want2push
2007. nov. 12. 13:40

Stop loss: alkamazza vki?

Mostanában elkezdtem alkalmazni a stop loss taktikát. 2,5 buy in-ben határoztam meg a stop loss limitet, tehát ha ennyit bukok, akkor mindegy, hogy addig hány partit játszottam le, mindenképpen abbahagyom a játékot egy időre. Legalább egy órára.

Amikor azonban jól megy, akkor viszont pont az ellenkezőjét teszem. Próbálok minél tovább játszani.

Korábban ilyet soha nem csináltam, volt hogy 8-10 órát is ültem egyvégtében a gép előtt, mindegy, hogy épp hogyan álltam. Viszont F16Fairlane barátom mesélte, hogy néhány profi, pl. Phil Ivey is így játszik (2 buy in-es stop loss-szal), ezért elgondolkoztam a dolgon és próbálom is alkalmazni mostanság.

Mi a véleményetek erről a taktikáról, alkalmazza vki más is? Ha igen, akkor hogyan, milyen paraméterekkel, mennyi a stop loss limit?

Littlemage
Válasz want2push kommentjére
2007. nov. 12. 13:54

ezen én is elgondolkoztam, főleg az utóbbi 2 alkalmas 8 buy-in bukta után.
S abszolút függetlenné teszed, hogy mi miatt vesztettél? Tehát ha kapsz véletlenül 2 buy-innyi nagyon durva badbeatet, teszem azt set vs. set, vagy full vs. full, vagy csak mondjuk "simán" kikapsz egy AA-val KK ellen, akkor is?

S mit gondolsz ez kisebb téten is megállná a helyét, teszem azt a 2.5 buy-in minusz? Vagy ott lehetne nagyobbra is tenni....

Nekem többször volt olyan, hogy lementem 2 buy-in minuszba és mégis 2-3 buy-in pluszban zártam a sessiont.

Kiváncsian várom a többiek véleményét is. Én egyelőre nem alkalmazom, de lehet megpróbálkozok vele.

want2push
Válasz Littlemage kommentjére
2007. nov. 12. 14:21

Nekem többször volt olyan, hogy lementem 2 buy-in minuszba és mégis 2-3 buy-in pluszban zártam a sessiont.

Nekem is sokszor volt ilyen. Azonban mostanság inkább tiltre kerülök, aztán még többet bukok. :(

dzsairosz
Válasz Littlemage kommentjére
2007. nov. 12. 14:29

Ez az időre(leosztásra) vagy eredményre játszunk próbléma. Itt ezt vegyesen próbálod alkalmazni úgy, hogy alsókorlátot szabsz (eredményben), felsőt nem. Szerintem, ha ezzel az a cél, hogy a nagy kilengéseket elkerüld, és viszonylag kiszámítható módon egyenletes nyereséget akarsz elérni, akkor be kell állítani nyerési limitet is. Kemény kérdés, mi a nehezebb, egy nagyobb bukót visszahozni, vagy egy adott nyeremény után folytatni a játékot nyereségesen, nem visszabukni mindent. Ez szerintem játékosfüggő, pl. nekem nagyobb motivációt jelent visszahozni a bukást és tovább játszani, mint már egy meglévő nyeremény tudatában kicsit kiengedve játszani. Ilyenkor úgy érzem feleslegesen kockáztatom a már megnyert pénzem.

Zoli
2007. nov. 12. 14:33

Én standard 1,5 órát játszom általában, aztán fél óra szünet. Ha tiltre kerülök újabban kikapcsolom a gépet, előfordul hogy az áramtalanítóval... Ha jól megy a játék, és jók az asztalok akkor is max. 2-2,5 óra egyben. Az account állását szándékosan nem nézem közben, csak az elején meg a végén.

naggeri
Válasz dzsairosz kommentjére
2007. nov. 12. 14:52

nekem nagyobb motivációt jelent visszahozni a bukást és tovább játszani, mint már egy meglévő nyeremény tudatában kicsit kiengedve játszani. Ilyenkor úgy érzem feleslegesen kockáztatom a már megnyert pénzem.
Én is így vagyok ezzel.

