Köszönöm a hozzászólást a videókat tuti megnézem!
1. Tuti, hogy a betsizengom totál tévút, mert a nyerő lapokból nem tudom kihozni a maximumot. A kérdésem az lenne, hogy hol találok erről valmi cikket vagy oktató videót?
2. Mi a játék stratégia, ha pl AAA5 vagy KKK3 osztott lapokkal indulok? Uganúgy potot hívok?AAAx-et csak akkor nyitok elolrol ha mogottem sokat 3betelnek es be tudom 4 betelni, de KKK-t mar alapbol eldobom..
3. Hogyan véditek a lapjaitokat pl TJJA SB-ről ha flopra jön mondjuk egy 67J és a 67 azonos szín, de nekem nincs színváróm. It ugye sor és flush ellen is védeni kell. Ugyanúgy lehet lőni SB-ről a pot hívást?
Dán nem hiába pro :)
Köszönöm, hogy válaszoltál!
A harmdik kérdésemre adott válaszod különösen köszönöm! Ezt már én is észrevettem, hogy sokat checkolok és sokszor lehet, hogy többet gondolok az ellenfél range-be és nagyobb hívásra dobok. Valószínű ezt szépen ki is használják ellenem. A másik a biztonsági river ebben teljesen igazad van.
Viszont ami hiba lehet hogy ha betalál a flop mondjuk egy AAKT flopol egy A78-at set+flushdraw akkor gyakran hívok potot, ez abszolút rossz játék? Ezt lehetne slowplayelni?
Dán nem hiába pro :)
A harmadik kérdésre adott válaszhoz még a Dán topikjának elején olvasható Zsipali féle tanácsot fűzném, először játssz két asztalon, hogy jól át tud gondolni a szitukat.
A jobbaknak biztosan automatikusan megy, de sztem legtöbben csak autopilot módban toljuk mondjuk 6+ asztalon. Nekem, mint rendes fishnek az asztalszámmal fordított arányban javul a játékom, illetve sokszor rendesen végig se tudom gondolni a szitukat. Egyébként ha megpróbálod az összes szempontot mérlegelni amit Dán leírt a 3. kérdésre adott válaszhoz, akkor ahhoz elég sok időre van szükség.
Még azt is érdekes lenne megcsinálni, hogy írsz egy szamárvezetőt és egy asztalon játszva begyakorlod, hogy a lista alapján mindig végig gondold az összes szempontot, amíg automatikusan nem megy a dolog, és utána lehet asztalszámot növelni.
Általában egy asztalon tolom ezt sem mindig tudom átgondolni rendesen, így nem bonyolítom a helyzetem! :) Amúgy mostanában teljesen hanyagolom a NL Holdemet. Az omaha sokkal inkább igénybe veszi az agy kreatív részét és sokkal inkább gondolkodásra sarkall ez tetszik ebben a játékban. Ezért tetszik nagyon még a Razz és a Stud póker is csak azokból kevés akció van van!
Most, hogy újra játszom,verseny közben indítok omaha asztalt is, hogy ne unatkozzak, be is űltem tegnap NL6-NL10 asztalokhoz. NL6-on +6BI-t sikerült összekaparni (elég fütyi mezőnyben szerencsére) NL10-en meg pörögtem kicsit de nagyobb akció hiányában +1,5BI a vége. Összességében élveztem!
Megosztanék egy handet a kérdésem az lenne, hogy ha van ebben a játékban hiba akkor az hol van és hogyan kéne helyesen játszani?
weaktight | Hand | 7c9sJh7d - $0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi
Van. Mi ez a min raise vs. 2 limper? Mi volt a terved? (statok+readek jöhetnek, de a minraise mindenképp rossz).