Számomra érdekes parti.
weaktight | Hand | QQ - No Limit Holdem Tournament
Az ilyen kis 4betek ezen a szinten nagyon gyakran KK+ takarnak, én 90%-ban ilyen lapokat látok a kicsit emelő, 3- vagy 4betelő játékosoktól, pláne micro és kis téten, ezért nem toltam rá pre. A mutatás AJo... lol.
Kérdésem az lenne, hogy pre mi a jó játék, illetve mik a jó lehetőségek és flop után is, ha már calloltam?
Flop után a ch/raise miatt nem nyitottam, illetve ha csak 1-2 fölélapja van, akkor simán vezetek, úgy gondoltam, s ez is volt a helyzet, de bejött a legrosszabb lap a turnön.
Igazából ez egy elég standard szitunak kellene lennie, s az is, de a micro és kis téten ezen a mini 2-3-4 betek mindig megzavarnak. Ti hogy vagytok ezzel? Hogyan játszottok az ilyen és ehhez hasonló szitukban? Mert ha itt egy "normálabb" 4bettel találkozom, akkor tolom, de ezek a minik...
Köszi!
Számomra érdekes parti.
weaktight | Hand | QQ - No Limit Holdem Tournament
Az ilyen kis 4betek ezen a szinten nagyon gyakran KK+ takarnak, én 90%-ban ilyen lapokat látok a kicsit emelő, 3- vagy 4betelő játékosoktól, pláne micro és kis téten, ezért nem toltam rá pre. A mutatás AJo... lol.
Kérdésem az lenne, hogy pre mi a jó játék, illetve mik a jó lehetőségek és flop után is, ha már calloltam?
Flop után a ch/raise miatt nem nyitottam, illetve ha csak 1-2 fölélapja van, akkor simán vezetek, úgy gondoltam, s ez is volt a helyzet, de bejött a legrosszabb lap a turnön.
Igazából ez egy elég standard szitunak kellene lennie, s az is, de a micro és kis téten ezen a mini 2-3-4 betek mindig megzavarnak. Ti hogy vagytok ezzel? Hogyan játszottok az ilyen és ehhez hasonló szitukban? Mert ha itt egy "normálabb" 4bettel találkozom, akkor tolom, de ezek a minik...
Köszi!
Legalább olcsón eljutottál a mutatásig. Nem nagyon tudtál ezzel szerintem jól járni, elég gáz helyzet. Ha flopon nyitsz és eldobja az sem a legjobb, mert van 3 outja és kész, ilyenek ellen azért hosszú távon jó riverig a legnagyobb értéket kivenni, ha nem jön scary lap. Ha valahogy bepakolod ellene flopon, mert akkora fish, hogy nem dobja el, akkor meg turnon veszítesz. Ha flop akció után kerültök a turnre, és még van chip előttetek, akkor meg nagy kasszában besül a lap ami szintén nagyon rossz.
Sokszor ezek a mini betek monsterek lesznek, de szerintem inkább jó játékosokra jellemző, hogy próbálnak vele mást isjátékban tartani, nekik meg behatárolható a skálájuk ezáltal. Fishnél sokszor vannak ilyenkor boradway kártyák is, meg mindenféle szerelemlap, amit eldobni nem akar, mert azt hiszi, hogy elég erős. Viszont fogalma sincsen mit kéne vele csinálni ezért random emelget. Tipikus party sajnos.
Ilyennél én láttam durvábbat is éppen ma délután, 100BB deepen emeltem előről 3BB -t QQ -val, amire középről 70BB -ből miniraisel egy ismeretlen, 7BBig, majd a nagyvak 50 -t pushol. Gondolkoztam, majd persze fold, AA vs. KK; KK vs. AK lapokra gondoltam az alja AQs vs. JJ, gondoltam ha itt hármas alin lesz akkor nekem nem életbiztosítás az a 30% 200BB -s potban. MP megad és A6s -t mutat a nagyvak 99 lapjai ellen, és QQ val nyertem volna :D
Látom más is találkozik időnként idióta akciókkal...
Kb. úgy vagyok vele, hogy az ilyen minik egy része QQ+, vagy AK, a másik része A6s és hasonlóak, szerelemlapok, ienek. QQ+ és AK-al a QQ-k 40%-ra vanak hátul, de az A6s és társai miatt már elöl vagyunk, szal úgy gondolom, hogy általában tolni kell.
Az adott leosztásban a mini emelés után egyből AA és KK ugrott be - szinte már ösztönösen, tényleg annyiszor láttam már, de arról megfeledkeztem, hogy idióta akció is lehet, azzal együtt pedig már kedvező a helyzet.
Flop után jobb lett volna talán emelnem, de gyakorlatilag nem sok laptól kellett tartanom, de a legrosszabb pont bejött, szóval a kivárás mellett is szólnak érvek.
Köszönöm a véleményeket, hasznosak!
Flopon mindenképpen belekérdeznék, ha ott visszaemel akkor kell elgondolkozni hogyan tovább :confused:, de valószínűleg all in mennék ha visszaemel.
De ez csak az én véleményem. Nem biztos, hogy ez a jó megoldás.
:)
Flopon mindenképpen belekérdeznék, ha ott visszaemel akkor kell elgondolkozni hogyan tovább :confused:, de valószínűleg all in mennék ha visszaemel.
De ez csak az én véleményem. Nem biztos, hogy ez a jó megoldás.
:)
Sajnos ebben a ch/raise akcióban mindig megvan ez a veszély, hogy mögéd checkelnek és pont betalálja a turn vagy a river. Persze miután kaptál egy pre visszaemelést joggal lehet feltételezni, hogy kb. bármilyen flopon emelni fog.
Sziasztok!
Itt el lehetett még dobni?
ellen: 15/15 40-es steal 42 hand alapján
weaktight | Hand | 88 - No Limit Holdem Tournament
A stealje magas, viszont 4bet push tartománya nagyon erős, amivel itt bepakolja az kb. JJ+ AK, nagyon behatárolható, így én dobnám. 30BB -ből lehet folytatni.
nem tegnap mtt-ztem utoljára, nem vágom annyira, sokat is gondolkodtam ezen.
Szerintem 30bb effektívből sztem a megadás is jó pre, illetve 3betnél mindenképpen jobb, ha nem tod, hogy micsinálj utána. Most ez a 3bet value vagy light? Ha value, akkor csak akkor lenne értelme, ha a 4betai range előtt lennénk, ezt nem tudjuk biztosan.( 44hand, nem is tom melyik szakaszból, hány bb-ből nem sokat jelent) ha light, akkor rossz mert 30bb-ből nem kéne lightan nyomni ezesetben call vagy fold is jobb. Ha 3beteltük, akkor nem dobhatjuk már ezt el szerintem, de nem vagyok szakértő.