Ezeket legalább ne a stratégia topikokba...
Megint egy egyszerű emelés méretéből akarsz egyetemes következtetéseket levonni, aztán onnantól az egésznek semmi értelme, mégis leírod hogy nincs más lehetőség, csak fold.
A-magashoz hogy lejöjjön a runner flush, az 30-ból 1-szer fog előfordulni.
Ha jól látom ez Cash Game SH Én meglátásom szerint nincs értelme a foldon kívül másra gondolni, mivel ez a saját pénzünk... Most hogy valaki az XY verseny döntő asztalánál ül és milyen kockázatot válal be az az ő dolga, mert lehet akkor épp az a legjobb döntés, de ha cash gamelünk én nem látom értelmét belemenni ilyen örült megmozdulásokba, csak mert milyen jó lesz ha eldobja és nyertünk egy preflop emelés + egy pot emelést ha eldobja. Ha csak megadjuk akkor turnön 100% hogy tovább hív ha nem jöna flush meg cumi van... és csak kidobjuk a pénzt az ablakon... Mégegyszer leirom én ezt csak CGbe gondolom így... SNG MTT mindeki az adott helyzetnek megfelően cselekedjen, belátása szerint... remélem nem zavar hogy megvédtem a stratégia rovatban a véleményemet...
Ha jól látom ez Cash Game SH Én meglátásom szerint nincs értelme a foldon kívül másra gondolni, mivel ez a saját pénzünk... Most hogy valaki az XY verseny döntő asztalánál ül és milyen kockázatot válal be az az ő dolga, mert lehet akkor épp az a legjobb döntés, de ha cash gamelünk én nem látom értelmét belemenni ilyen örült megmozdulásokba, csak mert milyen jó lesz ha eldobja és nyertünk egy preflop emelés + egy pot emelést ha eldobja. Ha csak megadjuk akkor turnön 100% hogy tovább hív ha nem jöna flush meg cumi van... és csak kidobjuk a pénzt az ablakon... Mégegyszer leirom én ezt csak CGbe gondolom így... SNG MTT mindeki az adott helyzetnek megfelően cselekedjen, belátása szerint... remélem nem zavar hogy megvédtem a stratégia rovatban a véleményemet...
jah, 3betelni fognak elég gyakran
és any turnön barrelez
és csak akkor tudod betenni, ha turnön jön a flush, ha nála nagyobb flush van, vagy kétpár+ van nála, de neki 20% redrawja van, neked 0%.
az az elméleted hogy "ha itt emel x% a potoddsom, ezért jó a call, ha turnön emel megint x%, ezért megint jó" stb azért nem jó, mert ha pl preflop beelemsz 80bb-ig 73o-val és valaki 100bb-vel allin megy, akkor is jó az odds a callra, de ettől függetlenül még nem volt jó játék.
A call már jó, csak a 80bbs emelés volt a rossz, nem?
De azt hiszem értem mit irsz. Vagyok én meg az ellenfelem, mindkettőknél mondjuk 17$. A potban pedig van mondjuk 2$. Ekkor ha ő belehiv 2$t és én megvagyok győződve róla, hogy az esetek nagy részében egy 8$os reraisre rám fogja tolni az allint, akkor jobb ha nem emelek, mert az allinjét pot odds alapján már tartanom kéne, de gyakorlatilag igy egy 50:50es szituációba kevertem magam egy 30%os lappal.
Igaz?
plastikman, Poszi:
Ja, igen. Leesett, hogy azért nem túl jó a call floppon, mert a több, mint valószinű, hogy a turnon tovább fogja hivni. Annak meg, hogy a turnig meglesz a flush csak 20% az esélye, nem 33%, tehát matematikailag rossz a call.
Ha allint jelentene nekem a flop pot hivása, akkor lenne megadó, mert turnon nem kerülhet be több pénz.
A reraise meg azért nem túl jó, mert nincs igazán fold equitynk, a teljes stacket meg nem akarjuk berakni egy gyenge flushhuzóval.
Szóval végül igy marad a fold, ahogy eredetileg is gondoltam, csak mostmár mégjobban világos, hogy miért.
naaa,
azért ezt a "úgyis mindig tovább emel turnön"-t megnézném... az itteni olvasók ~95%-a szerintem nl50-en és alatta játszik, ott meg nem hiszem hogy sok játékos van, aki blank turnön 2nd barrelezne top párnál rosszabbal, ezeket simán ki lehet floatolni flop call után, ha nem jön a club.
ezért írtam az első hsz-ben, hogy átlagos játékos ellen a call jó.
naaa,
azért ezt a "úgyis mindig tovább emel turnön"-t megnézném... az itteni olvasók ~95%-a szerintem nl50-en és alatta játszik, ott meg nem hiszem hogy sok játékos van, aki blank turnön 2nd barrelezne top párnál rosszabbal, ezeket simán ki lehet floatolni flop call után, ha nem jön a club.
ezért írtam az első hsz-ben, hogy átlagos játékos ellen a call jó.
De ha jó lapja van (pl AK), akkor azt meg nem fogja turnön c/f-olni, ha lejön egy flush. Ha emelsz flush turnön 10bb-t és azt callolja, már akkor megérte a flop call, de 30-as potba valszeg 18-20-at is simán megad. Ha meg AcK, QcK-ja van, akkor ő maga folytatja az akciót és lehet reraise-elni.
Pot odds <<<<<<<< Implied odds
Eddig azt olvastam, hogy FD-nak potbettel nem adok oddsot.
Potbet után a potoddsa 33%.
Flop után a táblázat szerint a 9 outra 35% esélye van.
Eszerint majdnem érdemes potbeteket adnia?
Vagy külön kell nézni turnre (9/47=19%), és riverre (9/46 = 19,5% ?) a flusdrawja esélyét? (gondolom)
Ha 9 out érkezésére a maradék két utcán külön-kölön 19+19,5% esélye van, nem értem, hogy összességében flop után miért 35%-ra jön ki?