kidelpiero
Válasz JasonCorp kommentjére
2010. febr. 10. 20:04
Hát ez tényleg elég agressziv call volt :D
:D Természetesen nem a callra értettem. Hanem arra, hogy mostmár szélesítette a hívó ranget, többször lopkod, és nem csak a monsterekre vár. Valószínűleg ennek a lazulásnak az eredménye ez a call.
Illese felvetése, azonban elgondolkodtató. Amikor haverral ezt beszéltük, én is mondtam, h biztos van olyan szituáció amikor jó lehet J10s-sel harmadikként a call.
Mondjuk egy versenyen indulnak kb 25000-en 150 BB- vel kezdődik a verseny és 3. leosztásra egy peches parti miatt csak 6BB-nk marad és ugyanez a szitu, akkor sztem insta call. Vagy egy "győztes visz mindent" versenyen, mondjuk, ahol hasonló helyzetbe kerülünk, nem biztos hogy teljesen -EV a call, és érdemes eldobni a nagyvakot, 6BB-ből.
Ez a gondolatmenet is teljesen hibás, és inkább eldobjuk mindkét esetben, és megpróbáljuk mi megnyitni a kasszát majd egy későbbi szituációban, ( ami 5.5 BB révén nem sok lesz) és úgy újraépíteni a stacket?
És ha hibás akkor hány BB-nél kötelező a megadás?
Azért érdekelne, mert szerintem az ő esetében az volt a probléma, hogy ez a 6bb nem számított nagyon kevésnek az átlaghoz képest (kb 6. helyen állt így),illetve, hogy buborékban voltak. Tehát egy dobással nagy eséllyel pénzbe jut, illetve ugyanúgy meg lesz az esélye az 1.helyre is, hiszen azzal a stackkel ( még bőven van FE-je), agresszív pusholgatásokkal nincs reménytelen helyzetben.
Vélemény?
bleah
Válasz kidelpiero kommentjére
2010. febr. 10. 20:10
:D Természetesen nem a callra értettem. Hanem arra, hogy mostmár szélesítette a hívó ranget, többször lopkod, és nem csak a monsterekre vár. Valószínűleg ennek a lazulásnak az eredménye ez a call.
Illese felvetése, azonban elgondolkodtató. Amikor haverral ezt beszéltük, én is mondtam, h biztos van olyan szituáció amikor jó lehet J10s-sel harmadikként a call.
Mondjuk egy versenyen indulnak kb 25000-en 150 BB- vel kezdődik a verseny és 3. leosztásra egy peches parti miatt csak 6BB-nk marad és ugyanez a szitu, akkor sztem insta call. Vagy egy "győztes visz mindent" versenyen, mondjuk, ahol hasonló helyzetbe kerülünk, nem biztos hogy teljesen -EV a call, és érdemes eldobni a nagyvakot, 6BB-ből.
Ez a gondolatmenet is teljesen hibás, és inkább eldobjuk mindkét esetben, és megpróbáljuk mi megnyitni a kasszát majd egy későbbi szituációban, ( ami 5.5 BB révén nem sok lesz) és úgy újraépíteni a stacket?
És ha hibás akkor hány BB-nél kötelező a megadás?
Azért érdekelne, mert szerintem az ő esetében az volt a probléma, hogy ez a 6bb nem számított nagyon kevésnek az átlaghoz képest (kb 6. helyen állt így),illetve, hogy buborékban voltak. Tehát egy dobással nagy eséllyel pénzbe jut, illetve ugyanúgy meg lesz az esélye az 1.helyre is, hiszen azzal a stackkel ( még bőven van FE-je), agresszív pusholgatásokkal nincs reménytelen helyzetben.
