nitt
Válasz danfiu kommentjére
2014. jan. 17. 17:28

Legyszives ne limpeljel, mert akarhol is laksz elmegyek oda es megverlek!!!! 203 cm vok es 164 kg(ugy h most fogytam 11-t), szal vigyazz:D

Azzzzigen, elég hosszúra szabott akkor a jóisten :D De nem félek, mert én is pont annyit fogytam november óta :D

dat mutatás :))

Stacks:
UTG ($1.49) 75bb
UTG+1 ($2.48) 124bb
CO ($4.16) 208bb
nitt (BTN) ($2.30) 115bb
SB ($1.24) 62bb
BB ($1.35) 68bb

Pre-Flop: ($0.03, 6 players) nitt is BTN :8h: :9s: :kh: :ah:
3 folds, nitt raises to $0.07, 1 fold, BB calls $0.05

Flop: :9c: :7d: :9h: ($0.15, 2 players)
BB checks, nitt bets $0.15, BB calls $0.15

Turn: :5c: ($0.45, 2 players)
BB checks, nitt bets $0.28, BB calls $0.28

River: :6d: ($1.01, 2 players)
BB bets $0.30, nitt calls $0.30

Final Pot: $1.61
BB shows a full house, Sevens full of Nines
:7h: :7s: :7c: :2c:
nitt shows
:8h: :9s: :kh: :ah:

BB wins $1.56 (net +$0.76)

nitt lost $0.80

nitt
2014. jan. 18. 1:15

32: easy stackoff, flopon 42% eq-re van szukseged es range-e ellen(35%: (2,8,5,67,34))

van 60%od, gs nelkul is nagyon easy

Ezt eltudnád magyarázni valaki részletesebben majd ha lesz ideje?

kriispirolls
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 18. 1:31

Ez azt jelenti, hogy milyen lapokkal teszi be. Azt irtad hogy semmit nem dob, ezert benne van a szamolasban az osszes par (2xxx,8xxx,5xxx), meg huzok (67xx,34xx). Szoljatok ha hulyeseget irok :D

Ezert sima allin flopon, a gutshot melle meg van ket eros backdoor flushuzod is, ugyhogy ellene ezt itt be kell tenni.

BT86
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 18. 4:27

Miért potolsz flopon?

playerxxx
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 18. 8:55

32: easy stackoff, flopon 42% eq-re van szukseged es range-e ellen(35%: (2,8,5,67,34))

van 60%od, gs nelkul is nagyon easy

0,92 cent a pot, villain nyit 0,89 et, te allin hívod 2,42 dollárral. Na ha ő ezt megadja, akkor a pot 0,92+2,42+2,42 az 5,76. Na most te 2,42pénzt teszel be a potba hogy 5,76 ot nyerhess, ezért 2,42/5,76 azaz 0,42 vagyis 42% ban kell nyerned, hogy nyereséges legyen az allin. Ha ennyi megvan a range ellen akkor mehet.

-------Sory 42% ban nyerned hogy breakeven legyen az allin. Minden egyes ennél több% a range ellen már pénzt hoz neked hosszú távon.

nitt
Válasz playerxxx kommentjére
2014. jan. 18. 9:34

Ezt akkor jól tudtam, köszi. De a "(35%: (2,8,5,67,34))", hogyan jön ki?

nitt
2014. jan. 18. 11:22

Pre 3b, tobbi jo. Tolhatod a zoomot, mondjuk az vszinu nem neked lesz megfelelo a stilusod miatt(gondolok arra h keveset stealelsz)

Ezt most láttam csak.
Nem tudom, hogy jót nézek-e, de találtam olyan opciót, hogy steal from CO,BTN, SB. Ez rendre 29,1/50,6/26,6 a 20k hand alatt.

Nem írok új hsz-t inkább ezt szerkesztem.

Ma nem játszottam és nem is fogok, tekintettel az elmúlt két napi csúfos bukásra. Elemezem a játékom, végignézem az utolsó 2000 leosztást, főleg ahol legalább 100bb méretű kassza lett. Sokat használom a propokertoolst, rettentő sokat lehet belőle tanulni. Főleg, ha kísérletezek vele, hogy milyen handem lehetne, akkor mennyi eq-im lett volna. Egyre jobban világosodik a téma, miről is szól ez a játék. Remélem gyorsan beépül a tudatalattimba is.
A hibáimról listát vezetek és megpróbálom kijavítani őket.

Eddigi legjelentősebb hibák, van amelyik csak 1-2x fordult elő:
- teljesen feleslegesen megyek preallin JT98ss/ds-al szinte 100% AA** ellen, pókerezni kell postflop
- 250bb deepen nem mehetek preallin középerős ászokkal sem
- nem dobok eleget, és nem adom fel idejében (megnézek még 1 lapot stb pénzégetések)
- akció előtt megnézni a stacksizeokat, sokszor előfordult, hogy 50bb ellen játszottam és már dobni nem lehetett flopon
- dobni akkor is ha "csak" 10bb-t kell megadni
- underfullal nem keménykedni
- sokkal sokkal feszesebben SB-BB játék
- több raise és 3bet, mert sokszor nem tudom, hol állok és egy 3bet még mindig olcsóbb, mint egy river call
- az utolsó 5k leosztásban 22/13-at játszottam, ezt felhúzni 22/17-19-re

Ezek tipikus kezdő hibák, ismerem is őket, de sokszor elcsábulok. Ha betartottam volna, legalább 15bi-el lennék beljebb. . .

