Póker Fórum Archívum > Multi table > Micro limit MTT kérdések

Rosalinda89
Válasz QQ-Gigolo-7 kommentjére
2012. júl. 5. 21:41

weaktight | Hand | T9s - No Limit Holdem Tournament

ellenfél 31/15/inf 25 ös 3 bettel játszik 30 hand alapján.
4 bet után nyilvánvaló volt, hoy any baordon beteszem. Ebben a szituban szerintetek +EV egy ilyen move?

4,50 180-as? Ott teljesen felesleges ilyenekbe belemenni...

pszibu
2012. júl. 5. 21:43

weaktight | Hand | T9s - No Limit Holdem Tournament

mikrón ez a preflop játék -EV... (imhó magasabb téten is.) a másik játékosról szerzett tudásodat ott alkalmazd, ahol helye van. buta agró ellen nem az a helyes reakció, ha még butább agró vagy nála. 20-as vakszinten preflop betettél 550-et T9s-sel (gondolom abban a hitben, hogy erre dob), majd a flopon (ami egyáltalán nem segített) a teljes sztekked kockáztattad abban a hitben, hogy nincs ásza.

ha tudod, hogy buta agró, akkor hagyjad, hogy átblöffölje ő a sztekkjét, amikor neked alkalmas. ne neked múljon sok feltételezésen, hanem neki.

AQo-nál sem voltál szerintem konzisztens: preflop gyengének találtad az AQ-t 3bet-re, flopon túl erősnek, ezért slowplayelted, turntől pedig az ellenfél erő mutatását blöffként kezelted. (pedig itt még a pot is kicsi volt, tehát értelmetlen lett volna blöffölnie)

Galambos Tarzan
2012. júl. 5. 21:55

Ezen a limiten sqz után nem tuti, hogy heads up fogtok játszani, és OOp nem túl szerencsés baszakodni 2 ellenfél ellen nagyobb potban, pláne, hogy a 3 bettel blöffbe fordítom az AQ, t hiszen nem fogok 4 bet ellen játszani.
Floppon én nem hiszem, hogy donkolok, hiszen elveszem az ellenfél lehetőségét a blöfföléstől, elméletileg itt nekem kell a legjobb kezet tartanom, miért dobatnám el a rosszabbat, szóval a betméretezés,és a 3. játékos függvényében itt inkább C/C, ill C/R a játékom.

Érdekes a gondolkozásod, hogy pl. kis mintán buta aggró fish ellen T9s -t teljes stackért blöffbe fordítasz teljesen értelmetlenül, de egy sokkal nyereségesebb spotot meg kihagysz AQo -val. (???)

Először is simán dobhatnak egy csomószor, amivel már pre elviszed a kasszát. Ha callolnak, akkor egy is csomó olyan hand lesz a rangeükben, amit már most szarrá dominálsz, vagy pedig flopon simán tönkreverheted, és még úgy is ki fog fizetni, mert nem dobnak kissebb TP -t , meg egy csomó mindent sem. 180asokokon meg alacsony nevezésű MTT -ken az első pár szinten a játékosok döntő többsége fish.

Flopon pedig azért donkolnék, hogy szedjem ki a valuet a rosszabb lapokból, és ne adjak ingyen kártyát turnre, amivel túlhúzhatják a TP -t. Egy párt 3 way hiba slowplayelni OOP, pláne ilyen mezőnyben ilyen alacsony vakszinten nem checkelgetni kell vele, hanem ütni, hogy termelje a profitot. C/r -t sem igazán értem abból a szempontból, hogy ha blöfföltetni akarod az ellenfelet, akkor pont, hogy eldobatnád a blöfflapjait, meg a gyengébb kombókat, amivel még megadna 1 - 2 betet, ha nem ch/r -zeled ki a potból. Ráadásul itt még deep is a játék, szóval ha komolyabb ellenállásba ütközöl el tudod engedni a lapodat, és még játszható stacked marad.

Jó lehet a ch/call, de nem multiway kell ezeket csinálni, hanem száraz boardon egy kiszámíthatóbb ellenfélnél jobb lesz szvsz.

QQ-Gigolo-7
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2012. júl. 6. 0:07

A T9s, és az AQ között az a hatalmas köülmbség, hogy amíg az AQ egy value card, addig a T9s ebbena stpotban midnenképpen blöff, ha esetleg pre bekerül, akkor T9s el AK ellen pl 40% ot teljesítek, nem csak 30 ot.
A két szitu elég sokban eltér egymástól, viszont AQ-t nem szívesen fordítok blöffbe.

