Póker Fórum Archívum > Minden más > (Póker) pénz befektetése

CrisRoniii7
2009. jan. 26. 18:03

(Póker) pénz befektetése

Szisztok!

Az utóbbi időben sokat gondolkozok azon,h mibe tudná az ember okosan befektetni a pénzét,ugyanis azon gondolkodom,h tolom tovább ezerrel a pókert,(bár jobb lenne a lottón nyerni :D ) és később a BR x %-át befektetném vmibe…aha….csak kérdés mibe?értékpapír?vállalkozás,ingatlan?

Ti mit gondoltok erről?Ki mibe fektetné be a pénzét?Manapság mi éri meg a legjobban?
Vagy esetleg van olyan playa aki már az összegrindolt pénzével elkezdett okoskodni?:)

R1per2
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2009. jan. 26. 18:27

Szerintem ez a befektetéses dolog nem olyan egyszerű, hogy tippeket kapj hozzá itt a fórumon.
Olyan ez, mint a póker: a többség rosszul csinálja és bukik vele, a felkészültebbek és ügyesebbek tudják jól megforgatni a pénzüket. Ezért annak, aki nem mélyed el benne kellőképpen, ne vállaljon kockázatot. Lehet jól kifog valamit és nyer rajta, de hosszú távon könnyen lehet ezekkel bukni is. Csak a kis bevételű "biztos" dolgokba érdemes tartani a pénzt, nem szégyen az, ha egyszerűen csak lekötöd a bankodnál (én is egyelőre ezt teszem).

A legmesszebb, ameddig elmennék az az ingatlan vásárlása, csak ott óvatosnak kell lenni, mert egyből célpontja leszel az adóhatóságnak.

Közvetve van több ismerősöm, aki pár millát tözsdézésre fordított (hobbista, pár újság elolvasása nem = hozzáértés), és rövid ideig jól is ment neki, aztán most ott tart, hogy nyereményestül elbukta az egészet, és ki tudja még mennyit... (ugye a gazdasági válság...az okosok ezt előre tudták, és kimentették a pénzüket!)

vinczesz
Válasz R1per2 kommentjére
2009. jan. 26. 18:34

Vannak független pénzügyi tanácsadók, akik segítenek megtalálni a neked legmegfelelőbb portfóliót. Persze ilyeneket nem az utcáról találsz, hanem ismerősöknél bejáratott és bevált embert kell megbízni. Sok negatív tapasztalatot is hallhatsz az ilyen cégekkel és emberekkel kapcsolatban. Nekem is volt ilyen, de aztán ismerősökön keresztül találtam egyet, akivel már évek óta gyümölcsöző az együttműködés.

Lev729
Válasz vinczesz kommentjére
2009. jan. 26. 18:39

Vannak független pénzügyi tanácsadók, akik segítenek megtalálni a neked legmegfelelőbb portfóliót. Persze ilyeneket nem az utcáról találsz, hanem ismerősöknél bejáratott és bevált embert kell megbízni. Sok negatív tapasztalatot is hallhatsz az ilyen cégekkel és emberekkel kapcsolatban. Nekem is volt ilyen, de aztán ismerősökön keresztül találtam egyet, akivel már évek óta gyümölcsöző az együttműködés.

Igen, ezeket én is tudom ajánlani. Nekem is volt szerencsém dolgozni egy ilyen cégnél.
Persze az is nagyon igaz, hogy nem mindegy, hogy kiben (mely cégben) bízol meg.

Bumbanas
Válasz Lev729 kommentjére
2009. jan. 26. 19:09

Szerintem több millió forinttal érdemes csak ilyenben gondolkodni és csak akkor, ha valóban évekre tudod nélkülözni a pénzt. Addig jó megoldás lehet állampapírban tartani, annak elég kicsi az esélye, hogy bebukod. Én, ha ilyen helyzetben lehetnék biztos, hogy valamelyik nagy bank befektetési részlegét bíznám meg és garantált hozamú befektetési portfóliót alakíttatnák ki. Több céget meg kell kérdezni és ki kell választani a legjobbat közülük.

Abadon
Válasz Lev729 kommentjére
2009. jan. 26. 19:20

Sziasztok !

"Manapság mi éri meg a legjobban?"

