Omaha váltás?
Sziasztok, meguntam a holdemet és új kihívásra motivációra van szükségem, így megfogant bennem a gondolat, hogy átváltok omahára. Azt szeretném megkérdezni, hogy smallstakesen omaha zoomon mennyire van értelem játszani? Verhető a rake normálisan? RIT-et megéri használni?
Illetve coachot, backert tudtok mondani? Úgy gondoltam plo10 környékén kezdek, hogy megszokjam a nit abc lineokat meg a fish moveokat, de minél gyorsabban szeretnék feljutni szóval egy "edző" nem ártana...
Úgy számold, hogy minimum 100 beülő a PLO zoom, de szerintem megéri, ha idegekkel is bírod...
Úgy számold, hogy minimum 100 beülő a PLO zoom, de szerintem megéri, ha idegekkel is bírod...
Üdv!
Talán a motivációdat is növelheti (ez szerintem más dolgoktól függ inkább), de az biztos, hogy még nagyobb kihívás elé állít majd és a játékot is jobban fogod élvezni, ha váltasz PLO-ra.
Zoom-ról fogalmam sincs, csak annyi, hogy a player-ek kb. 65%-a azt játsza.
Tanulni mindenképpen a normál asztalokat (6-max) ajánlanám. Mindig van olyan mennyiségben, ami kellhet neked.
Általában 3-4 regulár és 2-3 hobby player az arány plo10-en, aztán a limiteken felfelé ez nyílván 1-el rosszabb. De nincsenek "20 fős" várólisták.
A 100 buy in biztosan kelleni fog (lehet még több is). A Holdem varianciájának a sokszorosára számíthatsz.
Ha 6 asztal sok volt, játssz 4-en. De ha csak most kezdesz omaházni legyen 2 (!), aztán majd egyesével növeld, ahogyan egyre jobban átlátod az egészet.
A rake (........ .com honlap szerint): PLO10=16-17 bb/100; PLO25=14 bb/100; PLO50=12,5 bb/100
8-9 asztal megy plo100 mindegyiken van fish, nem olyan rossz, de lehet hogy spin&go -ra kellene váltani?:D de sng már lehet túl nagy váltás lenne, bár spin nem lehet annyira bonyolult:P
omaha coachot vagy kompetens reg lakótársat keresek:)
Ez a variancia dolog nem attól függ, hogy milyen játék, hanem, hogy mekkora az edge, de ezt ti is tudjátok szerintem :)
nl100/200 toltam holdemet és itt simán vannak 20bis swingek, szóval 100bi sztem nagyon a minimum zoomra, de ezzel plo100ig sztem nem lesz gond sokkal inkább a játéktudással...
nem feltétlenül akarok zoomot játszani, csak már egy kis kényelemre vágyok a sok asztalozás helyett, meg ha csak 1 órát akarok játszani nem kell fél-1 órát arra várnom hogy a 20 fős várólistákról bekerüljek xD bár ez nem tudom omahában is így van-e. Tanulni lehet jobbak lesznek a sima asztalok.
ui: mennyi asztalon lehet még normálisan játszani? mert nekem a 6 már sok volt:O
Ez a variancia dolog nem attól függ, hogy milyen játék, hanem, hogy mekkora az edge, de ezt ti is tudjátok szerintem :)
Szerintem is helytelen csupán az edge-re sarkítani a variancia szerepét. Elég sok tényező befolyásolja még különböző mértékekben.
Az egyik lényeges szerintem, hogy hold'em-mel ellenben omaha-ban sokkal közelebb vannak egymáshoz az equityk, nem csak preflop, hanem a legtöbb esetben postflop is. Ez önmagában eléggé növelheti a szórást. (+ szerintem többször következnek be a turn-ön nagy equity "fordulások", változások a különböző board textúrákon a 4 lapnak köszönhetően.)
És az is számíthat, hogy plo-ban majdnem kétszer akkora a rake (bb/100-ban), mint nlh-ben. Amit fentebb írtam rake értékek valószínűleg nem pontosak már. Bár minden honlapon mást írnak - nyílván, mert ez is sokmindentől függ (minta nagysága, játékstílus, stb.) - ez talán aktuálisabb:
Szóval, lehet, hogy nagyobb az edge egy képzett játékos számára plo-ban,mint más játékokban, de ezt ellensúlyozza valamennyire a nagyobb rake.
Öszetett, érdekes téma ez szvsz, amiről lehetné még elmélkedni. (Mondjuk, valószínűleg nem ebben a topikban kellene.)