Póker Fórum Archívum > Multi table > flopolt set, drawy board

F16Fairlane
2008. ápr. 13. 23:48

flopolt set, drawy board

az ellenfellel eleg sok potot jatszottunk az utobbi idoben, AKss-el adtam meg egy 4-bet all-injet preflop a kozvetlenul elozo partiban, neki AKcc felezes
en a 2. helyen alltam a parti elott, o is elso 10-ben
PF azt gondoltom, hogy set ertek miatt megadom, esetleg alacsony flopon elviszem, ha elem csekkel ilyesmi

Full Tilt Poker, NL Hold'em Tournament, 300/600 Blinds, 75 Ante, 9 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter

MP2: 23,040
CO: 14,176
BTN: 39,516
SB: 8,660
BB: 32,601
Hero (UTG): 42,045
UTG+1: 11,491
UTG+2: 16,150
MP1: 5,940

Pre-Flop: (1,575) :Ts :Th dealt to Hero (UTG)
Hero raises to 1,800, BB raises to 6,375, Hero calls 4,575

Flop: (13,725) :Kc :Td :Jc (2 Players)
BB bets 26,151 and is All-In

?

CrisRoniii7
Válasz F16Fairlane kommentjére
2008. ápr. 14. 8:40

PF kicsivel több mint a 4x-ét emeli rád,ami nekem azt súgja,h nem akar megadást kapni illetve nem szeretne OOP játszani.Így szerintem a call nem olyan rossz,de nagyon merész mivel jelenleg nagyon jól állsz a versenyen,M számod egészséges nagyságú és belementél egy olyan szituációba ami növeli a pozíciód volatilitását....Akkor mivel írod,h alacsony flopon kiemeled,ezzel az a baj,h simán lehet nála overpár és így nem igazán fogod tudni,h hogy álsz.Az meg,h az ellen checkel PF agreszorként a flopon elég valószínütlen,de te ismered...apropó az ellenről sok infót nem írtál TAG or LAG stb.....

A pot odds: 39:26-hoz vagyis 3:2-höz (1,5:1-hez) ami nem túl rossz,ha hosszútávon az esetek 40%-ban nyerünk akkor nullszaldósak vagyunk!

Ha megadod és nyersz: 72.000 chiped lesz M=48 ( Zöld Zóna )
Ha megadod és veszítesz:9500 chiped marad M=6 (Narancssárga Zóna)
Ha eldobod:35.000 chiped marad M=23 ( Zöld Zóna)

Az ellen range:
Nem írtad az ellen imaget,de feltételezzünk egy loose playát:

1.tartomány:3 olyan kombinácó lehet nála ami számunkra ijesztő:AQ,KK,JJ
Ellenük cirka 30% esélyünk van (de miért akarna kilökni minket a potból??)
2.tartomány:Ha bármilyen más kézzel pusholt {AA,QQ,AK,AJ,AT,99,KQ}messze mi vagyunk az esélyesebbek 80%
3.tartomány:Ha abszolut blöff az egész,akkor egy RD lap ellen cirka 90% esélyünk van.

Sztem az h az 1.laptartományt tartja a kezében kb:35% (Más playa azon gondolkodna,h-hogyan húzzon több pénzt a potba....)
2 laptartomány:55% Ezt tartom a legvalószínübb sztem,van mondjuk egy párja,plusz egy FD/SD-je és move-ol egy semi-blöfföt...
3 laptartomány: 10 % (Egyszerüen azért mert az ellenfeleink szeretnek blöffölni,és ez minimum 10% minden esetben by Harrington)

1 LT:35%*30%=10%
2 LT:55%*80%=44%
3 LT:10%*90%=9%

győzelmünk összesített valószínüsége:63%

Ha a számításaim pontosak (és tekintve a reggeli órákra nem hiszem...és ezt most komolyan mondom),akkor mivel mi vagyunk a favoritok,és a pot odds:3:2höz,így callolunk.(még 40%-nál is tarthatnánk a tétet,szóval ha Tightabb LT-vel számolok,akkor sem követünk el hibát a megadással)

CrisRoniii7
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2008. ápr. 14. 8:46

Ui: reggel játszani akartam,de elvette az "analizálás"minden ídőm,szóval őszintén remélem,h nem rontottam el semmit,és használható....
(Bár érzem,h vmi el lett rontva,szóval ez elis van rontva....:(:) )

