Póker Fórum Archívum > Minden más > Tenisz topic-tippek, gondolatok, események

spl
Válasz dan9304 kommentjére
2014. jan. 25. 2:36

Hát akkor a sok éves tapasztalatodat jól leplezed a következő mondattal:
"Az már fikázásnak számít, ha elmondom, hogy tudásban egy játékos nem ér fel a másikkal..."

Elhiszem, hogy 10+éves teniszkarrier van mögötted, de ezzel szerintem igencsak melléfogtál.
Senki sincs a jelenlegi mezőnyben-és talán régebben sem nagyon volt- aki TUDÁSBAN felér/felért volna a svájcihoz. Ő a zseni, aki művészként (is) játssza ezt a sportot, azt hiszem ez vitathatatlan.
Az pedig egy teljesen másik dolog, hogy a lehető legkellemetlenebb stílussal-amivel Rafa rendelkezik- nem tud mit kezdeni. Lehet, hogy ez kisebbíti a zsenijét egyesek szemében, lehet is benne valami. DE tudásban akkor sem múlja felül és valószínűleg nem is fogja felülmúlni. Egyszerűen csak legyőzi, de ez a kettő rohadtul nem egyenlő egymással.

Mi volt ebben a leplezés? Mivel fogtam mellé? Én sem vitatom a művész és zseni mivoltját, mert amit lerakott az asztalra, az bőven túl mutat még ezeken is. Értem, amit írsz, ebből következtetek arra, hogy a tudást Te valszeg másképp látod, értékeled. Ha a stílust nézzük, szerintem is jobb Rogeré. Látványosabb, színesebb, közönségnek is jobba bejön, stb. De én nem tudok a statok mellett elmenni csak úgy, ez lehet az én hibám/hülyeségem, sry. Roger sosem voltam pluszban Rafa ellen, 1-1-re álltak 2005ben, azóta a spanyol van előnyben, évről évre növelve a difit. Mondom értem a meglátásod, Te a tudásban több mindent is láthatsz, komplexitást, más nmy-k ellen hogy és mit képes játszani, stb. Próbáld meg nézni úgy is ezt az állítást, hogy egy kívülállónak mondod el. Elmondod, hogy jobb tudásban, de mégis 23-10re vezet a spanyol és sosem volt pluszban a svájci. Szerintem jogosan kérdezheti meg reflexből azt, hogy akkor miért a spanyolnak jobb a statja? Utána persze szépen elmondod a saját érveiddel, mint itt is és megérti az álláspontod :)

spl
Válasz forexnub kommentjére
2014. jan. 25. 2:44

elég gyér világ lenne a tenisz ha egy 17x és egy 14x gs győztes közt ilyen szembetűnő tudásbeli különbség lenne, hogy gyak esélye nincs a másiknak
az meg hogy nem fekszik nadal (2m magasra felpörgetett) stílusa federernek valószínű ők tudják a legjobban, nem véletlen találta ki ezt a stílust tony nadal és szoktatta át bal kézre, és nem véletlen görcsöl be federer ha nadallaal kell játszania, mert tudja hogy csak akkor lesz esélye ha fonákon nem üt ezer hibát
ma nagyon lehetett látni mennyire feszült volt federer, egyszer azt hittem a labdaszedőt is megsuhintja, meg hogy örjöngésbe kezd, pedig ez már rég nem jellemző rá

mindenesetre ha tudja hozni a jobb játékát, wimbledon után feljöhet a 2. helyre nadal mögé, mert alig kell nagy pontokat megvédenie idén, és akkor csak a döntőbe kerülhetnek össze, és lehet a döntőig nadal nem jut el xD

Kisebb túlzással Novak-nak 3xor annyi pontja van mint Rogernek. Nem lehetetlen, de elég durva teljesítmény és menetelések kellenének a tornákon ahhoz, hogy feljöjjön a 2. helyre. Legyen így, én drukkolok neki :)

iKeksz
Válasz iKeksz kommentjére
2014. jan. 25. 12:04

Sajnáltam ezt a Cibulkowat, nagyon szimpatikus volt nekem. Milyen szépen menetelt és a végére kipukkadt a lufi.

Koszka9999
2014. jan. 26. 9:55

go Waw!

spl
2014. jan. 26. 10:25

ohyea, megvan az első set Stan-nek! Uccsó adogató game-et leszámítva szinte tökéletes játékkal, keep it up! :)

Koszka9999
Válasz spl kommentjére
2014. jan. 26. 10:27

Érdekes lesz,ha majd Nadal előhozza a tartalékait és kicsit emel a színvonalon(remélem ez ma nem sikerül neki)

spl
2014. jan. 26. 10:31

elég beteg amit eddig Stan csinál :)

spl
2014. jan. 26. 10:46

érdekes ez a medical timeout :/ igaza van Stan-nek, de hogy minek idegesíti magát ezen azt nemtom :(

spl
2014. jan. 26. 10:53

ez valszeg ennyi volt..

Koszka9999
Válasz spl kommentjére
2014. jan. 26. 10:56

Szemmel làthatóan szenved... :/

Élő ügyfélszolgálat