sztem talán itt elfér nem nyitnék ennek külön topicot.
a HM-ben levő 73000 cg handemre azt mondja, hogy 9.7%-ban flopoltam setet.
ez azért már majdnem tekinthető hosszú távnak és hát eléggé elmarad a várható értéktől.
mondjuk mostanában volt is olyan érzésem hogy mintha ritkábbna jönnének a setek, az utóbbi 8 ezer handes mintán pl. csak 7.7%.
vajon hány hand kell ahhoz hogy itt is hosszútávról beszélhessünk és kellően közel kerüljünk a várható értékhez? (őszintén szólva nemtom potnosan mennyi, de 12% körül van asszem)
ez a 73000 hand 4400 db pp-t tartalmaz.
ez nem igy van, nem egyenesen aranyosan no, mert a lehetseges lapok is megoszlanak az ellenfelek kozott es ha ilyen kis szamokkal jatszunk, marpedig MATEK-nal azt kell csinaljuk, akkor sokat szamit!!
Nem minden volt 120%, csak annak a valószínűsége volt ennyi, hogy az Ötéves Terv teljesül :)
csak, hogy ne csak offoljak. valaki kérdezte, hogy ha pl. JJ párt kaptunk, mekkora az esélye annak, hogy ennél nagyobb figura jelenik meg a flopban.
Csináltam egy táblát (Mini excel), amibe beírom, hogy hány ellen, és hány figurát, tart, és kidobja a %-ot: Néhány példa:
1) 1 ellen 1 figurát tart: 55,1% (hogy A, K, Q jelenik meg a flopban)
2) 1 ellen 2 figurát tart: 51,2%
3) 2 ellen 2 figurát tart: 53,0%
4) 2 ellen 3 figurát tart: 48,8%
5) 3 ellen 4 figurát tart: 46,1%
Remélem nem rontottam el a függvényt.
az eredeti kérdésemre visszatérve a flop set mutatónak nyílván csak akkor van értelme amikor meg is néztem a flopot nem? ha mondjuk 22-55 mindig mindent dobnék, akkor egész más jönne ki mintha mindig minden pp-vel megnézném a flopot.
mondjuk mostanában volt is olyan érzésem hogy mintha ritkábbna jönnének a setek, az utóbbi 8 ezer handes mintán pl. csak 7.7%.
Utána jártam a titcar által említett problémának. Megpróbáltam kiszámolni pontosan, de nem sikerült. Ezután hosszú keresgélés után megleltem a "képletet", ami igen-igen rusnya.
Itt megtudhatjátok, hogy mekkora az esélye annak, hogy X esetből csak Y-szor (vagy kevesebbszer) teljesült a feltétel, pedig Z%-ban kellett volna.
Amit be kell írni:
a=X-Y; b=Y+1; x=1-Z/100; (ha Z valószínűség, akkor x=1-Z)
Ebből kiderül, hogy titcar nem csak a megjátszott PP-kat vette bele, mert ebben az esetben a valószínűség 0.00014% lenne, vagy valami ilyesmi. Ennyire peches pedig még egy pókerjáékos sem lehet. :)
Az én példámat nézve (ami igen kicsi FTP-n): 351 megjátszott PP-ből 43 szet lett. (a=308, b=44, x=0.882) Ezzel az emberek 64%-ánál mondhatom szerencsésebbnek magam. :D
ez nekem már igy sok vizsgaidőszak után :D
ez nekem már igy sok vizsgaidőszak után :D
Utána jártam a titcar által említett problémának. Megpróbáltam kiszámolni pontosan, de nem sikerült. Ezután hosszú keresgélés után megleltem a "képletet", ami igen-igen rusnya.
Itt megtudhatjátok, hogy mekkora az esélye annak, hogy X esetből csak Y-szor (vagy kevesebbszer) teljesült a feltétel, pedig Z%-ban kellett volna.
Amit be kell írni:
a=X-Y; b=Y+1; x=1-Z/100; (ha Z valószínűség, akkor x=1-Z)
Ebből kiderül, hogy titcar nem csak a megjátszott PP-kat vette bele, mert ebben az esetben a valószínűség 0.00014% lenne, vagy valami ilyesmi. Ennyire peches pedig még egy pókerjáékos sem lehet. :)
Az én példámat nézve (ami igen kicsi FTP-n): 351 megjátszott PP-ből 43 szet lett. (a=308, b=44, x=0.882) Ezzel az emberek 64%-ánál mondhatom szerencsésebbnek magam. :D