Pusholó, calloló range-ek különböző zsetonállásoknál
Gyakorlott, nyerő versenyjátékosok véleménye érdekelne, kiváncsi vagyok milyen laptartománnyal toljátok. :)
Önhatalmúan három részre bontanám,
ugye van az alap pusholó range, amivel különböző zsetonmennyiséggel pozíciótól függően betoljuk az egészet, ha nem történt előttünk emelés. Ez a legtágabb range, itt számítunk arra, hogy senki nem adja meg.
Aztán van a visszatolós range, aminek helyenként még van némi fold equitije, de itt már szűkíteni kell a laptartományt, mer gyakrabban adják meg, és figyelembe kell venni hogy laza vagy tight tolta be.
És van a harmadik, az FE nélküli push, illetve a calloló range.
Tehát a fő kérdések.
Pusholó range 5-10-15 esetleg 20 bb-vel.
Reraise allin range 5-20 bb-vel
Call range 5-20 bb-vel.
Pozíciótól, játékostól függően persze. :)
Na most ebben az egy topikban gyakorlatilag a versenyjáték lényegét próbálom feldolgoztatni veletek, szerintem esélytelen, de azér próbálkozom. :)
nincs az a lelkes, jóindulatú őrült, aki ezt be fogja neked gépelni...
de a lee nelson-féle kill everyone pkönyv 'basic endgame concepts' és 'equilibrium plays' fejezetében ha nem is bb-ben, hanem M-ben kifejezve ezek a rangek megtalálhatóak.
kevés, a mai játékhoz is alkalmazható könyv van, amit ajánlanék (hamár nem vagy teljesen kezdő), ez köztük van.
nincs az a lelkes, jóindulatú őrült, aki ezt be fogja neked gépelni...
.
100% al beteszem ha olyan a szitu és 43-45% al callolok ha én vagyok a nagyvak és jó a stackem.
Az a könyv amit említettél, létezik digitális formában?
100% al beteszem ha olyan a szitu és 43-45% al callolok ha én vagyok a nagyvak és jó a stackem.
Ment pm.
lehetetlen így push/call range-eket felállítani
rengeteg változótól függ egy adott szituációban a range
- pozíció
- stack méretek
- ellenfél
- saját image
- ICM
- stb...stb...
ez annyi változó, hogy nem lehet általános range-eket felállítani
Tehát a fő kérdések.
Pusholó range 5-10-15 esetleg 20 bb-vel.
Reraise allin range 5-20 bb-vel
Call range 5-20 bb-vel.
Merész hozzáállás. :) Egyébként érdekes módon azokon a versenyeken voltam a legjobb, ahol nem kötöttem magam szabályokhoz, amikor éreztem, betoltam. Mondjuk sok mák is kellett utána.