Paleolit étrend - tapasztalat, javaslat, vélemény, ellenvélemény ???
Fenti témában érdekelne minden. 1 hete ismerkedtem meg vele. Kaptam 3 db Szendi Gábor könyvet pdf-ben. Hajam égnek áll egyenlőre. Nem annyira az étrend ami megdöbbent hanem amit a rossz megszokott étrend okoz
Vélemény: kb 65%ban f*szság. :)
Szerintem ilyen dolgot nem egy pókeres fórumon kell megkérdezni. Kérdezz meg róla egy dietetikust!
(nekem van is jónéhány, kb. Krono véleményét osztják)
Mit tudsz róla amúgy ? Az a része a ****ság hogy a nyugati életmóddal és táplálkozással egyre nő a cukorbeteget, rákosok, ekcémások, depressziósok, ja és a szív és érrendszeri betegek száma ? A táplálkozás ? Az összeesküvés elméletek :) orvosok és gyógyszeripar esetleg politika között ? Melyik 65 % a ****ság és melyik 35 % a helyes mert akkor megpróbálok a jóra koncentrálni ? Ezt mondta neked valaki hogy ****ság :) vagy elolvastad a Szendi Gábor könyveket és te másképpen látsz dolgokat
Mit tudsz róla amúgy ? Az a része a ****ság hogy a nyugati életmóddal és táplálkozással egyre nő a cukorbeteget, rákosok, ekcémások, depressziósok, ja és a szív és érrendszeri betegek száma ? A táplálkozás ? Az összeesküvés elméletek :) orvosok és gyógyszeripar esetleg politika között ? Melyik 65 % a ****ság és melyik 35 % a helyes mert akkor megpróbálok a jóra koncentrálni ? Ezt mondta neked valaki hogy ****ság :) vagy elolvastad a Szendi Gábor könyveket és te másképpen látsz dolgokat
mekkora baromság már, hogy az ember 50 ezer évvel ezelőtt is ugyanilyen volt mint ma.
mit akarunk a mai világtól? még az atyaúristen is génkezelt...
ha valaki ezt akarja követni, az menjen el valami esőerdőbe, épitsen magának egy kunyhót, vigyen fegyvereket, és éljen akkor kőkori módon :D
Az összeesküvés-elméletek próbálják eladni a könyvet. Én úgy gondolom a valóság prózaibb: olcsóbb, kényelmesebb, tartósabb és finomabb nagy mennyiségben gabonát termeszteni és fogyasztani.
Ismerek sportolókat, sőt testépítőt is (naturál), aki paleolit étrendet tartva baromi jó formában és erőszinten van. Azt mondják, hogy csak az első pár hét nehéz, aztán elmúlik a cukor utáni sóvárgás, olyan ez, mint valami függőségről leszokni.
Én akaratgyenge vagyok ehhez jelenleg, de ha változtatnék az étrendemen, ilyen irányba mennék, ha nem is minden pontját betartva (pl. tejszármazékokról nem mondanék le).
Hali,
Krono@ lehet hogy tetszik/érdekesnek találom a dolgot tudat alatt és úgy jött le mintha már döntöttem volna 1 hét után, pedig nem majd próbálok másképpen fogalmazni itt ott :)
redoutable@Én nem a 6 perces utána járásból indulnék ki, de biztos vannak a neten ehhez hasonló példák amivel érdekesebbnek tűnik a dolog és kevésbé egyhangúnak, meg próbálnak pár nyugati étrendhez kajához alternatívát kínálni hogy ne gondold hogy répát ropogtatsz egész nap meg húst stb gastroyal is próbál hasonló érdekességet eladni , de ez az alapvetéseken hogy ne fogyasszunk finomlisztet és finomított cukrot, tejet-tejterméket, gabonaféléket , hanem húst,zöldséget,gyümölcsöt azon mit sem változtat a dolog stb. És az a baj hogy amit írnak én magam is tapasztalom , rengeteg a rákot az elhízott a cukorbeteg stb. amit azért vezet vissza a táplálkozásra mert felkeresnek ma is vadon élő népeket akik szinté nem fogyasztanak a kerülendő dolgokból és gyakorlatilag a mi népbetegségeink ismeretlenek körükben... Ez nem egy MLM rendszer nem akarok én senkit beléptetni de pl R1per2 hozzászólása kézzel fogható tapasztalaton alapul mint hogy ismer ilyen életmódot folytatókat akik jól el vannak sőt még testépítők is .....
Jövök nem soká csak van még egy kis dolgom esti session előtt megk