Ép testben épp lélek.
Csak a kezdet nehéz.. Nekem is rá kéne szánnom magam, hogy a régi bodybuildinger legyek:)
:-))
Üdv. Bocs ha hosszú leszek, de láttam, hogy van ilyen topic, és mivel elég sokat foglalkoztam a témával, leírom én is a tapasztalataimat, illetve azokat a dolgokat, amelyeket sok sok utánajárás alatt sikerült összeszednem. Hátha segítek ezzel valakinek.
Alap infók, nevezzük ezt preflop játéknak. A szervezet 4 féle enerigaraktárral rendelkezik.
1. Vércukor
2. Izmokban tárolt szénhidrát
3. Izomszövetben tárolt fehérje
4. Zsír
Az elsőt akkor használod, ha sprintelsz, gyorsan energiává alakítható, de kevés van belőle, ezért hamar elfáradsz.
A másodikat nagyobb teljesítményű izomhasználat esetén égeti a szervezet, kondisok ezt használják ki, illetve ha kardió (130as pulzus feletti mozgás) tartományban mozogsz, akkor is ezt használja a szervezet. Itt kitérnék egy fontos dologra, ami sok ember számára nem világos, de alapja a kondizásnak és zsírégetésnek is. Ha elfogy a szénhidrát az izomból, akkor utána magát az izom fehérjét fogja bontani a szervezet, nem zsírt. Rgo csökken az izom (kondiban túledzés alakul ki). Ezt mindenképp el kell kerülni.
A harmadikat akkor használja a szervezet, ha 130 alatti pulzussal nagy izomtömeg mozog. Ez séta, lightosabb bringa, avagy nagyon lassú kocogást jelent edzettebbek esetén. Fontos tudni, hogy a szervezet erre nem képes azonnal, kell neki idő, hogy átálljon, addig szénhidrát fogy. Hogy mennyi idő kell, arra nem találtam pontos adatokat, ill edzéstől is változhat sztem. Én min 40 percet szoktam sétálni, ami kb 4 km-re elég. De az uccsó 2-2,5 km ami igazán használ.
Kaja:
Rengeteg infó van fent neten, hogy miben mi van. A lényeg, hogy a bevitt mennyiség kevesebb legyen, mint amit felhasználsz. Rgo, ehetsz, csak mozogj mellette. Ami fontos lehet, hogy rostokat vigyünk be, mert gyorsítja a kaja áthaladását, így kevesebb tápanyag szívódik fel.
Ezek alap infók, amikor nekiálltok kondizni, vagy fogyózni, ezeket az alapelveket ne feledjétek.
Még1 dolog. A szervezet képes átállni takarékra, ha nem kap elég üzemanyagot, ami lassíthatja a fogyást, ha nem esztek megfelelően (plussz tompábbá teszi az embert, pókernél ez nem túl jó). Ezért is jó néha egy egy krémest bevágni, és inkább másnap többet mozogni, hogy felpörgessük a szervezetet.
Remélem segítettem ezzel pár embernek.
Nos jelentem hogy már pár hónappal ezelőtt(2-3 hónappal azután hogy elkezdtem csinálni) sikerült elérnem a célom sőt még kicsit túl is teljesítettem, mert eredetileg 8 kg-ot szerettem volna leadni és úgy belejöttem hogy a végén -15kg lett belőle, amit azóta is sikeresen tartok :)
Erről kinek mi a véleménye?
OTO Chili kockahas gép - fogyás hasról, kocka has titka, lapos has
Ha fogyásról és sportról van szó nekem azonnal az ökölvívás jut eszembe, furcsa is számomra hogy itt senki nem említette. Amikor elkezdtem bokszolni 10 évvel ezelőtt akkoriban 88 kiló voltam (185 cm magas, mondjuk ez azóta is standard), nem voltam egyáltalán zsíros. Heti 3-4 edzéssel úgy hogy egyáltalán nem figyeltem a kajára, mértéktelen zabálás, éjszakai pizzák stb., táplálékkiegészítők nélkül 3 hét alatt 7 kilót fogytam. Sokan voltak akik eleve túlsúllyal érkeztek, de fél év alatt simán 15-20 kg-t leadtak.
Mostanában elég népszerű a nőknél is, nem az Update-Norbi féle fitness-üsd-vágd, hanem a rendes normális körülmények között zajló ökölvívás edzés. Nem kell egymás fejét bucira verni, hosszú meneteket kesztyűzni a helyi kandisznókkal, csak az edzést kell úgy végigcsinálni ahogy egy jó edző mondja. Szerintem ha ehhez még megfelelő a táplálkozás, esetleg durrantunk némi energizálót, zsírégetőt 1 azaz egy hónapon belül garantált az eredmény akárkinek.