Aptok Omaha CG topicja
A versenyek alatt elégé megtetszett az Omaha. Így ha van egy kis szabadidőm odaülök CG-zni, úgyhogy egy CG topikot is indítok. Sokat elemeztem is úgyhogy remélhetőleg már nem olyan fish handeket fogok posztolni mint a versenytopik elején.
$0.25/$0.50 Zoom Pot Limit Omaha Hi
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
UTG Kjelken89 ($59.21) 118bb
UTG+1 Romantic1987 ($112.01) 224bb
CO ExB1983 ($58.53) 117bb
BTN Chewbacca85 ($49.25) 99bb
SB Aptok ($51.84) 104bb
BB Bristoluk401 ($57.84) 116bb
Pre-Flop: ($0.75, 6 players) Aptok is SB :4s: :5d: :ad: :7h:
4 folds, Aptok raises to $1.50, Bristoluk401 calls $1
Flop: :8c: :jd: :4h: ($3, 2 players)
Aptok bets $1.50, Bristoluk401 calls $1.50
Turn: :6h: ($6, 2 players)
Aptok bets $4, Bristoluk401 raises to $13.15, Aptok calls $9.15
River: :2h: ($32.30, 2 players)
Aptok bets $30.85, Bristoluk401 folds
Final Pot: $32.30
Aptok wins $61.70 (net +$14.70)
Nem tudom ezt jól játszottam-e kíváncsi vagyok jó e a gondolatmenetem.
19 Handem van az adott játékosról szóval ismeretlen . Turnun gondolom nála is 75 van. A probléma az ugye, hogy lehet 579x-e vagy 57xhxh-ja amivel freerolozik rajtam. Set+ sora valószínűleg nincs mert sokszor raiselne flopon set + nyitott sorhúzóval. (Ezt jól gondolom ?)Szóval turnun csak a call jöhet szóba és imádkozni hogy pározódjon a board és előröl all in mehessek. Na most itt hogy egy h jött check call nem opció (splitelek vagy vesztek az emelő range ellen) Marad a check fold vagy a bet. Ehhez ugye ki kéne tudnom számolni, hogy kb milyen arányban van sima 75 vagy 759x-e és milyen arányban van 75xhxh-ja. Amit nem tudok, hogy hogy kell. Megvettem az odds oracle-t és sokat elemeztem már vele. Ilyet esetleg lehet benne valami módon kérdezni ?
Végül is arra jutottam, hogy van egy kör blockerem és amúgy is 75xhxh-val valószínűleg potolna törnön ezért csak sima 75-je lesz és betoltam. Bár ez lehet rossz gondolatmenet fogalmam sincs melyik itt a jobb a check fold vagy a bet. A sizen lehet vitatkozni de gyengébb játékosok hajlamosak kisebb betet lecallolni 75 el itt. Ha kompetens akkor nyilván olyan pot 60%-ás betet kéne ha a bet a jó opció.
oop vagyunk, nutsunk van, nincs mintánk a játékosról, nálam ez turn 3bet gii
naggeri+1, plusz ne szűkítsd le ennyire a ranget, h csak 75el csinálja ezt itt meg, és az esetlegesen felszedett kombódrawi ellen turnun tudsz értéket kiszedni...
Miután elkezdtél Omaha MTT-t játszani, csak napok kérdése volt, hogy nyiss egy CG topikot, ezt rajtad kívül már minden omaha játékos tudta :D
Amíg nem ismerem, addig laza a range, ahogy kezdem megismerem, úgy szűkül. :)
vakharcnál ISMERETLEN ellen a megadó rangének 100%ot mondanék , amíg nem ismerem a fene se tudja, hogy 446K/ss is megad vagy csak a jobb 44xx-ekkel.
Ugyan így postflop játék miatt, nem vonok le következtetés, hogy settel már vissza emelt volna...
44,88 +FD vagy jobb JJxx+fd is lesz a turn raise-nél.
T97x+FD vagy QT9x+FD vagy csak szimplán blöff raiselt. Kár lenne csak 75xx-re tenni.
Akkor tetszene ez a megjátszás, ha lenne közös historytok, és egészen biztos lennél benne,hogy az ő játéka csak 75xx . Nem csak value allin lenne ez a 3bet allin, hanem a későbbi játék szempontjából ( ha riveren meg is adta volna az allint egy színnel,) ne azt lássa, hogy Turn nutsorral csak b/C-ozol oop.
Flopon úgy, hogy 5-Q ig sor kint lehet és OOP vagyunk és sokat lefloatolhatnak , emiatt ez az 50% cbet szerintem kevés, 2-2.25 usd alá nem mennék.
Turn ahogy folytatod, úgy eléggé leszűkíted a ranged és flop kész lapjaid szempontjából ez egy rossz Turn, így egy check-raise is tetszene. Viszont ha bet, akkor b/broke.
HA preflop erre a lapra kapsz egy 3betet , akkor most megadtad volna ?
riveren konkrétan úgy néz ki, hogy le akartad szedni sorról és megadni csak flsuh tud. Nem sok értelmét látom. Ha itt balance-ot akarsz a turn callal akkor át kell gondolnod, h mivel adsz meg amit eldobsz egy river betre pl. top 2 top és 3. pár. kb ennyi. Set? van-e értelme megadni? ha pl valamivel balance-olni akarod a turn megadó ranged akkor pl kell olyan lap is amit nem dobsz river bet-re. Set dobod vagy nem? nem tudom, hogy van-e értelme. FD? játszol így vele? talán ez helytálló. de pl set + FD mit csinálsz? Mivel emelnél vissza turn-ön? Ő mivel csinálná ezt és milyen %-ban hívna riveren? ill Van-e értelme ezt csinálni pl 1 over gut shot 1 pár és pl A flush blockerrel. Szóval mennyire jó bluff szitu???? mert te előadhatod a nutsot, de az ő emelése is nuts gyanús. stb stb. bár én nem omahazok. :D csak szeretnék.
oop vagyunk, nutsunk van, nincs mintánk a játékosról, nálam ez turn 3bet gii
Azért 3betelnék turnön, és nem calloznék ismeretlen ellen, mert túl sok riveren lesz nagyon nehéz a játék OOP. Millió draw van lent.
Floppon nagyobbat betelnék, mondjuk 2.25
Turn pot 3 bet gondolom, hogy ne legyen oddsa a drawoknak. Tehát teljesen csak protection bet . Mert gondolom egy turn 3 betet nem ad meg rosszabb. Tudom, hogy omahában nagyon fontos a protection még most kezdem érezni hogy mennyire. Ezek szerint ennyire ? Illetve nem tudom a turn blöf raise frekvenciája egy NL50 es ismeretlen játékosnak mekkora. Régen CG-ztem és az akkor is Holdem volt, de akkoriban a turn raise nem sokszor volt blöff. Na majd ha többet játszok kialakul, hogy mik a tendenciák.
Valószínűleg túl sokszor képzelem azt, hogy kint van egy nagyon jó lap. Mert ugye dupla annyi lap van mint holdemben :) Meggyőztetek, hogy turn 3 bet a jobb.
Sokszor belelátom a nutsot az ellenfél kezébe ezért aztán előfordul például hogy elég kellemetlenül érzem magam top setel is amikor kiegészül valami draw. Pl ebbe a szituba egy nyolcas setel turnun ugyanígy be kell tenni átlag NL50 player ellen?
PLO50 player ellen igen :)
Bár nemtudom 50es poolban mennyire merged-ek itt, valszeg azért ritkábban mint feljebb, de én betenném OOP sok mindennel aggro reg ellen, ja.