$5+0.50 1500 GTD FT CO range kérdés
Sziasztok!
Verseny: $1500 GTD normál FR, FO; Buy in: $5+0.50
400 főből már csak 10 -en maradtunk, a FT kb. 3 leosztás óta tart. Nagyon fontos a handhez, hogy BU sitouton van.
$1.5k/$3k Ante $300 No Limit Holdem
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG ($151k)
UTG+1 ($66k)
MP1 ($56k)
MP2 ($27k)
MP3 ($5.2k)
GalambosTarzan (CO) ($23k)
BTN ($68k)
SB ($47k)
BB ($35k)
Pre-Flop: ($7.2k, 9 players) GalambosTarzan is CO :8d: :9s:
5 folds, GalambosTarzan ($23114)?
Az lenne a kérdésem, hogy mi a push skála ebben az esetben? A vakokról különösebb history nincsen, tulajdonképpen ismeretlenek.
Vmi ilyesmi : 22+ Ax+ K2s+ K8o+ Q4s+ Q9o+ J5s+ J9o+ T7s+ T9o 96s+ 98o 85s+ 75s+ 65s 54s
Ez a 98o mindenképp. A Márió által belőtt kb. 40%-os range jónak tűnik szerintem is...
Tán még szélesebb is lehet, a két érintett játékostól függően. Ha tipikus kis tétes játékosok, itt nagyon befeszülnek, mert látják a mikrostacket és nézik folyamatosan a kifizetési struktúrát. Meglepődnék ha a call range 15% felett lenne. Én akár a 70% steal ranget sem tartom itt elmebajnak.
Amit én betettem range, az a matematikailag optimális range, HA az ellenfél matematikailag optimálisan ad meg. Vagyis ha nagyon befeszülnek nyugodtan lehet szélesebb rangel betolni, laza megadó ellen feszesebben, értelemszerűen!
Köszi sárcok! Valóban 35% - 40% körül lehet az optimális range, mást nem tudtam alapul venni az ismeretlen ellenfelek miatt. Mégis kicsit lightnak érzem ezzel a lappal, 9To+ utólag jobban tetszene. BU sitouton volt, így akkor nem bírtam dobni. AK -ba toltam, riveren már sajna 0% esélyem volt.
A végeredménytől függetlenül jó volt a push.
Akkor lenne más a helyzet, ha egy nagy stackes lenne a vak, vagy mind a 2, mert akkor néhányan igen széles range-val megadnak, kisebb lenne a dobatási hozam. Ebben az esetben nagyobb volt, mert kb. közepes (vagy egy kicsit kisebb) zsetonmennyiség volt a vakoknál, így nehezebben adhatnak meg, kevesebb lappal. Ugyanakkor ez egy jó helyzet, hogy nincs Button, 98o pedig simán jó a pushra.
Tegnap volt 1-2 érdekesebb hand
11$ DS
1. ellen 28/26/12 115 hand alapján. Jól gondolom, hogy itt kb a 2 jó lehetőség az lett volna, ha dobjuk turnon, vagy adjuk riveren is? Mi a jobb?
weaktight | Hand | AQo - No Limit Holdem Tournament
2. ellen 39/14/3 189 hand, sokat limpelt, de eddig mind kizárólag limp-fold, vagy limp-call volt. Itt limpraiselt, pre azért nem 4-beteltem, mert ip leszek postflop, és úgy éreztem több value van, az eseteleges gyenge utg limp-raise range ellen ha callolok.
weaktight | Hand Poll | KK - No Limit Holdem Tournament
Lejött a flop, emel, én 3-betelem, ő 4-bet pushol. Ezt el lehet dobni? Pre milyen ranget adunk neki?Ezek közül mivel 4-bet pushol floppon? Ha adunk egy JJ,QQ,KK,AA-t(AKs ugye kiseik) , akkor stove szerint 45-55 öt játszunk, ilyen equity ellen természetesen pot comittedek vagyunk. De ha azt is hozzáteszem, hogy QQ-val 2szer is eljutott SD-ig és mind a 2 szer emelt pre,akkor az lehet nem része az utg limp-raise range-nek. Leszabad-e ennyire szűkíteni a range-t? Eléggy fishy statokkal játszott, de postflop nagy baromságokat nem csinált.
És az utolsó
22$ -max
weaktight | Hand | TT - No Limit Holdem Tournament
Ellen 227 hand alapján 31/26/16ot játszik,a kérdés a river raise-call.( ha az számít 227 handél river ag:2.8/36%)
A river betsizing-el még egy kis value volt a célom, a raisre meg nem tudtam olyan lapot adni a kezébe ami ver. A kérdés, hogy ilyen line után,ettől a mutatástól elvonatkoztatva reg ellen, hosszútávon +EV-s-e a call?
