Póker Fórum Archívum > No-limit Hold’em cash game stratégia topikja > HM statok & graph...DS vagy fish vagyok?:-/

IAMX
Válasz reirreT kommentjére
2011. aug. 30. 21:07

természetesen nem értékelem jobbra a statok elemzését mint konkrét partikat,csak néhány leak re voltam kíváncsi:)

köszönöm még1x mindenkinek.

3betet csak BU ról szoktam megadni,ahogy CC is több onnan,ezért a 6% különbség,de mostantól CC helyett inkább 3 betet fogok játszani:)

nl2 n azért iszonyat volt magas a call 3 bet,mert találat esetén nem tudnak dobni!!

Holdenper
Válasz Paul_ kommentjére
2011. aug. 31. 4:52

Pozitív,de szerintem 26 lenne az optimális így ugyanis gyakran kiblöffölik,azért,ha én meglátok(de gondolom mások is) egy 24-es WTSD-t bármivel megpróbálnám kiblöffölni szinte,főleg ha jó spot is kialakul rá.

Az igaz, hogy akkor rossz az alacsony WTSD, ha hagyja magát kiblöffölni. Ezért lenne mondjuk fontos, hogy lássuk a W$woSD-t vagy mit (szóval a Won $ without SD). Ha az pluszos, BE, vagy csak kis vesztő, akkor nincs gond. Ha tetemes mínusz, akkor viszont nagyon könnyen feladja a partit

Paul_
Válasz Holdenper kommentjére
2011. aug. 31. 6:55

Az igaz, hogy akkor rossz az alacsony WTSD, ha hagyja magát kiblöffölni. Ezért lenne mondjuk fontos, hogy lássuk a W$woSD-t vagy mit (szóval a Won $ without SD). Ha az pluszos, BE, vagy csak kis vesztő, akkor nincs gond. Ha tetemes mínusz, akkor viszont nagyon könnyen feladja a partit

egyetértek

IAMX
Válasz Paul_ kommentjére
2011. aug. 31. 18:19

sziasztok,a W$woSD kurvára minuszos /30BI/,amúgy +10,de micron úgy tudom nem kell foglalkozni annyira a vörös vonallal.rosszul gondolom?

reirreT
Válasz IAMX kommentjére
2011. aug. 31. 19:43

sziasztok,a W$woSD kurvára minuszos /30BI/,amúgy +10,de micron úgy tudom nem kell foglalkozni annyira a vörös vonallal.rosszul gondolom?

Sehol sem kell, egyedül a zöld vonal az, ami számít.

Holdenper
2011. aug. 31. 19:55

Attól függ milyenre színezi a HM:)
De ha mindegyik vonal ki van pakolva, akkor azt hiszem a won w/o SD az a piros, a won at SD a kék, világoszöld az EV vonal, és sötétzöld a winnings.

Elvileg a sötétzöld számít, mert "abból" vehetsz kenyeret a boltban:D de nagy mintán a világoszöld (EV vonal) is fontos. Rövidtávon marhára nem mérvadó, mivel az csak azt mutatja, hogy ha allinra került sor, akkor szerencsésebben jöttél-e ki ezekből a helyzetekből, vagy nem. Rövidtávon pedig nagyon gyakran lesz eltérés a winnings és az EV között. Néha akár elég nagy is. Ezzel szerintem 50K hand alatt nem érdemes foglalkozni (persze nem árt, ha az EV vonal is emelkedik).
A won at SD, és a w/o SD elvileg annyira nem lényeges nyereség szempontjából, de a játékodról/1 sessionről elárulhat 1-2 dolgot ez a két vonal. Ha túl gyakran adsz meg kétes szituációkban (bluffcatchelsz), akkor a showdownoknál sokat fogsz bukni emiatt, és nem fog olyan "meredeken" emelkedni a kék vonal. Ha túl gyakran dobsz (könnyen kiblöffölhetnek), és nem blöffölsz eleget, vagy nem vagy elég agresszív, akkor a piros vonal fog túl meredeken zuhanni.

