szoktak 100bb-vel 5bet allin menni (semi)bluffből.
amúgy lehet attól még valaki gondolkodó játékos, hogy lecallol 4betet 100bb deepen, nl1000-en csomó ellenfelem van, akit szoktam látni 4betet callolni és nagyon jó winrate-ük van.
ha arra számítasz, hogy az ellenfél allin/fold-on van, akkor teljesen mindegy, hogy TT-vel, vagy 62o-val 4bet/foldolsz, mert egyiknek sincs blockere az ellenfél value3bet range-én. TT+ különben simán premium lap a legtöbb értelmezés szerint, én sem bánom, ha olyat kapok... ilyen AJ-vel tényleg lehet oop néha 4b/foldolni, ha nem akarod egyből dobni, de csak azért, mert blockered van AK, AA, AQ, JJ-n, így ritkábban value3bet.
abban nem sok ev van, ha TT-vel 4betelsz és eldobatod az ellenfél bluff range-ét, amikor egy jobb lapot sem fog eldobni, AJ-vel legalább eldobatsz néhány 60-40-et, mondjuk K8s-et, Q5s-t, vagy 67o-t.
És gyakran kihasználom, hogy a session elején UTG-pozban, széles range-val 3 betelek, pontosan arra apellálva, hogy kiegyensúlyozzam az emelő range-met.
??
nem akarok belefolyni a vitátokba, de hogy a pikulába tudsz UTG 3betelni. vmi nem stimmel...
nem akarok belefolyni a vitátokba, de hogy a pikulába tudsz UTG 3betelni. vmi nem stimmel...
ja én is gondolkozok, hogy itt valami nem ok.
NeshParker: ugye nem azt hiszed, hogy a 3bet = 3bb emelés?
sh-n ne openlimpelj
"És gyakran kihasználom, hogy a session elején UTG-pozban, széles range-val 3 betelek, pontosan arra apellálva, hogy kiegyensúlyozzam az emelő range-met."
Ha mindig csak állandó rangel emelnék, az readelhető lenne, így a session elején premium lapokat prezentálok (kb ismeretkenek ellen) Korai pozból, amikor kb: 3-4%-os a 3 bet rangem. Még a legnagyobb kacsa is kiolvashatja, hogy 3-4% az premium lehet. amikor meg igazi lapjaim lesznek, remélem azokat nem fogja elhinni. Bár hajlamos vagyok a túlgondolkozásra!
Így érted?
Igen, lehet 5betelni 100bb-vel is, de akkor nem tud olyat emelni, ami értelmes, és nem commitálja magát.
KJ, KQ, AJ, TT, JJ (ezek nem prémium lapok) jó lehet a 4bet/fold-ra, mert egy feszes UTG emelő range ellen ezek könnyen dominálható lapokká válnak, viszont az enemy sem mindig KK+-t fog szorongatni.
sh-n ne openlimpelj
Úgy látom le lettem szavazva! :):):)