Holdenper
Válasz danfiu kommentjére
2011. júl. 20. 16:50

$0.25/$0.50 Pot Limit Omaha Hi
Prima
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG pepe2008 ($81.38)
UTG+1 jakthasse20 ($74.24)
CO CanIHasToo ($30.31)
BTN lechrumski ($51.64)
SB ImNutGuilty- ($97.55)
BB Hero ($98.25)

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) Hero is BB :ah: :4d: :8h: :6d:
pepe2008 raises to $1.75, jakthasse20 calls $1.75, 3 folds, Hero calls $1.25

Flop: :7d: :8d: :6s: ($5.50, 3 players)
Hero checks, pepe2008 bets $3.50, jakthasse20 calls $3.50, $3.5 to Hero ($96.5)?

-------------------------------------------------------------------------------------
2. hand

$0.25/$0.50 Pot Limit Omaha Hi
HoldemManager
5 Players

Stacks:
UTG Weller ($112)
CO Durabo6 ($50)
BTN pepe2008 ($75.64)
SB IioLa ($38.14)
BB Hero ($150)

Pre-Flop: ($0.75, 5 players) Hero is BB :5s: :7c: :6c: :4c:
2 folds, pepe2008 raises to $1.75, 1 fold, Hero calls $1.25

Flop: :2c: :3c: :6d: ($3.75, 2 players)
Hero checks, pepe2008 checks

Turn: :9d: ($3.75, 2 players)
Hero bets $3, pepe2008 raises to $12.75, Hero raises to $39.50, pepe2008 calls $26.75

River: :ad: ($82.75, 2 players)
Hero checks, pepe2008 goes all-in $34.39, $34.39 to Hero ($108.75)?

Első handnél én dobnám, mert az FD-nk, SD-nk túl gyakran lesz dominált helyzetben (ha flopon bekerül 3way, akkor általában 0-6 outunk lesz szerintem csak kb mindig), callnak mint te is írtad nincs értelme, és ha még az egyikük el is dobja, akkor sem nagyon leszünk elől (kb flushre, vagy fullra tudunk húzni, mert vagy set+FD, vagy sor+FD, vagy sor+pár, jobb SD+FD, overpár+nut FD, stb lesz nála)

Második handben riveren szerintem rátolnám ha spewy, mert lehet adja 99xx, AAxxcc, esetleg A987, bár ez sem ideális...de inkább push mint c/c, mert nem hiszem, hogy olyan gyakran blöffölne mint herocallozna ilyen SPR-nél...bár ez history-függő is. Bd FD ver minket egyedül, sajnos nincs hozzá egy blockerünk sem (azért megnyugtató lenne egy 4/5/7/8/K káróból), kérdés, hogy mi lehet nála, amivel flushe lett...96xx, 78Tx, 578x, 99xx, esetleg AAxx, KKxx, és ugye mindegyiknél két káró. A flop checkje számomra úgy tűnik, mintha valami közepes made handje lenne, vagy közepes húzója, amivel nem akar CR-t kapni, mivel van valami SD value benne, vagy draw potencia...78Tx emiatt nem túl valószínű (esetleg TT78, 678T, 578T), 578x elképzelhető, 96xx, 99xx, AAxx, KKxx szintén.

Szerintem a turn 3beted után elég egyértelmű, hogy vagy erős made handed van, vagy monster draw-d, szóval nem hiszem az SD képes made handjeit blöffbe fordítaná, mert az egyik monster draw odaért (2 FD+még valami, vagy bd FD+wrap), egyedül a wrap+treff húzó nem esett le, de a kész lapjai ezt verik úgyis. Sort pedig nem hiszem, hogy dobatni akar (ez az egyetlen turnön made hand ami veri a turnre esett/riverelt), szóval az ilyen AA+turnön wrap, vagy 99xx handeket is chk behindolná imho.
Szerintem tehát nincs nála set. Amivel blöffölhet az 2pár+wrap, és KdKxx (tehát a riverre szimpla király pár nut blockerrel). Ha blöfföl szerintem a legvalószínűbb nála valami KdK+4x/5x...és bár a river check többnyire itt gyengeséget fog jelenteni, olyan erős a turn ranged (hacsak nem szoktál turnön 3bet blöffölni gyakran:) ), hogy nem gondolom, hogy túl gyakran blöffölne. Szóval szerintem a nagyon jó odds ellenére ez c/f a check után, de ha hajlamos light callokra jó odds mellett, akkor lehet betolnám a riveren (de ehhez azért kell egy kis history).

Holdenper
Válasz Zsipali kommentjére
2011. júl. 20. 16:54

Számomra örök rejtély marad hogy produkálod azt a non-SD vonalat

+1:D
Nice graf, keep it goin':)

danfiu
Válasz Holdenper kommentjére
2011. júl. 20. 17:08

1: Jah sztem utolag a fold a legjobb opcio, kb ez egy olyan szitu, amibe belemenni elegge variancia novelo..Egyebkent beszeltem egy plo1k-s reggel, elmondtam neki is a readjeimet,azt mondta h o is raise/callozott volna, hm..de az tuti h sokszor leleszunk dominalva..

egyebkent kesz sor es nut fd ellen mentem, de turnon jott a full house-om:)dont slowplay fish...

