Póker Fórum Archívum > Minden más > Könyvek - Mit érdemes elolvasni?

Shaikon
Válasz Thorles kommentjére
2013. júl. 19. 20:41

Mivel 10 napja nem lett írva ide semmi, ezért kirakok két rövid idézetet az egyik kedvenc könyvemből a Korona hatalmából:
"A nauták uralma egészen addig tartott a galaxisban, míg az általuk oly sokszor vizsgált emberiség ki nem lépett a kozmikus űrbe, ahol mindenkinek nagyon gyorsan elmagyarázta, hogy vegyen vissza az arcából, mert különben nukleáris dádá következik."
"-Legjobb ügynökeink már megtették az előkészületeket az ezredes és a titkosszolgálatosok likvidálására - mondta Rogeriusnak Stenonis -, az ezredesnek huszonnégy standard órája sincs hátra.
Rogerius, mit tehetett mást, zavartan elmosolyodott, vállát vonta.
-Brett Shaw és a helyettese, Paul Wittgen százados egyszer elfoglaltak egy bolygót, mert az űrrepülőtéren a kávéautomata rosszul adott vissza... hát nem is tudom..."

Fonyódi Tibor :)

A Katedrális nekem jobban tettszett .

Thorles
Válasz castor11 kommentjére
2013. júl. 19. 21:59

Most vettem ki a könyvtárból a katedrális harcosait (egyszer már olvastam). Én ezt jobban szeretem, mert az időutazós dolgok sose voltak a kedvenceim, de az is jó könyv. Nagyon bírom Fonyódit!!

möster
2013. júl. 19. 22:14

Image

doka
2013. júl. 20. 22:05

Tudtok ajánlani nekem valami jó horror könyvet? Leírom miket olvastam: kb. minden King könyvet, Lovecraft, Bierce, Battle Royale, Darázsgyár, Clive Barker: Vérkönyvek, Korbács, Peter Straubtól is valamit, de a címére nem emlékszem. Ezeken kívül olvastam még egy csomót, de nem emlékszem rá. :) Volt még valami patkányos is, de arra se a szerző, se a cím nem jut az eszembe.

Thorles
2013. aug. 21. 12:58

Nem teljesen ide illik, de engem marhára érdekel, hogy ez a srác milyen könyvet olvashat:
Image

olegg
Válasz doka kommentjére
2013. aug. 21. 22:20

Tudtok ajánlani nekem valami jó horror könyvet?

Anne Rice: Interjú a vámpírral

vadallat
2013. aug. 22. 10:28

"Mivel 10 napja nem lett írva ide semmi"

...nem kötelező ide írni :D

Thorles
2013. aug. 22. 11:03

Az tény, hogy nem kötelező :D (bár nem örülnék, ha kihalna ez a topic...) Igazából csak egy ürügy kellett, hogy idézhessek az egyik kedvenc könyvemből, ha már a kezembe került :D

Ja amúgy Shaikon elolvastam most a Katedrális harcosait és a Katedrális legendáját, tényleg nagyon jó könyvek, de a Brett Shaw-os könyvek még mindig verik őket (Kivéve a Jó nap ez a halálra... az az egyetlen amelyik nem tetszik...)

GStealer
2013. okt. 17. 21:32

Már régóta meg akarom nézni a Száll a kakukk fészkére c. filmet, de szokásomhoz híven először a könyvet akartam elolvasni, így pár hete megvettem. Kb. 70 oldalt olvastam el azóta, nem igazán haladok vele, egyelőre semmi nem fogott meg benne, ami késztetne a folytatásra. Olvasta innen valaki, érdemes befejezni, vagy csak nézzem meg a filmet? :D

castor11
Válasz GStealer kommentjére
2013. nov. 2. 21:35

Az elmúlt 2 hétben magamévá tettem 2 könyvet is.

Pillangó · Henri Charrière · Könyv · Moly

Aki kedveli a kalandregényeket ill. a börtönből meglépős történeteket, azoknak kötelező darab.
A végére szinte éreztem azt a zabolátlan szabadságvágyat, ami a főhősben munkálkodott.

Angelology – Az átok · Danielle Trussoni · Könyv · Moly

Őszintén szólva elég ritkán szoktam női íróktól olvasni, viszont most a történet miatt adtam egy esélyt. Egészen érdekes a történet és a megközelítés. A különböző bizonyítékokkal alátámasztott dolgok egészen újszerű értelmezést adott néhány vallási felvetésnek.
Aki kedveli a vallási témákat, annak minden bizonnyal tetszeni fog. Miután elolvastam vettem észre, hogy van folytatása is a könyvnek, amit még nem szereztem be, de önmagában is megállja a helyét.

Most a Trónok harca első kötetét kezdtem el olvasni, de csak gépen van meg, amin annyira nem jó olvasni. Ha leveszem a fényerőt teljesen, akkor egészen tűrhető, de nem az igazi.
Ha esetleg tud valaki valami jó programot vagy vmit, ami segíti a gépről történő olvasást az ne tartsa magában :)

Erősen gondolkodok, hogy be kellene szereznem egy e-book readert. Ár-érték arányban szeretnék valami jót, szóval erről is várom a javaslatokat :)

Élő ügyfélszolgálat