első hozzászólásként még azért megbocsátható, h nem turn allin volt, hanem flop.:) Másrészt a pothoz képesti betsize a fontos postflop, nem az, h hany bb-t hiv vki a potba.
Am. meg egy 12/12-es, kompetensnek tűnő játékos, nem tudom, lehet pre fold is szóba jöhet, hiszen utg+1 -t 3-betelt középről, mikro teten! Oop nem tudom, meg tudjuk-e ezt jatszani plusszosan. Flopallin nyilvan nem opcio.
Pre sztm okes, en floppon csak megadnek pot control miatt, megnezni hogy jatszik tovabb ellenfelunk(nagy tetnel a call is erosnek szamit), ha turnon is hiv, akkor valszeg nem FD-re megy, hanem kesz keze van, ami nem tul valoszinu hogy gyengebb a mi AQ-nkanal, nehez eldobni kesobb turn bet-re.... de ha tovabbra is eroseht hiv muszaj lenne, mivel akkor mar ki tudjuk zarni a rangebol JJ, AKs (azokkal nem hivna eroset), Check/Call (kis tetet) Turn, Check River (csak nagyon kicsi hivast adnek meg)..
Amugy megneznem itt, mennyire lennetek magabiztosak a folddal floppon, ha nem tudnatok mivel jon az ellen. johet AKs, vagy akar AKo, JJ-vel is, megprobalja kideriteni, h eltalt minket a flop. Nehez kerdes, jo post...
AQs-el nem az implied odds lenne nagyobb, hanem a varhato ertek: Equity.
AQo oop postflop bajban
Hát én is csak a 3. ember és a jó potodds miatt adnám meg pre, viszont ilyenkor mindig fel vagyok készülve, hogy esetleg postflop félkész handet is dobnom kell majd, (top/2nd pár) mivel nagyon erősnek mutatkozik az ellenfél. Tehát én max. 2, de lehet hogy csak 1 utca check-call-t választok itt, (betsize-tól függően) hogy kiderüljön, tényleg megvan-e az overpárja/settje. Mert ha belegondolunk, itt csak egy kérdezősködő AK/JJ-t verünk, amik valszeg chackbackelnének a turnön az ingyen riverért. Ezen kívül viszont minden pre 3-betes value-lapja ver. (AA/KK/QQ/TT)
Szerintem ezzel a handdel egyáltalán nem kötelező tönkremenni, főleg ilyen deepen.
6 bet indukálása LAG ellen
Ha nem lenne fogyatékos az ellenfél akkor az ilyen betsizinggal csak azt éred el, hogy herofoldol valamit amivel az 5bet ai-t megadná ha már 4 betelt. 0 a FE, egyértelmű, hogy monster vagy és nem tervezel dobni. Az 5 bet ai jobban tetszene, kisebb erőt mutatsz.
Kretén volt :D
tipik passzív, hobbijátékos fish ellen
Hát, az :Ah::Jh: az tényleg egy mániákus lehetett, de nagy szerencséd, hogy belefutsz még ilyenekbe, pláne ilyen limiten. Ha belegondolsz, tényleg nincs sok értelme a 5-betednek, ugyanis dobathatsz egy szintén erős lapot, (pl AQ/JJ/TT) ami viszont all-int megadna. Ha meg AA/KK van odaát, akkor meg úgyis hiába tepersz. Az 5-beteddel meg kb. kiírtad: "Monster here, no FE" Ha nem játszol nagyon mániákusan, akkor szerintem te ezen a vakszinten (de valszeg egyébként sem) csinálnál ilyen durva move-okat, hogy most ez hiteltelen legyen, ergo ki van zárva, hogy blöffölsz.
Én feszes ellen talán csak cold-callolnék, laza ellen pusholnék.
Az AQ-s handnél pedig én all-in tettem volna turnön, mivel már riveren úgyse fogok dobni annyiból soha (és te sem tetted), bár a végeredmény szempontjából ugyanaz.
Az AQo turn push. Gondolom nem nagyon merült fel a dobás lehetősége, akkor viszont turnon be kell tenni, mert, lesz pár FD a range-ben, amiket blank turnon check-foldolhat.
Limpelős hobbijátékos ellen