2. hand

ugye kb minden 4-5. alkalommal kell jonak lennunk, mondjuk az en rangem eleg face up turnon setek es sor formajaban), de tudom h o kepes 78-cal itt semibluffolni turnon, es mivel nekem a rangem elegge faceup es ch-tem a rivert, ezert nyugodt szivvel ramtolhatja.Utolag calloznam..

rigopisti
2011. júl. 20. 18:00

Jah igen, tipikus fish, aki nem tudja a kulonbozo board texturakat ertelmezni, es gyak mindig potol AA-szal, mert "Mert vazze AA-m van, overpar":D

^best :D és kösz a magyarázatot, így már értem miért volt ez a jó megoldás

rigopisti
2011. júl. 20. 18:12

Második handben riveren szerintem rátolnám ha spewy, mert lehet adja 99xx, AAxxcc, esetleg A987, bár ez sem ideális...de inkább push mint c/c, mert nem hiszem, hogy olyan gyakran blöffölne mint herocallozna ilyen SPR-nél...bár ez history-függő is. Bd FD ver minket egyedül, sajnos nincs hozzá egy blockerünk sem (azért megnyugtató lenne egy 4/5/7/8/K káróból), kérdés, hogy mi lehet nála, amivel flushe lett...96xx, 78Tx, 578x, 99xx, esetleg AAxx, KKxx, és ugye mindegyiknél két káró. A flop checkje számomra úgy tűnik, mintha valami közepes made handje lenne, vagy közepes húzója, amivel nem akar CR-t kapni, mivel van valami SD value benne, vagy draw potencia...78Tx emiatt nem túl valószínű (esetleg TT78, 678T, 578T), 578x elképzelhető, 96xx, 99xx, AAxx, KKxx szintén.

Szerintem a turn 3beted után elég egyértelmű, hogy vagy erős made handed van, vagy monster draw-d, szóval nem hiszem az SD képes made handjeit blöffbe fordítaná, mert az egyik monster draw odaért (2 FD+még valami, vagy bd FD+wrap), egyedül a wrap+treff húzó nem esett le, de a kész lapjai ezt verik úgyis. Sort pedig nem hiszem, hogy dobatni akar (ez az egyetlen turnön made hand ami veri a turnre esett/riverelt), szóval az ilyen AA+turnön wrap, vagy 99xx handeket is chk behindolná imho.
Szerintem tehát nincs nála set. Amivel blöffölhet az 2pár+wrap, és KdKxx (tehát a riverre szimpla király pár nut blockerrel). Ha blöfföl szerintem a legvalószínűbb nála valami KdK+4x/5x...és bár a river check többnyire itt gyengeséget fog jelenteni, olyan erős a turn ranged (hacsak nem szoktál turnön 3bet blöffölni gyakran:) ), hogy nem gondolom, hogy túl gyakran blöffölne. Szóval szerintem a nagyon jó odds ellenére ez c/f a check után, de ha hajlamos light callokra jó odds mellett, akkor lehet betolnám a riveren (de ehhez azért kell egy kis history).

én totál fordítva gondolom :D riveren ha betoljuk, nem hiszem, h meg fog adni színnel rosszabbal, ha checkelünk akkor pedig blöfföltetjük a gyenge made handjeit, besült 78cc-t, stb. ami azonban mégis elbizonytalanít ezzel a handdel, hogy flop ch behind után turnun mi az a lap amivel megad egy 3betet. de ettől függetlenül riveren sztem ha berámoljuk akkor csak jobb fogja megadni.

danfiu
Válasz rigopisti kommentjére
2011. júl. 20. 18:15

én totál fordítva gondolom :D riveren ha betoljuk, nem hiszem, h meg fog adni színnel rosszabbal, ha checkelünk akkor pedig blöfföltetjük a két párjait, stb. ami azonban mégis elbizonytalanít ezzel a handdel, hogy flop ch behind után turnun mi az a lap amivel megad egy 3betet. de ettől függetlenül riveren sztem ha berámoljuk akkor csak jobb fogja megadni.

Igen +1, ezt elfelejtettem irni,nekem is eszembe jutott ha ratoljuk riveren annak sok ertlelme nincs, mert pont azt a floating ranget nem fogjuk tudni bluffoltetni, amivel turnon megadott es ranktolna riveren, mert neki ez a terve turnon, hogy majd nagyon sok river kartyat megfog bloffolni

Holdenper
2011. júl. 20. 19:18

Igen +1, ezt elfelejtettem irni,nekem is eszembe jutott ha ratoljuk riveren annak sok ertlelme nincs, mert pont azt a floating ranget nem fogjuk tudni bluffoltetni, amivel turnon megadott es ranktolna riveren, mert neki ez a terve turnon, hogy majd nagyon sok river kartyat megfog bloffolni

3betet floatol a turnon? Az azért elég hero:D pláne az SPR tekintetében:) mondjuk te játszottál vele, szóval akár lehet ennyire spewy is, de akkor az azért elég durva:D
Deepebben nekem sem jutna eszembe rátolni, de ilyen pot odds-nál lehet bemagyarázza magának, hogy valami turned wrappel erősködtünk, vagy valami pár+treff draw-val, és callol minket a riveren settel a jó odds-ra való tekintettel. Kb itt az a kérdés szerintem, hogy az ellenfelünk sick bluff happy, vagy inkább sick herocall happy:D

branermajszter
2011. júl. 23. 5:07

Ez jó játék volt a részemről föleg ha tudjuk hogy valakinél AA van?Nincs már erőm megnézni calculatorral!