Demiro
Válasz Zoli kommentjére
2007. nov. 12. 14:58

Épp Barry Greensteintől olvasom az Ace On The Rivert. Azt írja, hogy egy vesztő széria után is ugyanolyan nyugodtan tud aludni, mintha nyert volna, mert tudja, - ha olyan körülmények között játszik, ahol jobb az ellenfeleknél - hosszú távon nyer.

Én 3-4 órás session-öket szoktam nyomni, és az elején akár vesztek, akár nyerek, csinálom tovább, ameddig kb. terveztem. Általában késő este játszom és sokszor érzem, hogy holtpontra kerülök a fáradtság miatt. Amikor időben abbahagyom, akkor általában elkrülöm, hogy visszabukjam az esetleges nyereséget. Ha "túl sokat" nyerek, általában könnyelművé válok, ha épp vesztő szériában vagyok, akkor próbálok befeszülni és lehetőleg elkerülni az olyan helyzeteket, amikor bonyolult döntéseket kell hoznom.

Kb. 1 éve játszom, szerencsére a nagyon durva vesztő szériák eddig elkerültek. Amikor valamennyire is tiltre kerülök, akkor megpróbálok nagyon fegyelmezett lenni. Amikor pedig úgy érzem, hogy az adott napon már nem fog menni, akkor abbahagyom. Nem egyszerű, de nálam eddig bejött.

Demiro
2007. nov. 12. 15:00

nekem nagyobb motivációt jelent visszahozni a bukást

Még jó, hogy vannak ilyen mazochisták is közöttünk. :D

want2push
2007. nov. 12. 15:06

Ez az időre(leosztásra) vagy eredményre játszunk próbléma. Itt ezt vegyesen próbálod alkalmazni úgy, hogy alsókorlátot szabsz (eredményben), felsőt nem. Szerintem, ha ezzel az a cél, hogy a nagy kilengéseket elkerüld, és viszonylag kiszámítható módon egyenletes nyereséget akarsz elérni, akkor be kell állítani nyerési limitet is. Kemény kérdés, mi a nehezebb, egy nagyobb bukót visszahozni, vagy egy adott nyeremény után folytatni a játékot nyereségesen, nem visszabukni mindent. Ez szerintem játékosfüggő, pl. nekem nagyobb motivációt jelent visszahozni a bukást és tovább játszani, mint már egy meglévő nyeremény tudatában kicsit kiengedve játszani. Ilyenkor úgy érzem feleslegesen kockáztatom a már megnyert pénzem.

Na igen, de amikor vesztek, akkor valszeg rosszabbul is játszom, valamint könnyebben is tiltre kerülhetek. Amikor meg nyerek, akkor ennek a fordítottja az igaz.

Amennyiben ezek az alapfeltevések igazak, akkor sztem érdemes stop loss-t alkalmazva játszani.

dzsairosz
2007. nov. 12. 16:24

Na igen, de amikor vesztek, akkor valszeg rosszabbul is játszom, valamint könnyebben is tiltre kerülhetek. Amikor meg nyerek, akkor vice versa...

Amennyiben ezek az alapfeltevések igazak, akkor sztem érdemes stop loss-t alkalmazva játszani.

Ha egyértelműen a bukás miatt lezdesz el rosszul játszani, akkor mindenképp érdemes. De ha jellemzően fáradtság miatt játszol rosszul, akkor érdemes max. korlátot is beállítani. Szerintem az is elképzelhető, hogy valaki nyerőszériában kezd el rosszul játszani. Akár túlzottan belazul, ha arra hajlamos, és elszórja a pénzét, akár nagyon befeszül, féltve a megnyert összeget, és nem maximalizálja a nyereséget. Ez legalább akkora hiba, mint ha bukóban valaki nem tudja minimalizálni a veszteségeit.
Ha meg valaki, olyan mint Greenstein, azt irigylem.

Élő ügyfélszolgálat