Az a legjobb, ha a piros lassan ereszkedik, esetleg 0-n áll (legjobb persze ha emelkedik, de azt nagyon nehéz elérni, micron szerintem szinte lehetetlen). A kék vonal szépen megy felfelé, és a halványzöld is. Ekkor stabil nyerő vagy a szinteden, és valószínű, hogy az adott limit legjobb regjei közé tartozol (amennyiben reprezentatív mintán mutatkoznak ezek a "tünetek":) )

reirreT
Válasz Holdenper kommentjére
2011. aug. 31. 20:13

Az EV-t sem kell túlmisztifikálni, KK preflop 5bet allint tolsz, AA adja, a kimeneteltől függetlenül az EV-d -80bb. Akkor rossz játék volt KK-val a pre allin?

Mikrón sokan jók nonSD-ben, mert nem dobnak soha, csak ellenük dobnak, de a zöld vonalukra mégsem irigykedsz. Magasabb téteken is ha aggron játszol sokkal többször fognak calldownolni a regek, hogy ha látják rajtad, hogy kihasználod a blöffspotokat...

A NLHE-t többféle stílusban is lehet verni, nitebben, LAG-abban, minden a szinttől, dinamikától, az asztalnál ülő ellenfelektől függ, az egyetlen statisztika amit figyelni kell az a $ won (és nem a bb/100), azon kívül inkább handeket elemezz, mint statokat, jobban meg fogod tudni érteni a játékot.

redoubtable
2011. szept. 3. 10:19

Nemrég kezdtem SH CG et játszani. Nem tudok képet beilleszteni ezért leírom a statokat.

VPIP: 21.5
PFR: 19.3
3Bet: 7.2
Call3Bet: 15.9
Fold3Bet: 70
4Betrange: 3.1
Sqz: 7.9
Cbet: 78
FoldCbet: 39
CheckRase: 8
Agressio 3.8
Agg Freq: 39
WTSD: 31.9
W$WSF 46.2

az utolsó kettőről pl azt se tudom micsoda de láttam hogy mások is beteszik. :D Ezeken a statokon kell valamit változtatnom? Köszönöm a válaszokat!

WARETRAPS
Válasz redoubtable kommentjére
2011. szept. 3. 10:52

Nemrég kezdtem SH CG et játszani. Nem tudok képet beilleszteni ezért leírom a statokat.

VPIP: 21.5
PFR: 19.3
3Bet: 7.2
Call3Bet: 15.9
Fold3Bet: 70
4Betrange: 3.1
Sqz: 7.9
Cbet: 78
FoldCbet: 39
CheckRase: 8
Agressio 3.8
Agg Freq: 39
WTSD: 31.9
W$WSF 46.2

az utolsó kettőről pl azt se tudom micsoda de láttam hogy mások is beteszik. :D Ezeken a statokon kell valamit változtatnom? Köszönöm a válaszokat!

Mekkora minta, milyen téten?
Nekem tetszenek a statok, de hosszú távon a wtsd (mutatásig jutás) legyen inkább 26% körül
W$WSF (nyert parti flop nézés esetén)
Ez a 46.2% elég jó ha meg tudod tartani hosszú távon
4Betrange: 3.1 ezt sem kell túlzásba vinni. Hosszú távon tökéletes a 2-es érték

redoubtable
Válasz WARETRAPS kommentjére
2011. szept. 3. 12:59

Mekkora minta, milyen téten?

Eddig MTT ket játszottam de az idei évem nagyon zsúfolt volt, és alig tudtam játszani. FTP en akartam SH PLO CG et vagy SH NLH CG et játszani de nem úgy alakultak a dolgok. Kár a FTP ért. Most csak tudás szint felmérés ügyileg tologattam 4-5K leosztást nl5-nl10 en ,hogy lássam van e értelme belekezdeni ebbe a műfajba. Olvasgattam is picit a témában előtte. Köszi a tanácsot csökkentem a mutatásig jutást!

Élő ügyfélszolgálat