Bent van a hand vége, meg a válaszok is, gondolom láttad :) Nem, nem akartam 17BB ellen foldolni, open foldolni meg pláne nem, lol. Ha megfordul a fejemben az openfold, akkor inkább kilépek, játszani jöttem, nem nézőnek :D Csak annyi, hogy ellene a dobás sem lenne hiba szerintem, viszont a stackméret az nyilván döntő fontosságú.
Hát így utólag talán akkor jártálvolna a legjobban ha visszahívsz preflop úgy 6000-ig,akkor a Laza játékos úgyis betolta volna a QQ-val , a TT valszeg call,és akkor te fold. De flopnál már énsem dobtam volna.
Pre télleg rossz a limp,de postflop szerintem énis csak callolnám. Utánam 3 ember, abból 2 laza, aki gondolom overpár, fd, fd+pár, stb kombókkal simán pushol, nem akarom kiüzni őket, se eredeti emelőt, ha meg tegyük fel 2call van, akkor azokba lesz fd, ezáltal csökken a turn flush esélye. Szóval én így játszanám, ahogy megvolt(kivéve pre).
Ilyen szituban szoktam azt játszani, hogy elkezdem szurni a gondolkodó BB-t, és ahogy kimondja, hogy call/fold, minél gyorsabban mondjam rá, hogy call:) Bár ez itt elég vicces lett volna:D
Akkor mi a kérdés? Ja és pls ne lollozz, ha jól láttam az imént 10 bb ből is gondolkozol jo a push...
10BB -vel a 3perces vakoknál, amikor 4 -5BB stack az átlag, akkor igen, meg kell gondolni, hogy calllozok egy gyakorlatilag 3as AI -t pre JJ -vel egy CL UTG emelés és egy AI után.
Pre télleg rossz a limp,de postflop szerintem énis csak callolnám. Utánam 3 ember, abból 2 laza, aki gondolom overpár, fd, fd+pár, stb kombókkal simán pushol, nem akarom kiüzni őket, se eredeti emelőt, ha meg tegyük fel 2call van, akkor azokba lesz fd, ezáltal csökken a turn flush esélye. Szóval én így játszanám, ahogy megvolt(kivéve pre).
Ilyen szituban szoktam azt játszani, hogy elkezdem szurni a gondolkodó BB-t, és ahogy kimondja, hogy call/fold, minél gyorsabban mondjam rá, hogy call:) Bár ez itt elég vicces lett volna:D
Lehet, hogy a raise a jó játék, de én tuti callolnék.24k lesz a pot a callunkkal előttünk 22k marad,és az utánunk lévő embereknek is potnyi pénze lesz, szóval ők vagy pusholni fognak, vagy dobni,és én inkább azt akarom, hogy valamelyik laza beverje a fejét és pusholjon, de ha callol se leszek szomorú, mert turnon már nem tudnak dobni nekem se fd-vel, s e toppárral, se overpárral, míg itt floppon ha 5way 3betelnék 2. beszélőként 1.beszélőre,sok lapot eldobatok ami fizetne.
Amúgy " 2 utcát chek-callozni" nem nagyon kell, mert a stackek miatt nem lesz river játék.
Szóval utánunk ülők vagy pusholnak, vagy dobnak. (callolni 100/1szer fognak, de akkor is 8 outra húz az fdjével)Amennyiben pusholnak, akkor easy. Ha dobnak, akkor meg turnon potnyi pénzünk lesz a pre, és postflop emelő BB-n, és ellene ip vagyunk, és szettünk van.
Lehet, hogy a raise a jó játék, de én tuti callolnék.24k lesz a pot a callunkkal előttünk 22k marad,és az utánunk lévő embereknek is potnyi pénze lesz, szóval ők vagy pusholni fognak, vagy dobni,és én inkább azt akarom, hogy valamelyik laza beverje a fejét és pusholjon, de ha callol se leszek szomorú, mert turnon már nem tudnak dobni nekem se fd-vel, s e toppárral, se overpárral, míg itt floppon ha 5way 3betelnék 2. beszélőként 1.beszélőre,sok lapot eldobatok ami fizetne.
Amúgy " 2 utcát chek-callozni" nem nagyon kell, mert a stackek miatt nem lesz river játék.
Szóval utánunk ülők vagy pusholnak, vagy dobnak. (callolni 100/1szer fognak, de akkor is 8 outra húz az fdjével)Amennyiben pusholnak, akkor easy. Ha dobnak, akkor meg turnon potnyi pénzünk lesz a pre, és postflop emelő BB-n, és ellene ip vagyunk, és szettünk van.
