Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > Netrol, Omaha és ami vele jár

BT86
Válasz Netrol kommentjére
2014. dec. 15. 12:33

Egy ideje nem omaháztam, mert elkezdtem az MTT-k helyett CG-t játszani. A hétvégén bepróbáltam omahán a deep antes asztalokat és nagyon pozitív mérleggel zártam és az első tapasztalataim nagyon meggyőzőek a játékfajtával kapcsolatban. A kérdésem az, hogy ti szoktatok ilyen asztalokon játszani? Érdemes ezt erőltetni?

Igaz még csak pár hete jöttem vissza PS-re, és csak pár napot játszottam eddig reg asztalokon, de az alapján sokkal jobb a mezőny a deep ante asztalokon, mint zoomon (regular asztalokon is gyengébb, mint zoomon). Viszont zoomon jobban lehet fejlődni.
Ha erős a br-ed, és stabil a játékod (a kisebb hibák is sokkal többe kerülhetnek, bírod-e a nagyobb varianciát, játék magas spr-ben stb) akkor bb/100-at nézve biztos megéri.
De szerintem kisebb téteken jobb ha az első célunk egy stabil, nyerő 100 bb-s játék!

Netrol
2014. dec. 15. 13:13

Köszi a vélaményed, a BR-em nem biztos, hogy elviselne egy nagyobb kilengést a deep ante asztaloknál, lehet, hogy még építkezem kicsit!

A zoomot próbálom megerőszakolni, de valahogy nem az én világom sem holdemben sem omahában!

BT86
2014. dec. 15. 13:33

Köszi a vélaményed, a BR-em nem biztos, hogy elviselne egy nagyobb kilengést a deep ante asztaloknál, lehet, hogy még építkezem kicsit!

A zoomot próbálom megerőszakolni, de valahogy nem az én világom sem holdemben sem omahában!

Akkor játssz regular asztalokon! Ott is több a fish, mint zoomon. Vagy ülj be 100bb-vel a deep asztalokra!
Viszont kapott tanács, és az eddigi tapasztalatom alapján is, zoomon jobban lehet fejlődni.

Netrol
Válasz BT86 kommentjére
2014. dec. 15. 14:21

Viszont kapott tanács, és az eddigi tapasztalatom alapján is, zoomon jobban lehet fejlődni.

Akkor csak ráveszem magam, hogy zoomot játsszak, mert a fejlődés a célom elsősorban és a szintlépéshez ez elengedhetetlen!

Köszönöm a tanácsod! És annak is aki neked javasolta! :)

BT86
2014. dec. 15. 15:35

Akkor csak ráveszem magam, hogy zoomot játsszak, mert a fejlődés a célom elsősorban és a szintlépéshez ez elengedhetetlen!

Köszönöm a tanácsod! És annak is aki neked javasolta! :)

Nincs mit :)
GL!

CarlosFerreira
2014. dec. 16. 1:45

Hey, ma játszottunk egymás ellen. Ha van kedved együtt elemezni akkor dobj egy pm-t (én nem tudok mert nincs annyi hsz-m). Üdv

Netrol
2014. dec. 16. 7:28

@CarlosFerreira: Nem tudok neked PM-et küldeni!

@BT86: Köszi a tanácsod! Tegnap pörgettem zoomon összességében egész jól ment kb. $10 profittal zártam NL2-n! Meg lehet szokni, mondjuk én nem vettem észre, hogy olyan sokkal erősebb lenne a mezőny (nyilván NL2-n nem is olyan erős! :D)! Viszont többször összecsaptam egy SuperNovával! WTF?? micron SN??

BT86
2014. dec. 16. 13:23

@CarlosFerreira: Nem tudok neked PM-et küldeni!

@BT86: Köszi a tanácsod! Tegnap pörgettem zoomon összességében egész jól ment kb. $10 profittal zártam NL2-n! Meg lehet szokni, mondjuk én nem vettem észre, hogy olyan sokkal erősebb lenne a mezőny (nyilván NL2-n nem is olyan erős! :D)! Viszont többször összecsaptam egy SuperNovával! WTF?? micron SN??

Én is csak plo10-ről tudok nyilatkozni, ott már érezhető a különbség.

Csak a mennyiségtől függ :)
Amúgy plo10-en már simán össze lehet hozni. Betegebb grindereknek lejjebb is :)

Netrol
2014. dec. 17. 14:58

Lehet, hogy nagyon vicces és amatőr lesz a kérdés, de csak most találkoztam ezzel. A partiban az asztalra 5 egyforma szín került leosztásra nekem top 2 párom volt és a játék menetéből arra következtettem, hogy az ellenfélnél nincs szín. Hívtam is riveren egy nagyobbat amit megadott.

Az én gondolatmenetem az volt, hogy omahában mindig fel kell használni két lapot, tehát az asztalon lévő flush nem játszik, ha csak nincs valakinél két szín. A kasszát végül én vittem, de a kérdés, hogy a gondolatom helytálló-e?

Netrol
Válasz BT86 kommentjére
2014. dec. 17. 15:00

Ja azt nem írtam PLO HI

Élő ügyfélszolgálat