All-int nem mennék 20bb-vel középről közepes párral. Ha be akarod tolni középre, akkor inkább limp-shove line-t válasszál. Mivel sok fish így játssza az AA-KK-t és van FE-d, sokszor megeszik és dobnak flipre jó lapot.
Egyébként általában 2,5 bb-t emelek, aztán attól függően, hogy milyen játékos (laza/feszes, agró/cs, jó/fish, tilt stb), pozíciók és zsetonarányok alapján megadom a reraiset vagy sem.
20 BB zsetonmennyiséggel mit kezdtek egy közepes párral első két pozícióból?
Szitu:
Kaptok két nyolcast. Jönnek még utánatok 7-en. Na most mi legyen?
1. Dobás: jujuj
2. Limp: jujuj
3. Emelés - valszeg kapunk egy reraise allint
4. Allin. - Tekintettel pozíciónkra, innen a legnagyobb az esélye, hogy beleszaladunk a késbe, amit egy magasabb pár testesít meg.
Na most én a dobás és az allin között vacilálok. Ha nagyon passzív az asztal, akkor raise.
"Kicsem01: itt jó a push?" Szerintem jó. Ha az allinedre mindenki dob (amire elég jó esély van), akkor 20%-kal növeled a stackedet. Szerintem az ilyen alkalmakat nem szabad kihagyni, ha növelni akarjuk a zsetonjaink számát.
Nincs ezzel gond, sima emelés, és call ai. Nyilván csak olyan lappal emelsz ekkora stackből, amivel vállalod az allint is. Hátulról pedig nem kell ecsetelni, a 20 BB ideális resteal stack, emelésre push.
Na és mondjuk egy AJ, KQ, KJ ?
Dominancia miatt ezek egy fokkal gyengébbek szerintem. Mégis ha versenyen megkapjuk akármilyen pozícióban, toláskényszer van.
sunday million kérdéses hand
nincs meg a hand history, mert másik gépen játszottam, de sunday million életemben először, és volt ez a kérdéses hand.
nagyvak A6o. mptől kezdve összesen 5 way limped pot alakulna ki ha hagynám (vakok 100-200) 1000-ig izolálok nagyvakról, remélve, hogy akik eddig se gondolták túl komolyan ezt a potot, szépen átengedik, és lehet építkezni.
egy megadó akad, gondolom sebaj.
pláne így: flop
A6x mind pikk. (nálunk nincs pikk)
1000-1000 plusz pár limper, pot tehát olyan 2600-2800 körül
én oop bet 2000
ellen call
turn Q (nempikk)
na itt kellene elgondolkozni hogy mik a lehetséges variációk. 7500 körüli sztekk ugye ezen a ponton, potban pedig 6000. egy angol pókermagazinban olvastam optimális lejátszásokat egy deep stack tourneyben, hogy és hol érdemes alkalmazni a potcontrolt, és hogy fishség tönkremenni ilyen jellegű handekben, de akkor most tényeg hogyan?
mi a teendő most? egyáltalán elöl vagyunk-e? elkerülhetetlen-e az ütközés, hogy minden bekerüljön? támadjunk még oop, vagy adjuk át a kezdeményezést neki?
eddig mennyi az infó? mire tennétek az ellent a limpcalljával? stb stb.
majd folytatom ha érdekel vkit.
egyáltalán érdemes-e eröltetni az izolációt pre? persze most mondjuk igen, mert 5way 3pikkes boardon ember legyen a talpán aki kihozza pluszosra ezt a kétpárt..
eddig mennyi az infó? mire tennétek az ellent a limpcalljával? stb stb.
majd folytatom ha érdekel vkit.
Engem érdekel, de mivel nem vagyok egy tourmágus, nem szólnék hozzá.
Satról jutottál be v mi volt? Azt még majd elmesélhetnéd. Thx.
kamikaze 60 dolláros 9 fős sng megnyerése, nem gondolkodás, rögtön beülés sunday millionre. "álom megvalósulás"
lol azt azért tudnátok