Vélemény?
velemenyem szerint ezt a megadast semmi se indokolja , es gondoljuk at , gurizunk azert hogy bubble-ben kiessunk egy JT-vel ? sokan dobnak AA bubble-ban es nem kockaztatnak , mert penzert jatszik mindenki es nem azert hogy unokaknak meseljuk majd hogy xy handel kisetunk bubbleban
de vegulis szerintem semmi gond , az ijen dontes mindenkivel eloforul elobb vagy utobb az a lenyeg hogy tanuljunk belole es at kell lepni rajta
sok sikert a kolleganak :D
audiosultan
Válasz bleah kommentjére
2010. febr. 10. 20:13
az AA bubble eldobás dolgon azért még gondolkozz egy kicsit .. :D
bleah
Válasz audiosultan kommentjére
2010. febr. 10. 20:15
az AA bubble eldobás dolgon azért még gondolkozz egy kicsit .. :D
azt nem mondom hogy en dobtam , de tudok ojat aki dobott , hogy huje dobas vagy se azt inkabb ne vitassuk
Zsipali
Válasz bleah kommentjére
2010. febr. 10. 20:17
velemenyem szerint ezt a megadast semmi se indokolja , es gondoljuk at , gurizunk azert hogy bubble-ben kiessunk egy JT-vel ? sokan dobnak AA bubble-ban es nem kockaztatnak , mert penzert jatszik mindenki es nem azert hogy unokaknak meseljuk majd hogy xy handel kisetunk bubbleban
de vegulis szerintem semmi gond , az ijen dontes mindenkivel eloforul elobb vagy utobb az a lenyeg hogy tanuljunk belole es at kell lepni rajta
sok sikert a kolleganak :D
Egyre viccesebb szituk jönnek elő ebben a topicban!
Az AA dobáshoz GL, én soha nem fogom eldobni, még egy WSOP Main Event bubbleban sem! Vagy egy 6552650csilliótrilliárd dollár nevezésű verseny bubbleban sem!
Zsipali
Válasz bleah kommentjére
2010. febr. 10. 20:18
azt nem mondom hogy en dobtam , de tudok ojat aki dobott , hogy huje dobas vagy se azt inkabb ne vitassuk
Egyértelműen HUJE dobás volt és OJAT én nem csinálok, meg a hejesiras is hujeseg!
bleah
Válasz Zsipali kommentjére
2010. febr. 10. 20:20
Egyértelműen HUJE dobás volt, meg a hejesiras is hujeseg!
volt egy ojan erzesem hogy jobb ha ezt nem irom inkabb be a forumba de ez van , vallatam a rizokot most vallalnom kell a kovetkemenyeket is
elnezest az offert
amugy a kerdeses dobas egy 180 -as 11$ sit&go-n tortent a starson , en is kinevettem ugy ahogy most ti engem ezert mondtam ne vitassuk
Zsipali
Válasz bleah kommentjére
2010. febr. 10. 20:22
volt egy ojan erzesem hogy jobb ha ezt nem irom inkabb be a forumba de ez van , vallatam a rizokot most vallalnom kell a kovetkemenyeket is
elnezest az offert
Ez OJAN hujeseg JUKAS sorrol nem szeretnél valamit írni?
ivan41
Válasz kidelpiero kommentjére
2010. febr. 10. 20:27
mostmár szélesítette a hívó ranget, többször lopkod, és nem csak a monsterekre vár. Valószínűleg ennek a lazulásnak az eredménye ez a call.
A jó tanítvány megfogadja a mester tanácsait. Olyan lza lett mint a rigalánc!
...lazán iszom egy kisfröccsöt!
BaLa
Válasz illese kommentjére
2010. febr. 10. 20:36
Nagy hülyeség, ha azt gondolom, hogy a díjstruktúrától függően megfontolandó a call?
Próbáltam range-eket addni:
UTG (M3 környékén): 22+,A2s+,KTs+,QTs+,JTs,A2o+,KTo+,QTo+,JTo
CL: 88+,A8s+,KQs,A8o+,KQo
így egész jól teljesít a JTs, van harminc százalékunk.
Ha a CL calling range hasonló, akkor kicsit jobban állunk, olyan 33 körül. Szóval leginkább a bubble miatt dobós
Ha valóban ezek a range-ek és a másik két játékosnak több zsetonja van, vagyis tudunk triplázni, akkor icm hatással együtt valóban jó lehet a call.