Chips17 40/21/13 (70 hand )
Siatkarz 79/5/7 (180 hand)

€0.05/€0.10 Pot Limit Omaha Hi
5 Players

Stacks:
UTG Tibko (€11.64)
CO david4u (€42.43)
BTN chips17 (€18.54)
SB ShinyaAoki (€25.67)
BB siatkarz86 (€9.68)

Pre-Flop: (€0.15, 5 players) david4u is CO :4h: :kc: :4c: :kh:
1 fold, david4u raises to €0.28, chips17 raises to €0.99, 1 fold, siatkarz86 calls €0.99, david4u calls €0.99

Flop: :5c: :4s: :ac: (€3.40, 3 players)
siatkarz86 checks, david4u checks, chips17 bets €2.26, siatkarz86 goes all-in €8.69, david4u raises to €31.35, chips17 goes all-in €17.55

Turn: :2c: (€63.25, 3 players, 2 all-in)

River: :8c: (€63.25, 3 players, 2 all-in)

Final Pot: €63.25
david4u shows
:4h: :kc: :4c: :kh:

david4u wins €44.47 (net +€11.85)

chips17 lost €20.80
siatkarz86 lost €9.78

danfiu
Válasz branermajszter kommentjére
2011. júl. 23. 10:48

Ez jó játék volt a részemről föleg ha tudjuk hogy valakinél AA van?Nincs már erőm megnézni calculatorral!

Chips17 40/21/13 (70 hand )
Siatkarz 79/5/7 (180 hand)

€0.05/€0.10 Pot Limit Omaha Hi
5 Players

Stacks:
UTG Tibko (€11.64)
CO david4u (€42.43)
BTN chips17 (€18.54)
SB ShinyaAoki (€25.67)
BB siatkarz86 (€9.68)

Pre-Flop: (€0.15, 5 players) david4u is CO :4h: :kc: :4c: :kh:
1 fold, david4u raises to €0.28, chips17 raises to €0.99, 1 fold, siatkarz86 calls €0.99, david4u calls €0.99

Flop: :5c: :4s: :ac: (€3.40, 3 players)
siatkarz86 checks, david4u checks, chips17 bets €2.26, siatkarz86 goes all-in €8.69, david4u raises to €31.35, chips17 goes all-in €17.55

Turn: :2c: (€63.25, 3 players, 2 all-in)

River: :8c: (€63.25, 3 players, 2 all-in)

Final Pot: €63.25
david4u shows
:4h: :kc: :4c: :kh:

david4u wins €44.47 (net +€11.85)

chips17 lost €20.80
siatkarz86 lost €9.78

1:Miert feltetelezed rola azt, hogy csak AAxx-szel 3betel 70 hand utan?(altalaban BTN legszelesebb az emberek 3bet range foleg h deepen vagytok, de gondolom ezzel nem mondtam ujat):D

Flopon en nem shoveolok, ha shoveolsz valoszinu h csak valami nagyon eros 2par+fd, set fog tovabbjonni, viszont ha csak callozol, akkor bent tartod a gyengebb draw-it, es meg siman radtolhatja gyengebbel is, mert after you coldcalled his ai, your hand looks like a weakish draw and he wants to collect the dead money and thats´s why he's gonna ship the f*ck out of you if you just call:D

Egyebkent ha shoveolsz, mitol varsz callt a BTN-tol?

branermajszter
2011. júl. 23. 12:42

1:Miert feltetelezed rola azt, hogy csak AAxx-szel 3betel 70 hand utan?(altalaban BTN legszelesebb az emberek 3bet range foleg h deepen vagytok, de gondolom ezzel nem mondtam ujat):D

Flopon en nem shoveolok, ha shoveolsz valoszinu h csak valami nagyon eros 2par+fd, set fog tovabbjonni, viszont ha csak callozol, akkor bent tartod a gyengebb draw-it, es meg siman radtolhatja gyengebbel is, mert after you coldcalled his ai, your hand looks like a weakish draw and he wants to collect the dead money and thats´s why he's gonna ship the f*ck out of you if you just call:D

Egyebkent ha shoveolsz, mitol varsz callt a BTN-tol?

Köszi,habár ezen a szinten nem hinném hogy bárkinek is lenne agya gondolni ilyesmikre(tisztelet a kivételnek)

Élő ügyfélszolgálat