Leosztás 33:

Mikro limiten nagyon könnyen megmondható, hogy kinél vannak ászok. UTG-ből mindig emelek az AKxxds-okkal, hogy kicsit lazítsak a rangemen (ha jól gondolom, hogy ez az). BB-ből kaptam a 3betet csak megadtam, mert 100%, hogy ászai vannak és pozícióm lesz rajta (Ellenfél 110hand alapján 13/4-et játszik).

Stacks:
nitt (CO) ($2) 100bb
BTN ($3.63) 182bb
SB ($0.98) 49bb
BB ($2) 100bb

Pre-Flop: ($0.03, 4 players) nitt is CO :3h: :3c: :kh: :ac:
nitt raises to $0.07, BTN calls $0.07, 1 fold, BB raises to $0.29, nitt calls $0.22, BTN calls $0.22

Flop: :3s: :qh: :ts: ($0.88, 3 players)
BB bets $0.68, nitt goes all-in $1.71, BTN folds, BB goes all-in $1.03

Turn: :7h: ($4.30, 2 players, 2 all-in)

River: :8s: ($4.30, 2 players, 2 all-in)

Final Pot: $4.30
BB shows a flush, Ace high
:ad: :as: :5s: :td:
nitt shows
:3h: :3c: :kh: :ac:

BB wins $4.16 (net +$2.16)

Szerintem itt jól játszottam.

playerxxx
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 18. 14:37

Ezt akkor jól tudtam, köszi. De a "(35%: (2,8,5,67,34))", hogyan jön ki?

Vannak olyan programok, amikbe nem csak konkrét handeket, hanem range eket is adhatsz az ellenfél kezébe.

- 250bb deepen nem mehetek preallin középerős ászokkal sem

Már hogyne mehetnél???? Az biztos hogy kevésszer fog elfajulni a preflop raiselés 250bb deepen allinig nem AAxx ellen, de mikor igen akkor miből gondolod, hogy AAxxel az nemjó játék??

33. Teljesen oké.

nitt
Válasz playerxxx kommentjére
2014. jan. 18. 17:23

Az biztos hogy kevésszer fog elfajulni a preflop raiselés 250bb deepen allinig nem AAxx ellen, de mikor igen akkor miből gondolod, hogy AAxxel az nemjó játék??

Ritkán igen, de megesik. Általában AAxx lesz a másiknál is és a közép kategóriájú sidecardok miatt van a szívás. 3x belefutottam már és nem én jöttem ki jól

Ide kapcsolódik, de mégsem ugyanaz:
Arról meg nem is beszélve, hogy mikor elkezdem bepakolni ászokkal oop és az 5betet csak megadja/megadják. Itt szerintem mindig open pusholnom kell a maradékot, check gyenge, check-call-ra meg jó oddsot kapok gyakorlatilag és ugyanott vagyok, így úgy gondolom, hogy jobban megéri nekem open allin menni flop után. Ha megadják általában verve vagyok. (remélem jól használtam a kifejezéseket)

Ezt elég bután tudtam leírni, de remélem érthető.

update: adtam fel egy ötös lottót. Ha nyerek rajta danfiut kibérelem egy hónapra :D

playerxxx
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 18. 20:54

Ide kapcsolódik, de mégsem ugyanaz:
Arról meg nem is beszélve, hogy mikor elkezdem bepakolni ászokkal oop és az 5betet csak megadja/megadják. Itt szerintem mindig open pusholnom kell a maradékot, check gyenge, check-call-ra meg jó oddsot kapok gyakorlatilag és ugyanott vagyok, így úgy gondolom, hogy jobban megéri nekem open allin menni flop után. Ha megadják általában verve vagyok. (remélem jól használtam a kifejezéseket)

Többször is elolvastam ezt a mondatot de neharagudj nemértem mire akarsz kilyukadni vele. 250bb deepen inkább úgy játszol pre, hogy flopon openallin mehess vagy oddscallod legyen az allinre ahelyett, hogy betennéd a stacket pre??
-Nagyon hibás stratégia lenne. Plusz az alapján se akarhatod elkerülni az allint pre mert 3x lemákolt egy másik AAxx. Nemértem bocs tényleg.

update: adtam fel egy ötös lottót. Ha nyerek rajta danfiut kibérelem egy hónapra :D

Ezen jót nevettem. :D Nemhinném hogy utána még érdemben érdekelne a póker. Sztem az lenne a legnagyobb bajod hogy S mercit vagy A8 ast rendelj :D

Élő ügyfélszolgálat