Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

Zsipali
Válasz ervino kommentjére
2009. máj. 20. 15:00

Nincs semmi baj a shoveval, ahogy fejes mondja az ilyeneket kell behúzni az 1. helyért! Jól raktad be a pénzed, de nem volt szerencséd! UL, Next time!!!

tga81
Válasz Zsipali kommentjére
2009. máj. 26. 11:52

Sziasztok! Mit tettetek volna?
5+1,5K deepstack freez-out; 34 induló még 18 játékos; ÉLŐ!?
Full ring én UTG, kézben AKos kb. 80K chip ami avarage. Emelés 6000-ig (3BB) majd UTG+1 reraise 20K-ig!!! Mindenki fold én re-raise all-in; insta call QQ-val ami kitartott és én kiestem.:(
Mit kellett volna tennem, érdemes-e coinflipre föltenni egy versenyt, ha tudom, hogy 99-QQ erősségű keze van?
Szerintem inkább ő hibázott, hogy UTG+1-ből PP-re all-inbe hívja a másik 9 mögötte ülő játékost. Vagy nem? Help!!!

fejes1988
Válasz tga81 kommentjére
2009. máj. 26. 12:09

Full ring én UTG, kézben AKos kb. 80K chip ami avarage. Emelés 6000-ig (3BB) majd UTG+1 reraise 20K-ig!!! Mindenki fold én re-raise all-in; insta call QQ-val ami kitartott és én kiestem.:(
Mit kellett volna tennem, érdemes-e coinflipre föltenni egy versenyt, ha tudom, hogy 99-QQ erősségű keze van?
Szerintem inkább ő hibázott, hogy UTG+1-ből PP-re all-inbe hívja a másik 9 mögötte ülő játékost. Vagy nem? Help!!!

Q pár miért hibázott volna? abszolút standard szituáció, mindketten jól játszottatok. next time...

tga81
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. máj. 26. 12:20

Ami piszkálja a csőröm és a látszólag az MTT fórumozók többségének, hogy mikor, milyen kézzel, a verseny mely fázisában erdemes mindent betolni egy átlag stackkel? Jó játék-e 3BB-s emelésre oop-ből 10BB-ig emelni QQ tudva, hogy nekem nincs más választásom, mint fold vagy visszatolni és rajtam kívűl is lehet még néhány hezitáló? Esetleg az 50-50%-os szitukat megelőzni neki egy all-innel, amire valszeg buburékban mindenki, én is dobtam volna az AK-t vagy itt részemről már akkor sem lehetett dobni? Tudom, ezekre nincs bevett stratégia, de mégis... Valaki olvasott valami tényleg jót és hasznosat az MTT témájában?

fejes1988
Válasz tga81 kommentjére
2009. máj. 26. 12:50

Ami piszkálja a csőröm és a látszólag az MTT fórumozók többségének, hogy mikor, milyen kézzel, a verseny mely fázisában erdemes mindent betolni egy átlag stackkel? Jó játék-e 3BB-s emelésre oop-ből 10BB-ig emelni QQ tudva, hogy nekem nincs más választásom, mint fold vagy visszatolni és rajtam kívűl is lehet még néhány hezitáló? Esetleg az 50-50%-os szitukat megelőzni neki egy all-innel, amire valszeg buburékban mindenki, én is dobtam volna az AK-t vagy itt részemről már akkor sem lehetett dobni? Tudom, ezekre nincs bevett stratégia, de mégis... Valaki olvasott valami tényleg jót és hasznosat az MTT témájában?

"Jó játék e 3 BB-s emelésre oop 10BB-ig emelni QQ-val?" Először is 20K-ig nem 3 BB, hanem 3.5! Ekkora vakoknál már igenis számít. Oop én mindenképp nagyobbat szoktam visszaemelni, mint pozícióban. Legalább 4* a visszaemelés pozíción kívül.

"Nincs más választásom, mint fold vagy visszatolni". Ő azt nem tudhatja h Te nálad épp AK van, ő ezzel a reraise-el a többieknek üzen, hogy a te UTG emelőrange-edre képes 3 betelni UTG+1-ből. Viszont te az UTG 3 bb-s emeléssel eléggé elárultad magad, emelj inkább 2.5 bb-t, így több tered marad postflop játékra, másrészt nem fogják tudni mi van épp nálad, ha mindig ugyanakkorát emelsz, így visszajátszhatnak rád később trash handekkel is.
Ha buborékban voltatok, és nem vagy egy olyan játékos, aki kivárja az ITM-et, hanem olyan vagy, akit mondjuk csak az első 3 hely érdekel, akkor mindenképp jó döntést hoztál. Hosszútávon ezt a játékot ajánlanám mindenképp...

tga81
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. máj. 26. 14:52

Köszönöm, megnyugtatott, hogy nem csináltam hülyeséget, bár azt csak a jövő hétvégi tornán fogom látni, hogy okozott-e a sok elmélkedést valami változást a játékomban.

benya
Válasz tga81 kommentjére
2009. máj. 26. 15:13

4xes visszaemelés én véleményem szerintem oop is sok. A 3*os bőven elég kell legyen. Openraisnek tényleg jobb 2,5bb-t emelni.

tesla79
Válasz tga81 kommentjére
2009. máj. 26. 15:32

matematika

Az esélyed: 43%
A banki esély: 42% (74.000/177.000)
és akkor itt nem számoltunk fold equityvel, mert ugye ő is beparázhatna egy AA-tól v. KK-tól.
Tehát megéri tartani. Ez a Bélás szitu...

ui. Lehetne 99+, AK range ellen számolni, úgy csak 41% lenne az esélyed, de ebben az esetben a fold equity jóval nagyobb.

ui2. Extrém esetben lehetne helyes a foldod a 3betre, ha jóval jobban játszol az ottani átlagnál, és ha eddig mindketten tight imidzsel játszottatok.

tonymontana19
Válasz odu kommentjére
2009. máj. 26. 18:32

Vajon tudta-e az ellenfél hogy flop után is 50-50% a nyerési esélyek. De szerintem rossz megadás volt, amit csinált. Szerintetek? Egy 3$-os freezout utolsó handje, számomra a bubiban. Flopot mindenképp akartam nézni, mert biztos voltam benne hogy AQ+, KK szerű lapokkal úgyis fogja adni. És ha valamelyikük felbukkan a floopon eltudom dobni. A flop számomra jó volt, de nekki a megadása nagyon rossz. Ennyit zsetont mint nekem megadni egy flush húzóra.

Hero (QQ - UTG) loses - a pair of aces wins over a pair of queens - Poker Hand Replays

benya
Válasz tonymontana19 kommentjére
2009. máj. 26. 19:09

QQ val pre toljad, nem kell flopot nézni, főleg 6 maxon. Ellenfél callja tökéletes: nut flushdraw + 2 overrel (ami az esetek 90%-ban lesz nála, ő nemhogy 50-50 de egy picivel esélyesebb mint te.) pot odssa 35:57hez ami kb: 1:1,63hoz.

Élő ügyfélszolgálat