QQ-Gigolo-7
2012. júl. 6. 0:12

weaktight | Hand | KK - No Limit Holdem Tournament

Ezt hogy játszátok??
Az a gond, hogy minden amiből valuet tudok nyerni a turnön agyonver -.-
sikerült a minimumot veszíteni

ajancsiii
2012. júl. 6. 8:07

ilyen deepen preflop legalább 4-5bb-t izolálnék, azt is meg fogja adni mert látni akarja a flopot. flopon nagyot betelenék mert nagyon drawheavy és telibe verhette a limp/call ranget és még addig kell sok pénzt tenni a potba amég elől vagyunk. a turn nem a legjobb de a range itt nem csak sorokból és két párokból áll, fizetni fog még az összes dámájával a flushdraw-ival, sőt ez az ellenfél még szerintem még a bubijaival is. ott vannak még a QT, 9T, JT típusú lapok amik pár+lyuksorok, ezekkel is adni fogja a valuebetet, összességében még itt is verjük a rangét tehát kötelező valuebet. Természetesen BET/FOLD mert ha visszaemel akkor verve vagyunk akkor a rangének a teteje van éppen nála. Ahogyan játszottad, úgy valszeg fold a river, nem hiszem, hogy rosszabb lappal betel ilyen sizinggal ezen a boardon.

Galambos Tarzan
2012. júl. 6. 11:37

A T9s, és az AQ között az a hatalmas köülmbség, hogy amíg az AQ egy value card, addig a T9s ebbena stpotban midnenképpen blöff, ha esetleg pre bekerül, akkor T9s el AK ellen pl 40% ot teljesítek, nem csak 30 ot.
A két szitu elég sokban eltér egymástól, viszont AQ-t nem szívesen fordítok blöffbe.

Miért, Te T9s -el betennél egy teljes kezdőstacket? Vagy nem is értem miért írod ezt a pre 40% -ot, és főleg azt nem értem, hogy mi ellen van 40% -od? Hiszen fogalmad sincsen az ellenfeled rangeről. Ez nekem ilyen "magyarázzuk a bizonyítványt" szagú poszt.

AQ -t miért ne 3betelhetnél (squeeze) valueért, amikor már csak az ellenfél dobásával értéket nyersz, arról nem is beszélve, hogy ezeken a limiteken nagyon sokan nem fognak dobni gyengébbet, mint ahogy már írtam is, és mivel nem dob rosszabat így postflop ki is fognak vele fizetni, mivel túlértékelik a lapjaikat. Ez nekem AQ -val sokkal inkább egy standard spot két vélhetően fish ellen, és még csak nem is blöff.

Galambos Tarzan
2012. júl. 6. 11:44

weaktight | Hand | KK - No Limit Holdem Tournament

Ezt hogy játszátok??
Az a gond, hogy minden amiből valuet tudok nyerni a turnön agyonver -.-
sikerült a minimumot veszíteni

Pre sztem jó az izolálás, esetleg mehetne 525 -ig. Flop mindenképpen nagyobb cbet, ez a fél pot túl jó oddsokat kínál neki, főleg deepen, mert tele lehet húzóval. 800 - 850 -es Cbet is mehet. Ha adja ütném a turnt is, ha FD -je van fizessen, viszont ez a river megöli az akciót, és itt már mindenképpen foldolnék, sztem ez a ch/call szörnyű, mert csak olyan lapot fog valuezni, ami megver. Nem ez az a board textúra, ahol egy átlag micros nagyon blöffölgetésbe fog kezdeni, pláne nem riveren, ahol már kész vannak a kezek.

szr
2012. júl. 6. 12:01

Pre sztem jó az izolálás, esetleg mehetne 525 -ig. Flop mindenképpen nagyobb cbet, ez a fél pot túl jó oddsokat kínál neki, főleg deepen, mert tele lehet húzóval. 800 - 850 -es Cbet is mehet. Ha adja ütném a turnt is, ha FD -je van fizessen, viszont ez a river megöli az akciót, és itt már mindenképpen foldolnék, sztem ez a ch/call szörnyű, mert csak olyan lapot fog valuezni, ami megver. Nem ez az a board textúra, ahol egy átlag micros nagyon blöffölgetésbe fog kezdeni, pláne nem riveren, ahol már kész vannak a kezek.

Egyetértek. Bár el tudom képzelni azt az elgondolást is, hogy a kis flop bettel bent akarjuk tartani a húzókat, de a turnt akkor is betelni kellene fél pot körül, mert simán adja fd-vel. A river akkor meg pláne dobás. Neked valójában tök jó river jött, mert erre el kellett volna dobnod a vesztes lapodat, csak nem értetted meg az RNG üzenetét :)

ajancsiii
2012. júl. 6. 14:10

Kompetensebb mezőnyben tetszene az 500-525 de micro mezőnyben ahol nem kell balancálni és aki limpel az 99%-ban megadja az izolálást szerintem hiba ha nem hívunk már pre akkorát amit amúgy megadnának, főleg ha ilyen deep az effektív. Könnyebben épül a pot, könnyebb lesz bemaszírozni a stackeket.

Élő ügyfélszolgálat