1. preflop call ilyen deepen tetszik, bár a fold sem lehetetlen! Flopon elég standard a C/C, a turn nagyon rossz lap sztem itt akár el is lehet dobni. Csak a blöfföket verjük :(
2. ha az a read, hogy a gyenge lapjaival limp/foldol esetleg limp/callol akkor miért gondolod, hogy a limp/raise lehet gyenge is? Sztem ez inkább erős/sérülékeny lap lehet amivel nem szeretne flopot nézni. Én itt nem lassítanám a KK-t. Ha már lassítottad, akkor ezen a flopon ilyen stackekkel nyílván nem lehet dobni.
3. Flopon mit csináltál volna, ha C/R-t játszik? Én ezen a flopon jobbnak gondolom a check behind-ot, bár elárult SD képes lap, mégis ezt tartom jobbnak, és aztán ha checkel-betelek, ha hív megadom turnön, és riveren is. Így viszont tetszik a call, mert nem ad elő semmit kb.
1 hand:
Ha feltételezzük, hogy BTN egy viszonylag széles skálából próbálhat meg 3betelni pre, akkor a call jó.
Flopon ch/call szerintem oké, ő kezdeményezett pre, felesleges lenne donkolni. Az A tökéletes blöffkártya neki, így ezt biztos hívni fogja, ezért jó a ch/call. TP -t jó kickerrel itt még nem dobnék. Turn az elég scary, már több minden verhet. Ha erre a turn lapra megadsz, akkor elméletileg blank riveren sem kéne dobni. Ez a kettes semmit nem jelent, vagy turnon már verve vagyuk, vagy ezen a riveren miénk a kassza. Az overbet viszont más kérdés, nehezen lehet eldönteni, hogy erősebb kész kézzel akar berántani még több pénzt a potba, vagy blöffbe fordít valami gyengébbet.
2 hand:
Szerintem jó volt a gondolat preflop, IP nem rossz csak megadni, úgy gondolom egyébként sem szívesen rakná be JJ+ AK alatt, gyengébbet meg ugye nem akarunk dobatni azonnal, száraz flopon meg egy kissebb kézbepár ellen is akár stackért lehet játszani.
Amit reálisan a rangebe tudok tenni és flopon ver, az elsősorban AA. Fisheknél sűrűn látni monster lapokkal ilyen pre moveot. JJ sem kizárt, vagy ha beütötte a fejét akkor 77 esetleg színhúzó sem, de szettekkel - ha eddig nem csinált baromságot postflop - akkor talán nem donkolna. Szettől jobban el bírok képzelni egy ch/call vagy ha fél a húzótól akkor ch/raise line -t, de donkot nem igazán, főleg nem 3 bet potban. A preflop történésekre alapozva úgy is számíthat rá, hogy hívni fogsz. Inkább érzem úgy, hogy védeni próbálja a kezét. Én flopon, mivel még mindig erős overpáunk van, és tudunk javulni szettre, illetve vannak bacdoor húzók is, nem emelnék vissza. Továbbra is IP vagyunk, a dobás túl feszes lenne, a megadással pedig pozícióból jobban tudjuk kontrollálni a potot, ráaádsul nem is emelt irreálisat. Marad tér turn játékra is, onnantól jobban tetszene a reraise.
3 Hand:
Preflop move nem kérdés, flop cbet is standard. Turnt én is betelném, mert szélesebb ranggel is adhat meg BB -ből, lehet kétféle elképzelhető húzója is, ami ellen védeni kell a kezet, checkkel könnyelműen szabadlapot kapna, és ha sor vagy szín kiegészül, esetleg lejön még egy magasabb lap, akkor riveren meg kéne fontolni a foldot. Rivert annyira már nem erőltetném ebben az esetben. Blank lap, húzó nem jött le, így azok ellen a lapok ellen kihoztuk a max value -t, ezenkívül amivel még riveren megadna egy betet, azzal lehet, hogy verve vagyunk, mint pl valami Qx. Ch/raise ellen, főleg ha reg, szerintem egy mid párral nem kapunk el elégszer blöfföt vagy félblöfföt, ha megtette azt a szívességet, hogy elénk checkelt, és SD képes lapunk van, akkor én inkább a békésebb mutatást választanám. Sajnos ekkora stackből már nem lehet sokat variálni, mert könnyen comittedek leszünk.
GL!