Póker Fórum Archívum > No-limit Hold’em cash game stratégia topikja > Stratégia: 4betet callolása 100bb deep-en.

NovaTerra
Válasz BelaKecske kommentjére
2013. febr. 3. 3:27

Ha itt két reg rögtön pofán csapná azt, aki 4betet calloz, akkor csak megéri néha. Persze elég jó postflop játék kell hozzá.

BelaKecske
2013. febr. 3. 11:11

Biztosan lehet ezt jól csinálni, pontosan azért kérdeztem annó erre rá, mert kíváncsi voltam kinek milyen ötletei vannak. Nekem speciel TT-QQ szerű lapokkal nem tetszik, mert nem második párt, hanem tp-ket meg blöffölhető húzókat szeretnék inkább floppolni, ha már meg magas 4bet ellen ezekkel pre is + betenni s nem vagyok biztos benne, hogy azokkal kéne 4betet callolni amivel be is tehetem.

Yomb1e
2013. febr. 3. 12:14

Én magamból indulok ki, ergo amikor blöff 4-betelek, azt többnyire (90%) Ax, Kx lapokkal teszem.
Most nem egyszer láttam már erre callt, és nem is értettem a koncepciót mögötte. Egyrészt teljesen face-up: TT-QQ, másrészt elég nehéz velük játszani, úgy, hogy többségében lesz overcard a floppon, és nincs terük sem 100bb-ből.
Lehet, hogy beszűkült a látásköröm de 4bet callt egyedül KK+-al látom (talán még QQ) +EV-nek, ezt is agrómókus ellen.

thechickennn
Válasz JociBalboa kommentjére
2013. febr. 3. 13:40

nem vagyok egy kemény srác, de aki 4betet callol 100bb-n azt meg tudnám csapni :)
- mondjuk post flop úgyis elviszem a dellát, miért aggódom :) -

u.i: ezt 6000.ik hsznek kellett volna írni :(

akkor ellened elkezdenék 2x 4betelni, ha ott se callolsz semmivel 1,9x majd 1,8x stb.
te meg tovabbra is csak fold/5bet jatszanal?

Romsy
2013. febr. 3. 13:50

adott esetben az egész value-ranggel, pl kicsi az openraise size, kicsi a 3bet szájz, erre kicsi a 4bet szályz, akkor túl nagy az spr ahhoz hogy egyben be****** valaki 5bettel, de ahhoz meg lehet túl kicsi, hogy light 5bet range-et ki lehessen építeni. (100bb)

BelaKecske
2013. febr. 3. 13:59

elgondolkodtató. és mi van ha nem kicsik a szájzok? (mert pl minraise-re azért nem 6bb-t 3betel az ember)

JociBalboa
Válasz thechickennn kommentjére
2013. febr. 3. 14:24

akkor ellened elkezdenék 2x 4betelni, ha ott se callolsz semmivel 1,9x majd 1,8x stb.
te meg tovabbra is csak fold/5bet jatszanal?

std 4bet sizingra gondoltam chicken bácsi;-)
alkalmazkodás persze létezik, és szerintem egész jól szoktam reagálni :)

thechickennn
2013. febr. 3. 15:05

std 4bet sizingra gondoltam chicken bácsi;-)
alkalmazkodás persze létezik, és szerintem egész jól szoktam reagálni :)

2-8-16 van call ranged? bu v b
és 2-8-17,5 mar nincs?

vagy ip (co v bu pl) 3-9-19 van call range de 3-9-20,5 már nincs?

NovaTerra
2013. febr. 3. 15:09

A legtöbb 4betelő két dologra van felkészülve és már eldöntötte mit fog játszani. Ha 3betelő foldol, akkor tiszta ügy, ha 5betel, akkor vagy foldol vagy bekerül a stack. Viszont 4bet callal ki lehet billenteni a komfortzónájából. Amellett, hogy a blöff handjei bent maradnak, még a vhandjeit is megfelelő boardon el lehet dobatni.
Szóval szerintem is életképes megoldás, de jó postflop tudás kell hozzá.

R1per2
2013. febr. 3. 17:50

Szerintem oop callolni 4betet az igazán varázslat, erősebb range-t tudunk vele reppelni.

Leggyakoribb szitu, amit elképzelek:
co vagy button emel
fish megad
vak squeezel
emelő klickback
fish fold
vak call 4bet

Mivel az eredeti emelőnek érdeke lenne a fisht játékban tartani, illetve vele játszani, itt tűnik a leginkább polarizáltnak a 4betelő range. Sőt akár még egy olyan játékot is elképzelek, hogy csak blöffből (Ax, Kx) klickback/fold, minden mással call, még monsterekkel is. Amíg nem ismerik fel ezt a játékot tőle, addig rengetegszer kap dobást a klickbackre, többségében erős broadwayeket dobat el (AQ-AT, KQ, KJ).
Na erre jó védekezés, ha ezekkel a lapokkal csak megadom a 4betet, és nem izolálom magam pushal erősebb kezek ellen, vagy dobom el pre, hanem a blöffökből próbálok nyerni még cbet pénzt. Alacsony boardon c/r (vagy kapunk ingyen lapot), magason ha párt kapunk blöffcatch.
Egyébként ebben a spotban elképzelhető akár, hogy csak fold és call4bet rangeünk legyen, tehát monsterekkel is ugyanez a játék, nem pusholunk semmivel (esetleg blöffből, ha van elég fe valami blockerrel, pl A5s, amit ugyanúgy crushol az 5betcall range, mint az AJ-t)

Élő ügyfélszolgálat