Póker Fórum Archívum > No-limit Hold’em cash game stratégia topikja > UTG, UTG+1 milyen lapokat dobunk 3betre, NL100, 200, 400-on?

Romsy
Válasz NeshParker kommentjére
2009. dec. 29. 10:20

"És gyakran kihasználom, hogy a session elején UTG-pozban, széles range-val 3 betelek, pontosan arra apellálva, hogy kiegyensúlyozzam az emelő range-met."

Ha mindig csak állandó rangel emelnék, az readelhető lenne, így a session elején premium lapokat prezentálok (kb ismeretkenek ellen) Korai pozból, amikor kb: 3-4%-os a 3 bet rangem. Még a legnagyobb kacsa is kiolvashatja, hogy 3-4% az premium lehet. amikor meg igazi lapjaim lesznek, remélem azokat nem fogja elhinni. Bár hajlamos vagyok a túlgondolkozásra!
Így érted?

elég zavaros.

hogy "3-4%-os 3bet range-et tudj reprezentálni" ahhoz kell vagy 200 hand az asztalnál, ami 3 óra.

Nl200-Nl400 on vannak még ilyenek, akiki megteszik, sőtt még Button limpet is szoktam látni az esti órákban.

melyik teremben?

NeshParker
Válasz Romsy kommentjére
2009. dec. 29. 10:27

elég zavaros.

hogy "3-4%-os 3bet range-et tudj reprezentálni" ahhoz kell vagy 200 hand az asztalnál, ami 3 óra.

melyik teremben?

Bwin... hol máshol vannak ilyenek?
3-5 asztalon, ugyanazaokkal az ellenfelekkel szemben nem nehéz összehozni. De nem kell feltétlenül 200 hand, elég a 150 is. :) 1óra az meg kb 100 hand akárhol is

Romsy
Válasz NeshParker kommentjére
2009. dec. 29. 10:30

okok

mrj
Válasz Romsy kommentjére
2009. dec. 29. 13:32

melyik teremben?

ongame. Még regek is vannak akik openlimpfoldolnak buttonról.

Jó a topic, több ilyet!

Karcsibohoc
Válasz V.Peti kommentjére
2009. dec. 29. 19:42

a 6% sokszor nem 3% value, 3% blöff...sokkal jobban eltolódik szerintem mostanság a 3bet ip és oop. ip sokkal nagyobb, oop sokkal kisebb.

Hogy mit dobnék el? mostanság callolok sokkal ligthabban 3beteket, mert néha úgy érzem, hogy rájátszanak a 65% körül fold to 3betemre, ezért minden sc broadway, 99+. néha jó dolog QQ+ is 3bet call, mert a regularok jelentős %a 80% körül cbetel 3betelet partyban és alapvetően scary cardokat is barreleznek lap nélkül, nem adják fel a turnon, ezért sokkal nagyobb profit van, mint 4betelni velük.

Igazad van, többször fognak Ip 3betelni lightan, UTG emelőt light 3betelni vakokból azért elég szokatlan. :) Abban is igazad van, hogy az egész nagyban dinamika kérdése, de azt fórumon nehéz lenne kitárgyalni, így gondoltam, nézzük "vákumban" a dolgot.
A 99-JJ, Sc Broadway lapokat ki tudod hozni plusszosra ilyen esetekben? QQ+
mikor nem 4betelsz? Én azzal max. button vs co, vagy button vs blinds csatában szoktam callolni, akkor is csak ritkán, de lehet, hogy nagyobb +EV néha csak megadni EP is, nem tudom.

AK, QQ mindig call. JJ inkább call, bár ha kicsivel még feszesebb lenne a 3bet range-e akkor fold. AQ ugyanígy határeset. TT fold.

Eddig button 3betre AK-val QQ-val általában 4beteltem, de jobban belegondolva a call jobbnak tűnik, annyira azért nem akarom eldobatni a light 3bet range-ét. Nem button 3betre csak megadtam, de szerintem átállok a 100% callra. AQ-t általában dobok, TT-vel meg annyira weaktightnak éreztem a dobást, hogy meg szoktam adogatni és alacsony boardon szépen tönkremegyek. :) Ezentúl foldolok, megnéztem HM-ben, elég -EV-nek tűnik a megadás.
A TT-vel és AQ-val írta valaki a 4bet/foldot, szerintem az a lehető legrosszabb amit tehetnék.
Kösz a választ mindenkinek.

Élő ügyfélszolgálat