Póker Fórum Archívum > No-limit Hold’em cash game stratégia topikja > Villain minden leosztáskor all in megy.

titcar
Válasz misirulez kommentjére
2013. máj. 3. 22:42

Komolyan ezt a T9o calllt én nagyon nem értem, eléggé nagy csőlátásra vall.

ja az elég level 0 :)

marcovanbasten19866
2013. máj. 3. 22:47

Egyszer én is ki fogtam egy ilyen srácot aki minden handben open-AI ment. Nálam +88, +ATo volt a range de erősen függött attól, hogy hányan vannak még mögöttünk.

Szerencsére holdolgattam ez volt a legnagyobb kasszám ellene:
Image

Azért ennél lightabb K9 + is mehet , Q10 + nálam és 66+, A4+

Littlemage
2013. máj. 4. 6:45

Egyszer én is ki fogtam egy ilyen srácot aki minden handben open-AI ment. Nálam +88, +ATo volt a range de erősen függött attól, hogy hányan vannak még mögöttünk.
Szerencsére holdolgattam ez volt a legnagyobb kasszám ellene:

Hat ha csak 1x, akkor jobban figyelj oda az asztalvalasztasra :)

Amugy az az ellenfel sokkal kellemesebb, aki ugy nem dob pf lapot, hogy ha kell, akkor o callozza be a 100+ bb-t 8as magassal, tegnap 100on lattam egy ilyen csokat, mig neztem Terrorka jatekat. Meg ebben a postomban is akad ilyen, ill. olyan is, akik floptol es lapjuktol fuggetlenul tartjak a flop ai-t ;) Ha megtalaljatok az ilyen madarakat, ellenuk nem a standard jatekot kell jatszani. Miert ne emelnetek 26 bb-t preflop, ha azt is megadja. Mig a tobbi arc az asztalnal, meg ugyis benitul, mert nem akarnak, resztvenni az ilyenekben, kivarjak a jo lapot. altalaban mar keso ;), vagy remelem, hogy jol lemakolja a fiss :D :D

https://poker-akademia.com/vBulletin/uj-tagok-bemutatkozasa/1102-littlemage-celjai-fejlodese-s-ezek-nyomon-koevetese-354.html#post509140

KisMuck
Válasz Littlemage kommentjére
2013. máj. 4. 7:05

Mivel a póker a hosszútávról szól azt kell mérlegelni, h all time pokerkarriered folyamán nagyjából hányszor fogsz hasonló ellenfél ellen, hasonló stack-ekkel(hasonló limiteken) hasonló szituációba kerülni. Nyilván nehéz ezt megsaccolni, de érezni lehet, h ez nem az a gyakran ismétlődő helyzet lesz. Ergo ritka az ilyen, a variancia meg hatalmas. T9o és társai soha nem lesz plusszos. 50-51% egyrészt a rake miatt sem lesz jó, pláne a fentebb leírtak miatt. Nehéz kiszámolni mennyi EQ kéne, de nem sanszos, h 60% alatt jó lesz. Kis előnnyel csak akkor érdemes berakni, ha gyakran ismétlődik egy spot, pl.: AK 4b után, 100bb deepen. Szerintem.

rockett
Válasz KisMuck kommentjére
2013. máj. 4. 11:16

Kis előnnyel csak akkor érdemes berakni, ha gyakran ismétlődik egy spot.

Ha csak heti egyszer teszem be 57/43-ba, akkor már nem +EV vagy mi? :D

balu999
Válasz rockett kommentjére
2013. máj. 4. 11:44

Ha csak heti egyszer teszem be 57/53-ba, akkor már nem +EV vagy mi? :D

57/43-ba valamivel könnyebb lesz berakni :)

rockett
Válasz balu999 kommentjére
2013. máj. 4. 11:53

57/43-ba valamivel könnyebb lesz berakni :)

valóban. Jobb lesz inni valami ébresztő itókát session előtt :D

Fonky
2013. máj. 4. 12:03

Ha csak heti egyszer teszem be 57/53-ba, akkor már nem +EV vagy mi? :D

Nem + EV, villainnek túl nagy az edge :D

Littlemage
2013. máj. 4. 12:34

Ha csak heti egyszer teszem be 57/43-ba, akkor már nem +EV vagy mi? :D

de +ev lesz, mindig. de nem mindig eri meg azt a varianciat 100-200-300-400 bb-kkel lasd misriulez screenshootjat az egesz asztal deepen ul, tehat ha a fish betolja a 400 bb-jet, te lecallozod, de meg mogotted ott van masik arc is 359 bb-el. a +par % elony. ha meg emlekszel, azert cgben nem olyan gyakran repul be a stack pf, foleg 8 bi-es kasszakban ugye 150 bb felett normalis jatekban mar az AK-KK pf ai is elgondolkodtato.

ott van meg, hogy itt meg ott van masik 4 vagy 7-8 masik playa is, akikkel megint csak szamolni kell. Itt sztem a jatekos turokepessege, gyomra is befolyasolja.

Emlekszem 200on volt 1 sessionom, amikor kb hasonlo arccal talakoztam, s nem jol sult el. 60/40 rosszabra sose tettem be, megis elficcent 4-5 bi.

hyperben, amikor 2 percenkent lemegy egy meccs 13 leosztassal, max 25 bb-el, ott minden +ev-s szitut erdemes megragadni, mert kelloen nagy minta lesz, kijon a hosszutav.

rockett
Válasz Littlemage kommentjére
2013. máj. 4. 13:56

de +ev lesz, mindig. de nem mindig eri meg azt a varianciat 100-200-300-400 bb-kkel lasd misriulez screenshootjat az egesz asztal deepen ul, tehat ha a fish betolja a 400 bb-jet, te lecallozod, de meg mogotted ott van masik arc is 359 bb-el. a +par % elony. ha meg emlekszel, azert cgben nem olyan gyakran repul be a stack pf, foleg 8 bi-es kasszakban ugye 150 bb felett normalis jatekban mar az AK-KK pf ai is elgondolkodtato.

ott van meg, hogy itt meg ott van masik 4 vagy 7-8 masik playa is, akikkel megint csak szamolni kell. Itt sztem a jatekos turokepessege, gyomra is befolyasolja.

Emlekszem 200on volt 1 sessionom, amikor kb hasonlo arccal talakoztam, s nem jol sult el. 60/40 rosszabra sose tettem be, megis elficcent 4-5 bi.

hyperben, amikor 2 percenkent lemegy egy meccs 13 leosztassal, max 25 bb-el, ott minden +ev-s szitut erdemes megragadni, mert kelloen nagy minta lesz, kijon a hosszutav.

"Rajtad múlik van-e rollod bevállalni a kockázatosabb szitukat." Ezt is írtam feljebb. Nyílván minél több határeset szituációt vállalsz be, annál nagyobb lesz a variancia. Ez tiszta sor. Ettől függetlenül kis előnnyel nem hiba tönkremenni, mindenki határozza meg a maga számára, hogy bizonyos deepen mennyire necces szitukat vállal be.

Élő ügyfélszolgálat