Tony Dust az UTG mini raisről:
"A min-raise mindent és bármit is jelenthet itt, legtöbbször azt mondatja velem, hogy ellenfelem egy bohóc. Nem túl nehéz viszont megfejteni, hogy kb. mi lehet ilyenkor nála. Néhány játékos szeret min-raise-t játszani a nagy lapjaikkal, hogy ezzel akciót indukáljanak mögöttük. Néhányan viszont olcsón szeretnének flopot nézni, és remélik, hogy emelésük eltántorítja a többieket egy további emeléstől. Szerintem mindkét elképzelés borzasztó, és ha folyamatosan csak ezt erőlteted, az hatalmas hibát jelent majd a játékodban. Én igyekszem változtatni a bet méretezéseimet, így nehezen olvashatóvá válnak a lapjaim."
Ezt a részt ebből a cikkből érdekesnek találom. Nem az lenne a helyes, ha 3x -et emelek 99 -el mondjuk MP2 -ből 50/100 -as vakoknál deep stackeknél preante, akkor KK -va is 3x -et emelek, meg QJs -el is? Csak azért, mert szerintem éppen így válhatunk kiismerhetetlenné. Nem emelek sem kissebbet sem nagyobbat monsterrel sem és SC -vel sem, így az ellenfél nem tudja, hogy most éppen a rangem legtetejével 3x az emelésem, vagy a legaljával az adott pozícióban. Szerintetek? Ha változtatnám a betsizeokat, mondjuk AA val 2,5x emelek ugyanebben a szituban, de JTs -el 3x akkor egy idő után tudni fogják, hogy melyik emelésem mit jelent. Vagy csináljam úgy, hogy néha 2,5x emelek 88 -al is, néha meg nagyobbat AA -val is, így még nehezebben lövik be? Hasonló elméletet lehet olvasni a Harrington könyvekben is.
Hali!
Én így gondolkodok erről:
Ha sok asztalon játszol, akkor közbe nehéz arra figyelni, kinek van sok handje rólad, ki az a jó játékos, aki esetleg foglalkozik a betsizingokkal, és ki az aki nem, melyik fish mit szűr le az emelésed mértékéből, mert lehet, hogy teljesen másképp gondolkodik mint te, plusz szerintem egy 10$ és az alatt, az emberek 90%-a a lapját játsza, és nem befolyásolja a te emelésed
mértéke. Biztos, hogy lehet szerezni hosszútávon egy kis plusz chipet a betméretek variálásával, de szerintem túlzottan kell figyelni a dinamikára, a statokra, az ellenefelkre, az eff. stackekre, milyne lapokat milyen sizingel vittél SD-ig... stb, hogy 4+ asztalon eredményesen lehessen csinálni.
Amúgy szerintem a legjobb, ha mindennel ugyanannyit emelsz.
Én pl 10-20,15-30, és egy 80BB+ stackból első 2 poz 3,11 BBt, többiből 2,55 BB-t emelek, minden lappal.
20-40,25-50,30-60... meg 50BB eff alatt mindenhonnan 2,11BB-t,
míg egy 20BB eff, és az alatt vagy 2,11, vagy sima minraiset mindenhonnan.
egy 30-60, 40-80-tól pl már soha nem openelek 2,11BB-nél nagyobbat.
80-50BB között pedig vagy az első verziót, vagy a másodikat, függ téttől ellenefelektől stb. Mert egy 2dolcsis FO-n emelek 2,55BB-t középről is 60BB eff.-nél, míg egy 20dollároson ugyanazt a célt elérem egy 2-2,15ös emeléssel is.
Összefoglalva, ha minden lappal ugyannyit emelsz, akkor szerintem kiszámíthatatlanabb maradsz, mintha a lap erősségéhez igazítod a betedet, vagy fordítva.
( Írod, hogy deep azstalon ugyanugy 3X-elsz KK, mint QJs, attól még, hogy deep az asztal, én egy 3.levele után semmivel se 3X-elek, mondjuk én jobban szeretek a fishek ellen postflop játszani, mint pre. De ugyanúgy jó a 3X is, stílus függő, pl asszem reinmaker, vagy hogy hívják a videójában 30BB eff, is 3, meg 3,5BB-zik, szóval mind2 lehet eredményes, és mind2 veszteséges is:).