 15:46

Moorman's Book of Poker-t olvasta valaki? Vélemény? Esetleg, akinek megvan, megosztaná velem? Köszi

castor11
2015. nov. 11. 0:02

Pár könyv közben vagyok szokásomhoz híven, viszont most befejeztem ezt.
Azt kell mondjam, hogy nagyon szórakoztató és könnyen olvasható kis szösszenet. Végig az az érzésem volt, mintha a Harry Pottert olvasnám. A cselekmény sodró, ámde olyan, mintha vonalzóval húzták volna meg :) Semmi váratlan fordulat nem volt a dologban.
Ami jó volt, hogy jópár új dolgot tudtam meg a Görög mitológiából, ami rossz volt, hogy elbírtam volna még több információt is. Úgy gondolom, hogy ez inkább a fiatalabb generációt célozza meg, ezért ezt meg lehet bocsátani.
Mindenképpen ajánlanám általános iskolákban minimum ajánlott olvasmánynak, mert lehet többen kapnának rá az olvasás "ízére", mint a klasszikusokkal (amelyek kiválóak, de nehezen érintettek már meg engem is...)
Szóval kategóriájában azt mondanám, hogy 8/10 a könyv, ha ténylegesen megmérettetem az eddig olvasott könyveimmel, akkor pedig 6.5/10.
Könnyed kikapcsolódásnak kiváló.

castor11
2015. nov. 15. 18:35

Fredrik Backman: Az ember, akit ovenak hívnak

Erről nem lehet beszélni, ezt el kell olvasni...

castor11
2015. nov. 26. 12:18

Újabb könyvet pipáltam ki mégpedig EZT
A trilógiát is befejeztem értelemszerűen. A 3 kötetből talán ez volt a legjobb. Hamisítatlan Star Wars univerzum. A végkifejlet nekem kicsit furcsa volt, de az elgondolás nem rossz. A jellemek sajnos eléggé megrekedtek, ill ahol változás történt az mind ilyen varázsütésre történt, ami nekem kicsit zavaró volt.
Aki szereti a Star Wars univerzumot, annak érdemes lehet elolvasnia. De egyébként a trilógiára 10/6-nál jobbra nem értékelném.

kingofman
2015. nov. 26. 22:15

Todd Strasser
A JÓFIÚ

a vicc benne, hogy még sosem olvastam xd csak nem lehet olyan rossz

castor11
2016. jan. 10. 18:27

Még december végén fejeztem EZT be, de elfelejtettem ide írni.
Szóval, nagggyon jó! :) A történet, amit az első részben bevezetett az író, itt folytatódik és szépen lassan bontakozik ki, viszont számomra egyáltalán nem tűnt unalmasnak. A különböző szálak elkezdenek összeérni és az ember megérti, hogy mit miért. A karakterek továbbra is nagyon jól kidolgozottak, a történet megfelelően összetett, ugyanakkor azért követhető és annak ellenére, hogy sci-fi-ről van szó nagyon sok aktuális mondandója is van. Amióta befejeztem más szemmel nézek az örökösen az okostelefonjaikon függő emberekre :)
Nálam 10/9-es a könyv. Bátran merem ajánlani azoknak is, akik egyébként nem szeretik annyira sci-fi-t.

Sai
2016. jan. 10. 19:01

Még december végén fejeztem EZT be, de elfelejtettem ide írni.
Szóval, nagggyon jó! :) A történet, amit az első részben bevezetett az író, itt folytatódik és szépen lassan bontakozik ki, viszont számomra egyáltalán nem tűnt unalmasnak. A különböző szálak elkezdenek összeérni és az ember megérti, hogy mit miért. A karakterek továbbra is nagyon jól kidolgozottak, a történet megfelelően összetett, ugyanakkor azért követhető és annak ellenére, hogy sci-fi-ről van szó nagyon sok aktuális mondandója is van. Amióta befejeztem más szemmel nézek az örökösen az okostelefonjaikon függő emberekre :)
Nálam 10/9-es a könyv. Bátran merem ajánlani azoknak is, akik egyébként nem szeretik annyira sci-fi-t.

Én még novemberben olvastam, de nekem is nagyon bejött, egyik kedvenc könyvem lett :) Azóta már elolvastam az Endymion-t és az Endymion felemelkedését is, ezek némiképp mások, de nekem ezek is tetszettek (az értékelések alapján sokaknak viszont nem).

castor11
Válasz Sai kommentjére
2016. jan. 10. 20:22

Én még novemberben olvastam, de nekem is nagyon bejött, egyik kedvenc könyvem lett :) Azóta már elolvastam az Endymion-t és az Endymion felemelkedését is, ezek némiképp mások, de nekem ezek is tetszettek (az értékelések alapján sokaknak viszont nem).

Nekem ez a történet így volt kerek egész. Gondolkodtam, hogy nekihasalok a folytatásnak, de egyelőre inkább mást vettem kézbe. A későbbiekben még könnyen előfordulhat, hogy a maradék két részt is elolvasom, de valahogy azt érzem, hogy ezen már szinte csak rontani lehet :)

Élő ügyfélszolgálat