Sajnos, erre nincs válasz :)
Ha lenne, pl : "igen vegyél aranyat, tuti jó lesz" , akkor szerinted lenne aranyban eladó a határidős piacon? Lenne bárki is aki eladná???

Egyébként mindenkit óva intenék az ilyen bepalizós "független befektetői tanácsadóktól" ...
Mielőtt valaki befektetéseken gondolkozna, érdemes ezt a cikket elolvasnia :

10+3 banki trükk az ügyfél lehúzására

10+3 banki trükk az ügyfél lehúzására - FN.hu

Remélem nem tilos az oldalon linkelgetni, nem szoktam irogatni a fórumba, csak olvasgatni :)

Érdemes azon elgondolkozni, hogy ha egy ismerősöd ( akivel egyébként ritkábban beszélsz ) megkeres a tuti befektetés lehetőségével, akkor ő miért még mindig itt van kis hazánkban és dolgozik minimálbérért és a kis jutalékért???
Miért nem játszotta eddig meg a tuti befektetését, és miért nem gazdagodott meg eddig belőle???

Ez a bepalizós "multi-level-marketing" az egyik (már bocsánat) legmocskosabb dolog a világon...

Sajnos a magánnyugdíj pénztárak is orbitális-giga bukóban ülnek...
(majd figyeljétek a híreket, még csak most kezdenek erre rájönni a médiában...)

Ilyen időszakban mint a mostani, bőven jó egy 10% feletti banki hozam...

Szóval srácok csak óvatosan !

V.Peti
Válasz Abadon kommentjére
2009. jan. 26. 19:31

abadon +1:

havi legalább egy ilyen tuti állásehetőséget kapok az iwiwen. persze az én 22 éves három év gazdasági "szaktudásom" szükséges, hogy 200k+s fizus manager lehessek náluk...peeersze. csak kell az én kapcsolati tőkém, ennyi.

ilyen ismerős innen-onnan szerintem se, még a legnagyobb ilyen cégek is sokszor sárosak és sokszor nem elégséges szakmai tudású emberekkel dolgoznak.

tuti üzlet pedig sajnos nincs :(

vinczesz
Válasz V.Peti kommentjére
2009. jan. 26. 19:43

Mint fentebb írtam is, vannak pozitív és negatív tapasztalatok. Nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. Én nem reklámozok senkit és semmit, csak elmondtam a véleményemet és tapasztalataim egy részét.

CrisRoniii7
Válasz vinczesz kommentjére
2009. jan. 26. 19:52

R1per2:
Igen,anélkül neki sem álnék,h nem készültem fel kellőképpen :) Az -Ev,mondjuk lehet,h "felkészülten is".....
Abadon: +1 nagyon jól leírtad a dolgokat, a cikk pedig hasznos

Lev729
Válasz Abadon kommentjére
2009. jan. 26. 19:53

Egyébként mindenkit óva intenék az ilyen bepalizós "független befektetői tanácsadóktól" ...

Szerintem valami rossz tapasztalatod lehet az ügyben, vagy túl sok hasonló cikket olvastál.

Mint már írtam volt közöm, ilyen céghez és én bátram merem ajánlani. Nyilván nem mind egyforma, nem minden üzletkötő egyforma.

Engem igazából, csak ez a kollektív negatív feltételezés zavar.
Olyan, mint amikor egy abszolút laikus ember arról próbálna meggyőzni, hogy a póker szerencsejáték. Ha nem jár utána a dolgoknak, mi mást is gondolna? Pedig ugyebár "mi" tudjuk, hogy nem az.

Ha újabb pókeres hasonlattal akarnék élni, akkor azt mondanám, hogy veszíthetsz pókerben, valamint találkozhatsz több száz emberrel akik nagyon sokat buktak már közben, ugyanúgy ahogy találhatsz rossz pénzügyi céget/tanácsadót/üzletkötőt.

Viszont ha jól csinálod, akkor meg nyerhetsz a pókerben és találhatsz több tucat stabil nyerő játékost is, ugyanúgy ahogy találhatsz korrekt, tisztességes, megbízható pénzügyi céget/tanácsadót/üzletkötőt. Persze "ránézésre" nem lehet megmondani, hogy ki ilyen, de hát erre valók a kapcsolatok (barátok, kollégák, stb), nem?

Élő ügyfélszolgálat