Szerinted ha az nem zavarja Macao elvtársat, hogy pre becallol egy visszaemelést oop a stackje 20%-ért, (ráadásul úgy, hogy UTG1 akciójára reagálunk így, különösen kirívó statok nélkül MP3-ból), akkor nem adna meg többet is ? Nálam pre 1880, flop shove szimplán.
a std játékot írtam le, nyilván ha valami óriási CS, akkor mehet több is, de itt az a szándékunk, hogy mind2-t bent tartsuk
$10/$20 No Limit Holdem
PokerStars
8 Players
Szombat délben kezdődő $33 The Big
Sok infó nincs, mert nemrég kezdődött a verseny (kb 10hand) eredeti emelő 32/25-öt játszott eddig, sb kompetensnek tűnt
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG UTG ($3,000)
UTG+1 UTG+1 ($2,520)
MP1 UTG+2 ($3,210)
MP2 MP1 ($3,060)
CO CO ($3,260)
BTN BTN ($5,800)
SB SB ($2,950)
BB MrNorberto ($2,990)
Pre-Flop: ($30, 8 players) MrNorberto is BB Q:spade: Q:diamond:
2 folds, UTG+2 raises to $80, 3 folds, SB calls $70, MrNorberto raises to $320, UTG+2 calls $240, SB goes all-in $2,950, Hero???
Final Pot: $960
fold
és pre is flatelnék
Pre a visszaemelés szerintem jó, QQ -val miért ne lehetne visszaemelni? Callal mi lenne a cél OOP flop után? Nem tudom, mennyire jó ötlet ezze lassítani a rossz pozíció miatt. Feljön egy 28J szivárvány akkor mit csinálsz BB -ből, ha SB checkel és mit csinálsz ha hív, úgy, hogy ott van még UTG is? Ha A vagy K magas akkor easyfold?
Abban bízva, hogy UTG bír dobni, az allint megadni sem lenne rossz játék szerintem. Nem hinném, hogy ha mondjuk SB nél AA vagy KK lenne, akkor UTG 4BB hívását csak megadná kisvakból, mi értelme lenne? Majd utána megvadul? Érdekes egy szitu.. Illetve UTG 4BB emelés után kap egy callt és egy visszaemelést a vakoktól, akkor előről csak megadna, és nem emelne vissza flop előtt két ellenfélre, ha prémium kártyái vannak?
Pre a visszaemelés szerintem jó, QQ -val miért ne lehetne visszaemelni? Callal mi lenne a cél OOP flop után? Nem tudom, mennyire jó ötlet ezze lassítani a rossz pozíció miatt. Feljön egy 28J szivárvány akkor mit csinálsz BB -ből, ha SB checkel és mit csinálsz ha hív, úgy, hogy ott van még UTG is? Ha A vagy K magas akkor easyfold?
Abban bízva, hogy UTG bír dobni, az allint megadni sem lenne rossz játék szerintem. Nem hinném, hogy ha mondjuk SB nél AA vagy KK lenne, akkor UTG 4BB hívását csak megadná kisvakból, mi értelme lenne? Majd utána megvadul? Érdekes egy szitu.. Illetve UTG 4BB emelés után kap egy callt és egy visszaemelést a vakoktól, akkor előről csak megadna, és nem emelne vissza flop előtt két ellenfélre, ha prémium kártyái vannak?
De csak 10(!!!) hand alapján ilyen a statja, ez semmit nem jelent, ilyenkor kb. felesleges is nézni a hudot.
