Póker Fórum Archívum > Minden más > Topik érett gondolkodásúaknak a materiális világról

jak1
Válasz jak1 kommentjére
2013. nov. 22. 18:09

Na, asszem én a gondolkodó, de semmiképpen sem öngyilkos típus vagyok. Mondjuk az alkoholista még esélyes... :)

Sempronius
Válasz jak1 kommentjére
2013. nov. 22. 18:13

Na, asszem én a gondolkodó, de semmiképpen sem öngyilkos típus vagyok. Mondjuk az alkoholista még esélyes... :)

Akkor ha boldog vagy és elégedett magaddal akkor bent vagy az 1%-ban attól még, hogy nem vezetsz embereket az utcára.

Vagy úgy vagy befolyásolt, hogy észre sem veszed. :confused::p

jak1
Válasz jak1 kommentjére
2013. nov. 22. 18:47

Dehogynem veszem észre. Erről beszéltem. :)

Sempronius
Válasz jak1 kommentjére
2013. nov. 22. 18:58

Dehogynem veszem észre. Erről beszéltem. :)

Akkor ha nemet tudsz mondani ezeknek az általad vélt befolyásoknak, nem vagy befolyásolt ez a lényeg.
Én olyan dolgokról beszélek amiket megteszel, de nem veszed észre, hogy a tömeg/média befolyása miatt teszed meg.

Ám ennek a beszélgetésnek kezd nem túl sok értelme lenni.......:)

danfiu
Válasz zoltanh kommentjére
2013. nov. 22. 19:25

Te nagy szaki vagy :) nem tudsz olyat, hogy otthonról kényelmesen függetlenítsek egy nokia 6303c telefont? Kutattam a témába, de nem találtam semmit rá, csak fizetős kivitelben.

Cell Phone Unlocking, Cell Phone Unlock - Unlock That Phone

En igy csinaltam meg most egy samsunggal.25 dolcsi volt es mukszik faxan.

jak1
Válasz Sempronius kommentjére
2013. nov. 22. 20:42

Akkor ha nemet tudsz mondani ezeknek az általad vélt befolyásoknak, nem vagy befolyásolt ez a lényeg.
Én olyan dolgokról beszélek amiket megteszel, de nem veszed észre, hogy a tömeg/média befolyása miatt teszed meg.

Ám ennek a beszélgetésnek kezd nem túl sok értelme lenni.......:)

Maga a téma nyitás célja a gondolkodás, filozofálás volt! Az a lényeg, hogy gondolatokat ébresszünk, nem akarunk megoldást találni! :)

kisgatyas
Válasz jak1 kommentjére
2013. nov. 22. 21:18

Épp találtam egy a témához illő idézetett, sztem elég jól összefoglalja:

"People were created to be loved.
Things were created to be used.
The reason why the world is in chaos is because
things are being loved and people are being used."

AlcoholPro
Válasz jak1 kommentjére
2013. nov. 23. 2:14

Én meg a gondolkodó alkoholista öngyilkos. :(

iKeksz
Válasz AlcoholPro kommentjére
2013. nov. 23. 2:25

Én meg a gondolkodó alkoholista öngyilkos. :(

akkor a mai szessön nem volt plusszos :D

Holdenper
Válasz Maxxxika kommentjére
2013. nov. 23. 3:10

idevág, de nagyon:
"előcsapsz egy nokiát vagy egy ájfónt, akkor az hozzátartozik ahhoz, hogy te jó vagy"

[video=youtube;vc9bMY6lGw0]http://www.youtube.com/watch?v=vc9bMY6lGw0[/video]

Bazz, sírtam a végén olyan megható volt, hogy a kis kalapos gyerek végre hozzájutott az ájfón 5-höz.

Amúgy érdemes megkülönböztetni a minőséget, és a márkát. Az iphone-nál például 90%-ban a márkát fizeted meg (nagyon hasonló tudású, minőségű telefonokat lehet kapni olcsóbban).

Kérdés, hogy valami azért kerül 150K-ba mondjuk, mert 20K előállítási-fejlesztési költség, 80K marketing, image építés, és 50K profit, vagy 80K a fejlesztés-előállítás 0-20K marketing és a maradék a profit.

Elég sok terméknél inkább az első tapasztalható, ami egy öngerjesztő folyamat:
1, valaminek a marketingjébe nagyon sok pénzt ölnek-->
2, ez a termék emiatt drága lesz (és ismert, "cool", "menő")
3, a termék hírnevét fent kell tartani (még több marketing-költség)

Ez azt eredményezi, hogy a kis agyunk a "trendi", "menő" cuccokat a drága dolgokkal azonosítja. És olyan pozitív visszacsatolásokat kapunk a társadalomtól, ami miatt jól érezzük magunkat.
Amíg a Juli a suli wc-jében lepippant, mert iMindended van, addig bele leszel kényszerítve a fogyasztói társadalom mókuskerekébe.

Persze kérdés, hogy az egyedüli ok, amiért ezeket megveszed, az ez a nyomás, vagy a trendisége ezeknek a dolgoknak csak egy plusz sokadik "pozitívum".

(persze nem muszáj behódolni ezeknek a dolgoknak, csak szociális környezetben ahol ezek a mérvadó dolgok, sokkal nehezebb érvényesülni "kívülállóként").

Amúgy nekem az a véleményem, hogy nyugodtan vegyél bármit, de ne gondold, hogy ezektől a dolgoktól te, mint egyén jobb leszel, és ne gondold, hogy bárki, akinek nincsenek ilyen dolgai, azok kevesebbek nálad.

Élő ügyfélszolgálat