QQ val pre toljad, nem kell flopot nézni, főleg 6 maxon. Ellenfél callja tökéletes: nut flushdraw + 2 overrel (ami az esetek 90%-ban lesz nála, ő nemhogy 50-50 de egy picivel esélyesebb mint te.) pot odssa 35:57hez ami kb: 1:1,63hoz.
"De szerintem rossz megadás volt, amit csinált." Egyáltalán nem rossz call, sőt..Az én véleményem az, h pf 4 bet allin. SH asztalnál meg főleg.
"Flopot mindenképp akartam nézni, mert biztos voltam benne hogy AQ+, KK szerű lapokkal úgyis fogja adni." ezt nem értem. miért jó az, h lejön a flopban J K A, és te ott állsz a Q pároddal? pf shove, és le kell játszani, ennyi.
"ha vmelyikük felbukkan a flopban, eltudom engedni." hát rossz szemszögből nézed a dolgokat.
És érdemes 45BB zsetonnal UTG allin menni tulajdonképpen két nagyvakért?
Én szerintem nem kötelező 4betai menni. Talán lehetne 4betelni egyet 12000-12500ig, hogy ellenféllel elhitesd még van fe-je ha allin megy, talán így tágabb ranggel pushol, mintha te mennél 4betai.
Az előző megjegyzésemben a pre tolást nem az allinre értettem konkrétan, hanem a 4betre(Elnézést érte).
Én szerintem nem kötelező 4betai menni. Talán lehetne 4betelni egyet 12000-12500ig, hogy ellenféllel elhitesd még van fe-je ha foldol, talán így tágabb ranggel pushol, mintha te mennél 4betai.
Az előző megjegyzésemben a pre tolást nem az allinre értettem konkrétan, hanem a 4betre(Elnézést érte).
Abban meg én adok neked igazat, hogy egy 3$os tornán valószínűleg ez egy felesleges move. Nagyobb téten viszont a 4bet egy ilyen esetben általában rettentően kicsi 2-2,4*es, mivel több a blöff 4bet ezáltal még lehessen foldolni amennyiben ellen 5bet ai hívna minket. Egy jó játékos amennyiben minket is jó játékosnak tart, szerintem itt néha egy egy 5bet push-t is bevállahat gyengébb lapokkal. Viszont az ako oop minraise nem arról árulkodik hogy ellenfelünk túlságosan otthon lenne az mtt világában.
Abban meg én adok neked igazat, hogy egy 3$os tornán valószínűleg ez egy felesleges move. Nagyobb téten viszont a 4bet egy ilyen esetben általában rettentően kicsi 2-2,4*es, mivel több a blöff 4bet ezáltal még lehessen foldolni amennyiben ellen 5bet ai hívna minket. Egy jó játékos amennyiben minket is jó játékosnak tart, szerintem itt néha egy egy 5bet push-t is bevállahat gyengébb lapokkal. Viszont az ako oop minraise nem arról árulkodik hogy ellenfelünk túlságosan otthon lenne az mtt világában.
Csak érdekesnek találom hogy preflop nem ment all in egy olyan lappal. Flop után meg megadja az all in-emet nutflush és 2 over lapra. Rajta elég nagy fold equality volt, mert ez egy 100k-s pot volt, asszem 35k-s átlagstacknél. Nem azt mondtam hogy jó ha feljön A vagy K a floprra, de nagy valszeg ilyesmi lapra tettem ami a kezében van. Mindenképp akartam floppot nézni, nem betenni az összes pénzt, legjobb esetre 50-50re. A flop kedvező volt nekem, most már csak azt nem tudom eldönteni hogy jó megadás volt-e az ő részéről a call vagy sem?
Látjátok, ez pont a fordítottja annak, amit én ez előtt kérdezdeztem, még a pozíciók is hasonlóak (AKo vs. QQ), csak a lejátszásban vannak különnbségek, nálunk pf. all-in, itt meg a flop után, de mindkettőben a kérdés, hogy buborékban mikor érdemes kockáztatni az ott eltöltött 5-6 órai játékot. Teljesen igazat adok, adnék nektek (benya,fejes) egy CG vagy egy SnG játék esetén, amikor a "mindent vagy semmit" handeket az outok, rangeek,%-ok stb... függvényében kell megjátszani, de az MTT pont ettől más. Én gyakran játszom élőben, de 4bet már elég ritka és az is all-in a deep oldalról JJ+-val míg a shorttól 77+;A10s+-tól, bár a mi klubunk elég TAG...
PokerStars Leosztás #28740053771: Verseny #167446493, $4.00+$0.40 Hold'em No Limit - Szint XV (1000/2000) - 2009/05/29 6:19:14 CET [2009/05/29 0:19:14 ET]
Asztal '167446493 13' 9-max #7 szék a button
2 szék: poker_pc388 (58503 zseton)
4 szék: coyabro (71926 zseton)
7 szék: Kicsem01 (70439 zseton)
9 szék: kurtvadi84 (69132 zseton)
poker_pc388: berakja az antét 200
coyabro: berakja az antét 200
Kicsem01: berakja az antét 200
kurtvadi84: berakja az antét 200
kurtvadi84: berakja a kisvakot 1000
poker_pc388: berakja a nagyvakot 2000
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott Kicsem01 [Ac Qd]
coyabro: emel 10000 eddig 12000
Kicsem01: ???
Ez aztán a gyönyörű játék, 6X nagyvak emelés.
Itt mit csináljunk? Fold? Call? Reraise? Vagy ez sima all in?