Igazad van, hogy jó játék lehetne ellene, de nem SB -ből, totál pozíción kívül én mindenképpen visszaemelnék legalább 200ig, ugyanis hiába a legjobb lapok, a kézbepár akkor is nehezen javul, ha jön egy scary flop (draw heavy), akkor gond lehet. Ezenkívül kasszát kell (ene) neki építeni. Plusz benne van az is, hogy mivel bőven van stack, BB a feltételes esély miatt minden valamirevaló lappal callozhat 60 zsetont, és több résztvevős partiban ki tudja mennyire találja be őket a flop. Ilyen ismeretlen ellenfél (ek) ellen nálam az az alapelv érvényesül, hogy prémium lapokkal minnél több pénzt szeretnék az asztal közepén látni, lehetőleg már preflop. Egyébként ha nagy mintán is ilyen statjai lennének UTG -nek, SB helyében prémiummal akkor is visszaemelnék pre, hiszen amivel emel 80 -ig előről, azt mondjuk 200 -ért sem fogja eldobni pláne ennyi zsetonból ilyen statokkal. (hangsúlyozom nagy mintán, nyilván 10 hand után semmit nem lehet levonni)
nyilván ez a full std lejátszás, és az esetek nagyobb részében ez a jó
de nem árt variálni a lineokat, + épp az a baj hogy a verseny 10. handjében emelsz vissza utg2-re óriásit, és ennek ellenére jön ez az ormótlan shove.
már pedig ha kompetens az ellenfél, flipnél sosem leszel jobb.
Jah, amíg ismeretlenek, addig simán jó a standard lejátszás. Szerintem akkor jó ötlet variálni a lineokat, ha olyan ellen játszol, akinek már van mintája rólad, hogy nehezen tegyen lapra, ne tudjon kiismerni teljesen, tudd balanszálni a skáláidat, stb. Így sok értelmét nem látnám. MTT -n meg ritka az, ha két olyan találkozik, akik ismerik egymást.
Ezt az ormótlan shove -ot meg nem tudom hová tenni, ezért mondtam, hogy érdekes egy helyzet. 1v1 nem dobnám el, mert lehet rosszabb lap, de lehet AK vagy AJs is amivel hajlamos megőrülni vagy valami hasonló szerelemkártya (hangsúlyozom ismeretlen, első vakszint, stb. ezek mind benne vannak). Itt egyedüli kérdés nálam UTG szándékai, vajon ismeri -e a fold gombot stb. illetve hajlamos -e lassítani monsterrel? Nah ezért nem lenne jó játék SB részéről sem csak callozgatni preflop.
Másrészről meg ami az esetek nagyobb részében jó, tehát általában a legnagyobb várható hozammal bír, attól miért kéne eltérni?
Kösz a válaszokat!
Én is gondolkodtam azon, hogy csak megadjam, de mivel az sb callozott úgy gondoltam jobb ha emelek. Ha ő dob akkor call, mert egy emelésre lehet, h sok rosszabb lapot eldob. Így meg jobban szerettem volna egy ember ellen játszani, mert elég rossz helyen ültem a QQ-val. Az sb-t az all in-nál AA, KK lapokra tettem, mert sztem nem rossz játék azzal callozni egy 4bb-s agro emelését (és kompetensnek tűnt). A read nem volt tökéletes.
Itt a leosztás vége is - én dobtam:
$10/$20 No Limit Holdem
PokerStars
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG UTG ($3,000)
UTG+1 UTG+1 ($2,520)
MP1 UTG+2 ($3,210)
MP2 MP1 ($3,060)
CO CO ($3,260)
BTN BTN ($5,800)
SB SB ($2,950)
BB MrNorberto ($2,990)
Pre-Flop: ($30, 8 players) MrNorberto is BB Q:spade: Q:diamond:
2 folds, UTG+2 raises to $80, 3 folds, SB calls $70, MrNorberto raises to $320, UTG+2 calls $240, SB goes all-in $2,950, MrNorberto folds, UTG+2 calls $2,630
Flop: J:heart: 7:club: 9:club: ($6,220, 2 players, 1 all-in)
Turn: 4:heart: ($6,220, 2 players, 1 all-in)
River: 10:diamond: ($6,220, 2 players, 1 all-in)
Final Pot: $6,220
SB shows
K:heart: A:heart:
UTG+2 shows
A:diamond: J:spade:
UTG+2 wins $6,220 (net +$3,270)
SB lost $2,950
MrNorberto lost $320
Utólag lehet, h tönkre tudott volna menni ezen a floppon...