Póker Fórum Archívum > No-limit Hold’em cash game stratégia topikja > UTG, UTG+1 milyen lapokat dobunk 3betre, NL100, 200, 400-on?

Romsy
Válasz NeshParker kommentjére
2009. dec. 29. 10:03

szoktak 100bb-vel 5bet allin menni (semi)bluffből.

amúgy lehet attól még valaki gondolkodó játékos, hogy lecallol 4betet 100bb deepen, nl1000-en csomó ellenfelem van, akit szoktam látni 4betet callolni és nagyon jó winrate-ük van.

ha arra számítasz, hogy az ellenfél allin/fold-on van, akkor teljesen mindegy, hogy TT-vel, vagy 62o-val 4bet/foldolsz, mert egyiknek sincs blockere az ellenfél value3bet range-én. TT+ különben simán premium lap a legtöbb értelmezés szerint, én sem bánom, ha olyat kapok... ilyen AJ-vel tényleg lehet oop néha 4b/foldolni, ha nem akarod egyből dobni, de csak azért, mert blockered van AK, AA, AQ, JJ-n, így ritkábban value3bet.

abban nem sok ev van, ha TT-vel 4betelsz és eldobatod az ellenfél bluff range-ét, amikor egy jobb lapot sem fog eldobni, AJ-vel legalább eldobatsz néhány 60-40-et, mondjuk K8s-et, Q5s-t, vagy 67o-t.

És gyakran kihasználom, hogy a session elején UTG-pozban, széles range-val 3 betelek, pontosan arra apellálva, hogy kiegyensúlyozzam az emelő range-met.

??

Romsy
Válasz ladipeti kommentjére
2009. dec. 29. 10:06

nem akarok belefolyni a vitátokba, de hogy a pikulába tudsz UTG 3betelni. vmi nem stimmel...

ja én is gondolkozok, hogy itt valami nem ok.

NeshParker: ugye nem azt hiszed, hogy a 3bet = 3bb emelés?

NeshParker
2009. dec. 29. 10:07

nem akarok belefolyni a vitátokba, de hogy a pikulába tudsz UTG 3betelni. vmi nem stimmel...

pl: UTG limp (tegyük fel, a fene tudja miért) BT raise, erre UTG 3bet

Deni
2009. dec. 29. 10:08

Hero limp , enemy raise , hero 3bet

NeshParker
Válasz Romsy kommentjére
2009. dec. 29. 10:09

ja én is gondolkozok, hogy itt valami nem ok.

NeshParker: ugye nem azt hiszed, hogy a 3bet = 3bb emelés?

Annyira nem vagyok láma... :)

Romsy
2009. dec. 29. 10:11

sh-n ne openlimpelj

NeshParker
2009. dec. 29. 10:15

"És gyakran kihasználom, hogy a session elején UTG-pozban, széles range-val 3 betelek, pontosan arra apellálva, hogy kiegyensúlyozzam az emelő range-met."

Ha mindig csak állandó rangel emelnék, az readelhető lenne, így a session elején premium lapokat prezentálok (kb ismeretkenek ellen) Korai pozból, amikor kb: 3-4%-os a 3 bet rangem. Még a legnagyobb kacsa is kiolvashatja, hogy 3-4% az premium lehet. amikor meg igazi lapjaim lesznek, remélem azokat nem fogja elhinni. Bár hajlamos vagyok a túlgondolkozásra!
Így érted?

andree
2009. dec. 29. 10:16

Igen, lehet 5betelni 100bb-vel is, de akkor nem tud olyat emelni, ami értelmes, és nem commitálja magát.
KJ, KQ, AJ, TT, JJ (ezek nem prémium lapok) jó lehet a 4bet/fold-ra, mert egy feszes UTG emelő range ellen ezek könnyen dominálható lapokká válnak, viszont az enemy sem mindig KK+-t fog szorongatni.

Az 5bet az allé, szinte minden esetben 130BB-ig. Amúgy ott a gond, hogy egy értelmes ellenfél, ha látja, hogy van mondjuk 3.5-ös 4bet range-ed és csak QQ+, AK-t lát nálad pre alléba, akkor simán rád tolja a 8Ts-el, amivel blöff 3betel-t, mert hiába van csak 30% körül az equity-je, te eldobsz mindent kivéve a -kimondottan széles- range-ed legtetejét, így annyi non sd-t nyer, hogy bőven kárpótolja azért a pár 70/30-ért. Ezért is hiba TT/JJ-t 4bet/ foldolni. (Ettől még nagyon jó fegyver a blöff 4bet, csak azt mondom, hogy ésszel csináljuk.)

NeshParker
Válasz Romsy kommentjére
2009. dec. 29. 10:17

sh-n ne openlimpelj

Nl200-Nl400 on vannak még ilyenek, akiki megteszik, sőtt még Button limpet is szoktam látni az esti órákban.

NeshParker
2009. dec. 29. 10:19

Úgy látom le lettem szavazva! :):):)

Élő ügyfélszolgálat