plastikman0
Válasz attiati kommentjére
2009. ápr. 21. 11:13

Eddig azt olvastam, hogy FD-nak potbettel nem adok oddsot.

Potbet után a potoddsa 33%.
Flop után a táblázat szerint a 9 outra 35% esélye van.
Eszerint majdnem érdemes potbeteket adnia?

Vagy külön kell nézni turnre (9/47=19%), és riverre (9/46 = 19,5% ?) a flusdrawja esélyét? (gondolom)

Ha 9 out érkezésére a maradék két utcán külön-kölön 19+19,5% esélye van, nem értem, hogy összességében flop után miért 35%-ra jön ki?

a 35% a turn és a river egyben... ami szererintem amúgy 36% - 37% de ez lényegtelen :) jól számoltad....

attiati
Válasz plastikman0 kommentjére
2009. ápr. 21. 13:38

a 35% a turn és a river egyben... ami szererintem amúgy 36% - 37% de ez lényegtelen :) jól számoltad....

Eddig tiszta sor, de a 33% potoddsal az utcánkénti nyerési esélyt (19-19%), vagy a 35%-ot kell szembeállítani?

Gondolom pontos, és jó az a 35%, de miért nem egyezik meg az utcánkénti esélyek összegével?

baxi
Válasz plastikman0 kommentjére
2009. ápr. 21. 13:42

Szvsz, azzal is szamolni kene, hogy hanyszor noveled a potot boszen FD-tol tartva mar eleve veszto handdel, az emiatt elszort penz kivancsi lennek mennyivel modositja az ilyen move-ok nyeresegesseget

Satukan
2009. ápr. 21. 13:44

Eddig tiszta sor, de a 33% potoddsal az utcánkénti nyerési esélyt (19-19%), vagy a 35%-ot kell szembeállítani?

Gondolom pontos, és jó az a 35%, de miért nem egyezik meg az utcánkénti esélyek összegével?

Attól függ. Ha feltehetően folytatja a hívást turnon, akkor külön-külön érdemes (kell) számolni (19%), viszont ha csak flopon hív és turnon checkol, akkor a flop call árával nézheted meg a turnt és rivert is, így akár az utóbbival is lehet számolni (35%).

baxi
2009. ápr. 21. 13:44

mert a 35% az a hand megnyeresere vonatkozik ami nem mindig kovetkezik be azzal ha lejon a flushe

WaterMaker
2009. ápr. 21. 14:38

Hát meg azért, mert ezeket szerintem nem simán összeadni kell.
A te számolásod szerint, akkor, ha még hat lapot osztanánk le, akkor tutira bejönne a flush (19*6 = 114%), ami viszont egyáltalán nem biztos.

attiati
Válasz Satukan kommentjére
2009. ápr. 21. 14:39

Attól függ. Ha feltehetően folytatja a hívást turnon, akkor külön-külön érdemes (kell) számolni (19%), viszont ha csak flopon hív és turnon checkol, akkor a flop call árával nézheted meg a turnt és rivert is, így akár az utóbbival is lehet számolni (35%).

csak szigorúan elméleti, és matematikai síkon kérdem, ha potbetelek flopon, és turnon is, akkor flopon sincs oddsa (33% potodssal szemben csak 19% esély), és turnon se (33% potodssal szemben csak 19,5% esély)

ugye ezt már jól gondolom!? :)

attiati
Válasz WaterMaker kommentjére
2009. ápr. 21. 15:26

Hát meg azért, mert ezeket szerintem nem simán összeadni kell.
A te számolásod szerint, akkor, ha még hat lapot osztanánk le, akkor tutira bejönne a flush (19*6 = 114%), ami viszont egyáltalán nem biztos.

Igazad van, nekünk az kell, hogy vagy az egyik, vagy a másik, vagy mindkettő lejön. Nem sima összeadás.

Közben le is esett a számítás
100% - sem turnon, sem riveren nem jön a flush.

Vagy pedig:
Jön egyik, vagy jön másik, ezt mindkettő sorrendben megnézve + jön mindkettőre esélye.

=(9/47)*(38/46)+(38/47*9/46)+(9/47*8/46) = 34,97%

attiati
Válasz baxi kommentjére
2009. ápr. 21. 15:51

mert a 35% az a hand megnyeresere vonatkozik ami nem mindig kovetkezik be azzal ha lejon a flushe

majdnem csőbe húztál :) 9out valószínűségét hogy mutatja? mi ellen?
nincs konkrét lapunk sem

random lap vs random lap?

Satukan
2009. ápr. 21. 16:23

csak szigorúan elméleti, és matematikai síkon kérdem, ha potbetelek flopon, és turnon is, akkor flopon sincs oddsa (33% potodssal szemben csak 19% esély), és turnon se (33% potodssal szemben csak 19,5% esély)

ugye ezt már jól gondolom!? :)

Pontosan!

Ha feltételezzük, hogy csak a 9 outjával verhet, ami közel 20%-ot jelent, ami 1/5-öd, akkor kb. 1/3 potos hívást adhat meg, amivel még éppen a pénzénél lesz, mert 1/3-ot kell megadni, hogy nyerjen szumma 5/3-od -> (1/3)/(5/3)=1/5 ~ 20%. Tehát, ha az ellent egy sima fd-re rakjuk, akkor minden 1/3 pot feletti nyitás termeli nekünk a Sklansky dollárokat! :)

Élő ügyfélszolgálat