F16Fairlane
2008. ápr. 14. 9:01

keves kozos history volt, egy parti korabban amit irtam (AKss vs. AKcc ott pl. UTG emelt, en 3-bet UTG+1-bol, o 4-bet all-in), illetve egy masik, UTG emeltem AA-al, BB-bol tartott, alacsony flop 2/3 pot c-bet, tartott, alacsony turn lecsekkeltuk, jott valami kartya (mar nem emlekszem mi) csekkelt hivtam dobott

szoval ennyi

ebben a partiban bocsanat eleg ideges voltam amikor beraktam, es rosszul fogalmaztam meg a kerdest, szoval 32.5K effektiv stack-el megadunk-e pf egy 4.5K 3-betet ez a fo kerdes (alapvetoen set mining cellal)

az az igazsag, hogy ha olyan 70. szintu druida lennek, aki a tizes setet eldobja ezen a flopon, ha az ellenfelenek
a) kiraly setje van
b) es igy jatsza

valszeg most monte carloban oktatnam az amcsikat :-)

CrisRoniii7
2008. ápr. 14. 9:09

keves kozos history volt, egy parti korabban amit irtam (AKss vs. AKcc ott pl. UTG emelt, en 3-bet UTG+1-bol, o 4-bet all-in), illetve egy masik, UTG emeltem AA-al, BB-bol tartott, alacsony flop 2/3 pot c-bet, tartott, alacsony turn lecsekkeltuk, jott valami kartya (mar nem emlekszem mi) csekkelt hivtam dobott

szoval ennyi

ebben a partiban bocsanat eleg ideges voltam amikor beraktam, es rosszul fogalmaztam meg a kerdest, szoval 32.5K effektiv stack-el megadunk-e pf egy 4.5K 3-betet ez a fo kerdes (alapvetoen set mining cellal)

az az igazsag, hogy ha olyan 70. szintu druida lennek, aki a tizes setet eldobja ezen a flopon, ha az ellenfelenek
a) kiraly setje van
b) es igy jatsza

valszeg most monte carloban oktatnam az amcsikat :-)

Mivel +EVes a megadás,így megadnám....(most így kiszámolva:))
Ott a partiban,sztem PF fold,ha már így alakult,akkor sztem itt is,felesleges kockáztatni 2.helyen álsz(áltál),ha nem állnál ennyire erősen akkor call,így sztem fold...
Bár ott helyben tuti megadnám:p

illese
2008. ápr. 14. 10:18

Preflop megadás szerintem hibás. Mert: 8:1 a set ellen, tehát az implied odds éppen megvan, de egy jó ellenfél nem biztos, hogy kifizet. Az kb. 70% hogy nem jön le sem ász sem király, akkor kilökheted ha AKval 3betelt.
Szóval érzésre -EV a preflop megadás.

A flopot nem tudom. Egy jó játékos a KK-JJ setet pont így játsza meg ezen a boardon, de a bajság az, hogy egy kombo drawt is, ami ellen szintén 50% körül vagy. A játékában JJ, AcKx simán benne van, tán még KK is, bár azzal én nem biztos, hogy 3betelnék BBről.

sariboxer
2008. ápr. 14. 12:41

a preflop jatekon lehetne vitatkozni de igy ez nekem mar autocall.

szerintem AK-ja van, azok kozul ami ver talan-talan meg JJ. AQ-t, KK-t nem hiszem, nem lenne ertelme igy megjatszania

illese
Válasz sariboxer kommentjére
2008. ápr. 14. 12:51

KK-val simán tolnám flop után, arra gondolva, hogy ha drawn van még kifizet. Meg elég szép pénz van a potban, nem rosz azt most elvinni...

naggeri
Válasz illese kommentjére
2008. ápr. 14. 12:57

Szerintem nyerő vagy az adott pillanatban, én tutira megadnám. Simán benne lehet egy re-steal BB-től, ami besült, és scary boardon rádtolja, mert minek kockáztatnál egy top párral, vagy két párrral is a kiesést, amikor jó pozícióban vagy a versenyen.
Az hogy setmine-ra megadni egy ekkora hívást? Határeset, ami melletted szól, a pozíciód, +mivel kiejthetsz egy bigstack-et, és utána tudod kalapálni az asztalt, én megadnám preflop is.

A játékában JJ, AcKx simán benne van, tán még KK is, bár azzal én nem biztos, hogy 3betelnék BBről.

Miért nem 3betelnél KK-val?

naggeri
Válasz naggeri kommentjére
2008. ápr. 14. 13:00

Ha már Harington fan a többség, akkor tudja mindenki, ha set-el esel ki a versenyből egy nagyobb set ellen, akkor az egyszerűen csak nem a te versenyed. :)
Ez volt a kedvenc idézetem a papától.. :)

Élő ügyfélszolgálat